Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak pisać na kolorowo?

barto0122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a więc tak mam wgrane pluginy ichat i premission chce pisać tak umiem ustawić żeby przed nickiem pisało [Admin]Barto0122:

i chce abym mógł pisac na kolorowo czyli [Admin]Barto0122:i tekst na kolorowo

Jestem zwykły młody chłopak nie zostanę bohaterem, z wiekiem pozostaje sobą, mam nadzieje że mądrzeje.

Opublikowano

Potrzebujesz plugin, np HeroChat

przez ten plugin serwer mi sie resetuje no dobra wgrałem ten plugin i co dalej?

Jestem zwykły młody chłopak nie zostanę bohaterem, z wiekiem pozostaje sobą, mam nadzieje że mądrzeje.

Opublikowano

Proszę

http://www.mpcforum.pl/topic/312011-mini-tutjak-pisac-na-serwerach-kolorowym-

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Jemu zapewne chodzi o to, aby tak pisale stale, czyli bez tego &liczba, ja takiej konfiguracji nie znalazlem w ichat i nchat. Mozliwe, ze jest to w HeroChat... Niech wypowie sie ktos na jakim pluginie mozna to zrobic

Opublikowano

A więc, jak masz permissions to:

groups:
    Gracz:
		    default: true
		    prefix: &4[Administrator]&f
		    permissions:

w miejsce "4" wstaw jakąś liczbe/litere, na jaki kolor ma być ranga, a w miejsce "f" wstaw liczbe/litere na jaki kolor ma pisac dana ranga.

Colors.png

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

Te ustawienia są dla pluginy ichat (moim zdaniem najlepszy do pisania na kolorowo)

No to masz w folderze ichat 2 pliki: config, variables.(powinieneś mieć xD)

Odpalasz config i tam message-format: '+prefix+name: +suffix+message' (żeby takie było). Zamykasz config odpalasz variables.

Tutaj możesz ustawić dla pojedyńczych graczy (np. właściciel), lub dla całych grup z permission (admini, gracze)

Jak chcesz ustawić tylko dla Administrator

groups:

Administrator: ----tutaj twoja nazwa grupy która ma pisać kolorami itp

prefix: '&f[&4Admin&f]&2' ---------Wszystkie &f odpowiadają za kolor nawiasów[ ](teraz są białe), pierwsza &4 odpowiada za kolor [Admin](tutaj czerwony), Druga &2 za kolor nicku (tutaj zielony)

suffix: '&1' --------------------odpowiada za kolor którym piszesz(tutaj ciemno niebieski), ale ja polecam kolor &6 (pamaranczowawy - ładnie wszystko widać)

I teraz najważniejsze, przed groups muszą być 0 spacji, przed administrator muszą być 2 spacje, przed prefix muszą być cztery spacje, przed suffix muszą być 4 spacje

@Jak chcesz dokładniejszej pomocy(poradnik video, spotkanie na ts, skype itp)/gotowych plików(tylko wklejasz do folderu plugins i ci wszystko działa) pisz pm

DBSTP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...