Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] hosting minecraft

Arkan.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko znalazlem hosting gamepix.pl i moje pytanie czy hosting jest dobry do minecrafta ?

prosze jak mozecie opiscie jak sprawdza sie ten hosting

Jezeli znacie jakis inne dobre i tanie hosty piscie

Opublikowano

Mają bardzo słabe łącze, ping skacze jak szalony.

Miałem u nich krótko więc tylko tyle wiem

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Bardzo fajnie zapowiada się u nich serwer minecraft (ten testowy) ogółem co do serwera to nie wiem. Miałem go dość krótko.

Opublikowano

Ja BARDZO polecam ten hosting mam tam serwer cs 1.6 SPRAWIA SIĘ BARDZO GOOD a testowy minecraft lepiej od cs

sprawdź sobie ip minecraft 94.23.225.32:17745 postawiony na gamepix.pl

Opublikowano

Hosting serwerów jak hosting. Ceny jak na konkurencjach, jedynie nie pokoi łącze. Można taniej kupić - na ownserver za 2,5 lub 1,5zł, brak lagów na 2,5, na 1,5 pojawią się lagi.

Już bardziej opłaca się na mineserv/craftserve.

1323684629-U465698.png

Opublikowano

Moim zdaniem nie jest aż tak dobrym hostingiem minecraft

bardziej polecam craftserver.pl

Kliknij likeit.png ! jeżeli ci pomogłem

Opublikowano

Polecam ownserver - dobre maszyny, stabilne. Świetny kontakt z administracją i wszystko masz na stronie, nie musisz nawet do FTP wchodzić.

Niestety za 1,5 zł za slot, serwery się przeciążają, oraz często są crashe, oni wzorują się na serwerze vanilla (czyt. bez pluginów z minecraft.net) a nie bukkit.

Szczerze, to najlepiej kupywać normalne dedyki, np. kimsufi za 24GB Ramu/250 zł, a nie minecraft, gdzie za 24GB Ramu specjalnie przeznaczymy dobre 600-800 zł.

1323684629-U465698.png

Opublikowano

POWIEM WAM.. mam francja ownserwer.pl Ja mam 30 slotow 0 lagow. zuzycie procesora non-stop okolo 25% ,,,kolegom wyalcza przez pluginy pewnie,ktore sie gryza,lub sa nieaktualne... Ja polecam hosting,1.25 za slot i 3 darmowe na start do kazdego serwa,a do tego 0 lagow..... ip mojego serwa f5.owncraft.pl:25048

Masz problem ? Piszesz do pomocy i po niedlugim czasie ci odpisuja :)

NIE ZGADZAM sie ze sa czesto crashe.

Crashe moga sie zdarzac przez przeciazernie np,pluginami,spamowaniem mobow,nadmierynm usuwaniem,dodawaniem terenu world edit kopiowaniu i wklejaniu duzych budynkow oraz np. wchodzeniu duzo osob do endu itd. mi sie nie crashuje serw :) Poprostu trzeba go dobrze skonfigurowac i dobrze nim zarzadzac

Opublikowano

dzieki za odpowiedzi jednak zostane na own plikow troche usune i powinno zadzialac mi server wywala gdy na ich serverach jest juz 2,5 tys osob

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...