Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gitara

Vizorg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż zbliżają się święta i tym razem postanowiłem jakiś sensowny prezent wybrać - otóż chciałem się zacząć uczyć na gitarze grać, natomiast mam problem, bo nie wiem czym się różnią poszczególne typy gitar. Tutaj jest moja prośba do Was, abyście mi tak w skrócie napisali czym się różnią, mile widziane również porady dotyczące którą wybrać. Zaznaczam, że nigdy nie grałem.

Dzięki.

Opublikowano

pl.wikipedia.org/wiki/Gitara

Tam masz podziały gitar i czym się różnią.

Ja osobiście polecam na początek akustyczną, gdyż łatwiej jest z niej się uczyć niż z klasycznej ;).

Opublikowano

Klasyczna - pudło akustyczne, nylonowe struny - najlepsza dla początkujących

Akustyczna - pudło, struny metalowe - nieco trudniejsza alternatywa dla klasyka

Elektryczna - elektronika, struny metalowe - najlepiej najpierw poucz się na klasyku albo akustyku a dopiero potem przesiądź się na elektryka

Bas - elektronika, 4 grube, metalowe struny - też najlepiej po akustyku bądź klasyku, ale wątpie byś wybrał bas

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nie bierz akustyka ani klasyka, zaczynaj od razu grać na elektrycznej. Chyba, że masz mniej niż 500zł na wydanie, to nawet się za to nie zabieraj. Gitary elektryczne dla początkujących zaczynają się od 500zł, a do tego trzeba jeszcze dokupić piecyk. A jak będziesz kupował, to wybierz coś w stylu Les Paul'a, z dwoma humbuckerami(Stratocastery itp. gitary z singlami są do dupy).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...