Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Ping w minecrafcie.

Quanros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, przejde do rzeczy. To tak, mam internet 1 mb/s zaniedługo bedzie 6 mb/s ale, teraz mam tak, że około od godziny "porannej" tak do 10/11 wszystko chodzi normalnie, Ping w minecrafcie mam po 60/70, czyli normalny, a teraz po 11 już wszystko tak jakby zaczynało się lagować... Nie umiem tego opisać, ale mam tak, że pingi mam po 280/400 nie wiem co na to poradzić, czy to coś z minecraftem ? Filmiki itp. też tak chodzą... Nie mam pojęcia jak wam to opisać...

Prosze o wyrozumiałość.

Opublikowano

Może być tak, że od godziny 11 wszyscy się budzą, wchodzą na internet i masz przeciążenia internetu.

Po prostu linia, przez którą idzie Ci internet nie ogarnia i laguje Ci net.

Może tak być że jest wzmożona aktywność ludzi i mogą być lagi.

btw tylko w MC Ci laguje, czy cały internet Ci laguje?

Spróbuj gameboostera ściągnąć, on troszkę lagi niweluje.

Opublikowano

No właśnie wszędzie tak mam, kilka razy już tak miałem ale zrobiłem defragmentacje dysku i pomogło na 2 tygodnie albo mniej ;d. Teraz znowu, przeskanowałem kompa, zero wirusów, zero niczego, Ad Awarem usunąłem robactwo itp. i nadal tak samo... Nie mam pojęcia... mam nowego livebox'a który ma większy zasięg ale nic to nie daje... Zobacze, jak bede miał internet 6 mb/s to czy bedzie nadal tak samo... Bo 1 mb/s to jednak za mało. Nigdy takich problemów nie było, że takie pingi były, zawsze MAX po 100, a teraz to 280/400 -.-'

Opublikowano

100ping to i tak jest wysoki wynik.

Polecam ci zmienic dostawce internetu no chyba że mieszkasz na wśi i nie da sie wiecej wyciagnac niz 2mb

Niestety tak na wsiach jest .No ale chyba że mieszkasz w mieście to polecam zmienic na jakiś bardziej opłacalny i za niska cene

Bo teraz 1 mb to jest nic

nie regulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...