Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie komputera (Kurz itd.)

xtie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@dordo12

Czytaj proszę nazwę tematu ".... kurz"

To chyba logiczne, że nie będę opisywać jak wymienia się pastę?

Dobrze Ty to opisałeś i otrzymujesz like bo temat się rozkręca i posiada wartościowe treści, ale na przyszłość czytanie ze zrozumieniem nie boli

:)

skoro juz piszesz o czyszczeniu kompa i o wycieraniu czegoś co wygląda jak "stopiony metal" na procku to warto by było wspomnieć o paście termoprzewodzącej bo w ten sposób ktoś może ją zetrzeć, co tylko pogorszy sprawy bo potem moze mu sie zagotowac procesor -.-... a z tego co ty napisałeś wynika, że właśnie powinen to zrobić O_o

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Spoko u mnie się pasta spaliła jak ktoś czyta tuta to looka komenty a wyżej jest wyjaśnione.

@EDIT Edytowałem tuta i przy procku z pastą wyjaśniłem.

Opublikowano

Dzięki. Ja swojego nie czyściłem od czasu kiedy został kupiony (7 dni ponad rok temu), więc mi się przyda. Mogłeś napisać jak zdejmować poszczególne części, bo nie wszyscy wiedzą o co chodzi.

+ za przypomnienie, bo już dawno powinienem to zrobić ;)

@Down

Mam jeszcze laptopa ;D

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Postaram się na dniach jakoś to porobić, w chwili obecnej nie mam czasu i dostępnego aparatu, a bez zdjęć trudno by było ogarnąć.

Jak masz jakieś zastrzeżenia, problemy pisz PW, ale chyba jak już go rozkręcisz to nie napiszesz :P

@UP Ja laptopa nożem rozkręcałem, ale on się nie kurzy jak stacjonarka ^ ^

Opublikowano

10 lat? To nie wiem w co na nim grasz... W sapera?

Chodzi normalnie... Hmm stopniowo coraz bardziej się pewnie zapychał, a co za tym idzie delikatnie w dół ciągle schodziła jego wydajność więc nie zauważyłeś tego bo to nie był wielki spadek w jednej chwili.

Opublikowano

Hmm moim zdaniem najlepiej sprężarką :D robiłem tak w wakacje i komputer chodził cichutko przez 4 miesiące a teraz jak włączam grę jakąś np to wentylatory troszkę głośniej.

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...