Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z zużyciem pamięci ;(

ZIOM1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem podczas grania w gry mam bardzo duże zużycie pamięci(prywatnej zestawu roboczego) w grach np.(microvolts,bf2bc,itp) dosięga 1.500.000+-przez to mam bardzo duże spadki fps.

Mój sprzęt (w tą środę robiłem formata wszystko zaktualizowane)(laptop)

Procesor Intel Core i3 2.40

Karta 310M

Ram 4gb

Miałem już formata i nic się nie dzieje jak czyszczę ;D

Im a professional bandit, kill or be killed .

Opublikowano

Przeczyść kompa ccleaner i włącz jakąś grę jeszcze raz. Edytuj post i opisz co się stało :)

@Zainstaluj Microsoft Visual C++ 2008 czy jak to tam, możesz też zainstalować Net Framework 3.5

Opublikowano

Spróbuj zainstalować starszą grę,i sprawdź czy dzieje się to samo.

Prawdopodobnie grasz w gry które maja duże wymagania i po prostu laptop ledwo co ciągnie te gry.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

Laptop do gier nie jest extra ;P Moim zdaniem raczej nic na to nie poradzisz, ale mogę Ci doradzić (mi pomogło na PC, gdy bez powodu się FIFA12 cięła): po uruchomieniu gry, wróć do pulpitu, uruchom menedżer zadań, wejdź w procesy i znajdź główny od gry, np. fifa12.exe kliknij PPM i tam masz priorytet, przestaw z normalnego na powyżej normalnego. Jeśli zobaczysz różnicę (polepszyło się, ale są lekkie ścinki jeszcze) to ustaw wyższą opcję, a jeśli jest dobrze to zostaw na powyżej normalnego.

Jeśli pomogłem tu jest taki plusik :P

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...