Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Budowanie na serwerze.

Hemicro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam z kolegami serwer na hamachi i zarazem jeden denerwujący problem, a mianowicie: kiedy stawiam obojętnie jaki klocek on po 3-4 sekundach mi znika. To samo jest przy niszczeniu, rozwalam, a za za 3-4 sekundy pojawia mi się z powrotem. Natomiast moi kumple mogą sobie budować spokojnie, wszystko mają normalnie (problem dotyczy chyba tylko mnie <_<). Problem występuje zarówno na plikach bukkit jak i plikach standardowych (ściągałem już paczki innych użytkowników, ale problem jest nadal). Odnośnie serwera i graczy: ja hostuje serwer na plikach standardowych i mam oryginalnego minecrafta, koledzy grają na piratach i tego problemu jak wspomniałem nie mają. Czy miał lub ma ktoś może podobny problem? Bardzo proszę o pomoc.

Można prosić o zdjęcie warna? :(

Opublikowano

Musisz odejść 16 kratek od spawnu . Zawsze założyciel serwera tak ma ;) . Ja też tak miałem na moim serwerze :)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

@UP

Ja pół mapy przeszedłem i problem jest nadal. A nie ma żadnych pluginów, pliki standardowe.

Opublikowano

Lagi? U kumpla na serwie jest normalnie, a mój net 25 mb więc lagów być nie może.

Zobacze na nowej napie. Jeśli się naprawi dam edit

@EDIT2

Sorki, jednak nie działa...

Działa tylko na survival przez 3 min po wejściu na serwer.

Opublikowano

Lagi nie są spowodowane tylko słabym internetem, ile ramu przeznaczyłeś na serwer i ile

masz go ogólnie?

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

daj se oa a jak nie to pliki od mąki a jak nie to masz za słaby komp

Może najpierw przeczytaj, a potem pisz <_<. Pisałem wyraźnie, że ja hostuje serwer (czyli raczej mam opa skoro mój serw) i próbowałem na paczkach plików od innych użytkowników ale problem niestety dalej jest.

A co do kompa to serwer raczej utrzyma. RAM 2 GB, z czego serwer pobiera do 350 MB jak gram razem z kumplami, a inne procesy łącznie z serwerem do 500 MB, to pozostaje około 1,5 GB wolne.

Po wejściu na serwa mogę wszystko robić normalnie, ale po około 5 minutach nie mogę kopać ani nic.

@EDIT

Jeżeli ma to znaczenie, oto moja konfiguracja serwera:

#Minecraft server properties
#Thu Dec 08 15:47:29 CET 2011
allow-nether=true
level-name=world
allow-flight=true
enable-query=false
server-port=25565
enable-rcon=false
level-seed=
server-ip=niewazne (zeby nie bylo, ze reklama)
white-list=false
spawn-animals=true
online-mode=false
pvp=false
difficulty=3
gamemode=0
max-players=5
spawn-monsters=true
view-distance=10
motd=niewazne (zeby nie bylo, ze reklama)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...