Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer "wikingów"

Black Wolf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , właśnie wpadłem na myśl, by zrobić serwer , na którym będzie można się atakować, bić i toczyć wojny . Na start każdy dostaje toporek oraz eq ze skóry , będzie mógł kupować itemy za kasę z wygranych walk, oraz rozmawiać z kolegami, pływać "łodziami wikingów" z kolegami , atakować oraz plądrować wioski . Wiosek będzie 4-5 , nie będzie tam zabezpieczenia na czyjeś itemy , ktoś wejdzie , zabierze , podpali... Ale będą bunkry , w którym można będzie się chować , i które będą nie do zniszczenia przez wroga . Będą organizowane eventy , oraz ataki na administratorów , co to znaczy ? To znaczy , że admin będzie okuty w zbroje z diamentów , a wikingowie czyści będą go bić . Kto zabije admina otrzymuje eq z diamentów , co wy na to ? I jeszcze jakie polecacie wgrać pluginy ? P.s

Jak dodać ankietę ;) ?

Opublikowano

Takie rzeczy są bardzo trudne do zorganizowania.

Potrzebujesz kogoś kto ogarnia jave(pisanie pluginów)

Co do łodzi - słaby pomysł.

W minecraft te łódki są jedno osobowe, więc na jakieś ,,wojnie"

wyglądało by to jak plaga rybaków.

Ogólnie pomysł wydaje się fajny, ale praca nad wykonaniem zajmie

dużo czasu, w tym budowa estetycznych wiosek

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Spokojnie , spokojnie . Mam dużo czasu , jave ogarniam w 50% , ale koledzy bardziej ;) Łodzie nie są ciekawe , ale nie jestem pewien , czy da się na serwer wgrać texture, że zamiast łódki była by wielka łódź , taki sobie plugin + texture; 0

Opublikowano

@up

To znajdź plugin, który stworzy dwa klany ,wikingowie i powiedzmy wojownicy.

Każdy będzie mógł przystąpić do wybranego klanu komendą ,,/dolacz wojownicy".

Jeżeli wikingowie wygrają, wszyscy którzy są obecnie w klanie wikingów mają dostać określoną

ilość pieniędzy.

A więc nie wszystko znajduje się na bukkicie ;)

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Ok , nie wiem za co warn, to był spam ? o.O

A co do tematu , postanowiłem , że dam jeszcze creepery na pole bitwy , na rozgrzewce będą nas atakować , a potem będziemy walczyć, oczywiście kto przetrwa atak creepera , kto nie , będzie oglądał widowisko z respawnu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...