Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym dokladnie jest survival?

Omletti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moglby mi ktos dokladnie wyjasnic czym jest survival i jakie planuja tam zasady? Uda mi sie chociaz z 15 osob na 20 slotowy serwer sciagnac?

Opublikowano

W survivalu liczy się głównie to aby przetrwać. Na typowych survivalach PVP jest włączone . Nie liczą się na survivalu ładne domki ;p

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Mapa 50% FB (budowanie własnych domów), 50% RP (przygotowane miasto, budynki itp.).

Zależy jak będziesz reklamował.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

Survival jest to tryb przetrwania, musisz zacząć od zera, walczysz z potworami, ukrywasz się nocami po jaskiniach, sam wydobywasz materiały, bez pomocy ze strony modów cheatów itp. :)

Na serverach survival liczy się przetrwanie walczysz z innymi, chowasz się w tunelach, robisz domki z obsydianu aby nikt nic Ci nie zrobił :)

licze na like >3

Daj lubię to >3 !

06185385914121764036.png

Posty >3:

-10 postuuf

-50 postuuf

-100 postuuf

-1000 postuuf

Opublikowano

Tak survival nie powinien posiadac :

Pluginów,Adminow,Komend

Powinien Posiadac:

- Surową mape tzn. Zero World Editow , Guardow.

A survival to tak jak robi bear Grylls czy jakos tak :D

Trzeba przetrwac w Dziczy. :D

RP =

Prawdziwe Zycie czyli zamiast Adminow np.

Prezydent itd.

Pluginy :D

Starozytnosc

Wymagane :

Pluginy :

Factions.

FB= FreeBulids.

Cuboidy

Pluginy

Like Please <3

Opublikowano

jak wgrasz to cuboid bedzie to oczywiste a spawnia sie w tym miejscu gdzie każdy chyba ze spawn zmienisz :)

Wiem, ze jak wgram to bedzie -.-

Pytalem sie o to czy na survivalach sie robi ludziom cuboidy czy wlasnie chodzi o tak hardkorowe przetrwanie i czy da sie jakos zrobic losowy spawn.

Opublikowano

@Up

Są różne odmiany survivala.

Jeden jest mniej hardcorowy inny bardziej ;)

Ja osobiście kiedyś grałem na survivalu gdzie skrzynki trzeba było zakopywać w ziemi by nikt nic nie ukradł.

Domki też w ziemi się robiło ;)

To zależy od head admina, jaki zrobi survival.

Opublikowano

Czyli na hardkorowym survivalu nie trzeba nic robic tylko odpalic server i pilnowac zeby sie nie wylaczyl? Duzo osob gra na takich hardkorowych czy raczej wiekszosc placze po 2 godzinach gry ze ich ktos zabil i itemy zabral? Myslalem o warpach albo /sethome dla wszystkich i cuboidy dla vipow/ciekawych budowli.

Opublikowano

@Up

Raczej większość ludzi woli normalne survivale, rzadko kto gra na takich bez cuboidów itp.

Ale też znajdzie się grono graczy którzy polubią i tego, hardcorowego survivala.

Cuboidy dla ciekawych budowli też dobry pomysł.

sethome na survivalu mi się trochę gryzie.

Opublikowano

To znaczy cuboidy w wioskach/miastach czy na calej mapie? Lwc pewnie tez sie przyda. Sa jeszcze jakies ciekawe pluginy? Malo komu pewnie chce sie sciagac dodatkowe mody.

Opublikowano

Survival to jest :

Zaczynasz od początku nic nie masz na starcie , musisz przetrwać noce , które przeszkadzają Ci potworki , Chyba że je zabijesz lub schowasz siędobrze że nie wejdą .

Musisz sam wszystko zdobywać chodzi o surowce , oraz wszystko wszystko sam musisz robić.

:)

Pozdrawiam , Alfertz.

♥ ♥ I'LL NEVER GIVE UP ! ♥ ♥

taj0y.jpg

| Ostrzeżenia: 25 % ;/ |

Opublikowano

Survival po prostu walka o przezycie , najtrudniejsza do przetrwania jest noc gdzie jestes zagrozony ze strony graczy i potworow

jedyne co musisz wiedziec grajac na survivalu to ta jedyna zasada :

NIE UFAJ NIKOMU

oczywiscie mozesz grac ze swoim przyjacielem ktory bedzie probowal przetrwac razem z toba pomagajac ci a ty mu nawzajem , pamietaj by nie brac zbyt wielu chetnych ze soba bo taka jedna osoba moze wytluc was obu

Najlepiej odejsc naprawde daleko i przygotowac sie na nagly atak innych graczy , pamietaj tez by nie rozbudowywac sie za bardzo , zawsze istnieje mozliwosc ze bedziecie musieli sie stamtad szybko wyniesc

Moglbym nawijac o tym trybie jeszcze jakies 15 minut ale mysle ze to ci wystarczy , reszty dowiesz sie sam grajac na Survivalu

Opublikowano

Rób cuboidy, bo jak ktoś komuś coś rozwali to są zazwyczaj duże nieporozumienia i awantury. Oddzielnej mapy surowcowej nie rób. Możesz zrobić parę osad, jedna przynajmniej musi być. Rób eventy typu polowanie itp. Wprowadzaj elementy rp i jak najbardziej starożytności itp bo to wszystko przyciąga ludzi. Pluginy to tylko typowe zestawienie, ale pamiętaj musisz umieć z nich korzystać.

DBSTP

Opublikowano

Ja tam daje 16*16 bo mnie wku&&&& ten brak symetrii w 15*15 ;). Osada najlepiej na spawnie, żeby rodził się gracz w jakimś głównym miejscu. Poświęć dużo czasu na regulamin, bo jak regulamin zawiera 2 punkty 1.Admin ma zawsze racje. 2.Ssij. to wiedz że dużo graczy nie zainteresuje twój serwer.

DBSTP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...