Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] 1.1.0 i Lokalizacje

adi99812

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy @jeb_ przejął stanowisko @notch w Mojang A.B, ciężko pracuje nad Minecraft. Ostatnio na swoim Twitterze opublikował informację o nadchodzącym update Minecraft 1.1.0, a także screenshot jednej z kilku, a raczej najciekawszej nowości w tym właśnie update, a jest nią wybór 26 języków, w tym polski z zestawem znaków Unicode, czyli polskimi znakami.

4ieQg.png

(Link do tłumaczeń usunięty, gdyż @jeb_ go zablokował z powodu "griefingu")

Cytat : "The doc is currently locked because of griefing!"

Data premiery Minecraft 1.1.0 jest na tą chwilę nieznana. (EDIT)

THERE IT IS! :

Minecraft 11w49a :

• Owce jedzą trawę co powoduje odrastanie wełny
  • Pola uprawne nie niszczą się od deszczu oraz upuszczanych przedmiotów
  • Dodano obsługę wielu języków
  • Możliwość spawnowania mobów w trybie Creative
  • Poprawiono błędy w trybie sieciowym
  • Poprawiono błędy z zasilaniem przyspieszających torów
  • Poprawiono błędy z działaniem redstone

*info z craftsite.pl

Client JAR : http://assets.minecr...a/minecraft.jar

Server JAR : http://assets.minecr...raft_server.jar

Bez skanu, strona producenta.

Moim zdaniem język polski w Minecraft to klapa, czcionka nie jest "Minecraftowa", "Item Selection" nie jest przetłumaczone, Zombie Pigman = Świnia Zombie wtf?

Opublikowano

Obecnie bardzo mnie cieszy to że minecraft będzie w kilkunastu językach,lecz myślę że to tylko mały szczegół gdyż

dla mnie język angielski wcale nie jest jakimś problemem.

A co do innych,tych mniej znających angielski,myślę że minecraft bardziej im pomoże

w wersji angielskiej.

Osobiście pozostanę przy wersji w języku angielskim gdyż w języku Polskim na pewno będą jakieś

złe tłumaczenia.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Obecnie bardzo mnie cieszy to że minecraft będzie w kilkunastu językach,lecz myślę że to tylko mały szczegół gdyż

dla mnie język angielski wcale nie jest jakimś problemem.

A co do innych,tych mniej znających angielski,myślę że minecraft bardziej im pomoże

w wersji angielskiej.

Osobiście pozostanę przy wersji w języku angielskim gdyż w języku Polskim na pewno będą jakieś

złe tłumaczenia.

Podobno w tym linku, co nie działa można było zgłaszać błędy w tłumaczeniu.

Opublikowano

Mam nadzieję, że pomysł z tymi językami wypali, bo wiele osób z problemami z językiem Angielskim się ucieszą.

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

Hmm no nie opłaca się robić języków bo większość zna angielski i się nim posługuje, a w minecrafcie praktycznie nie potrzebne nam to bo po co? chyba ze dodadzą jakieś dialogi z npc to wtedy się przyda a tak to jest na nic :)

800-200-110647.jpg?6323

Opublikowano

Zacnie :D. Czekamy na update ;).

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Fajowo ;)

Miałem to umieścić ale myślałem że za to warn może być.

Czytałem już wczoraj na mycraft.pl

Wreszcie spolszczenie nie będzie potrzebne.

Opublikowano

Jutro piątek, czyli to znaczy, że wyjdzie nowy snapshot Minecraft 11w49a! Ciekawe, czy jest szansa, że w tym snapshocie właśnie ukażą się języki, nowe bugi poprawa błędu z polami uprawnymi z 11w48a.

Opublikowano

a najlepsze jest to ze w końcu spolszczą tą głupią książkę do zaklinania itemków :)

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano

Szkoda że wprowadzono języki ;<, tak przynajmniej grając w minecrafta dzieci uczyły się języka obcego, a tak będzie tylko Polski i to z błędami ;O ! . ;/

Daj lubię to >3 !

06185385914121764036.png

Posty >3:

-10 postuuf

-50 postuuf

-100 postuuf

-1000 postuuf

Opublikowano

Takie pytanie czy jeśli mam serwer dedykowany na plikach z minecraft.net i wgram powiedzmy tego snapshota (czy jak to się tam zwie) co wyjdzie jutro, to będe mógł grać na serwerze?

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Jak ktoś będzie chciał się podłuczyć to se zmieni na język anigielski a jak normalnie pograć to na polski ja myślę że to nie będzie jakiś wielki problem zmienić język.Dodam że można będzie się podłuczyć innych języków(np:japońskiego :D)

@topic super wkońcu będą spolszczone miksturki!!! :D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

ja mam snapshota tego i wbijam normalnie na serwery 1.0

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Potwierdzam : na tych snapshotach możemy normalnie wbijać na serwery 1.0.0.

Snapshoty to oficjalne pliki wydawane przez Mojang. Nie mogą one nazywać się pre-release, gdyż Minecraft już miał swoją premierę.

Opublikowano

WoW Podoba mi się ! Jednak już przyzwyczaiłem się do "Dirtu","Kobla" itp. :) Jednak to by bardzo pomogło z np. miksturkami :)

Pola uprawne nie niszczą się od deszczu oraz upuszczanych przedmiotów

A no właśnie, jak pobrałem poprzednią wersję tych całych "snapshotów" to po rozwaleniu melona leciało na boki i mi 1/2 farmy zniszczyło :P

Opublikowano

Takie małe info : owca dość często je trawę, nawet jak ma na sobie wełnę. Czyli jak macie dużą ilość owiec, to wasza zagroda też musi być dość duża z trawą jako podłoga.

Co do spawnowania mobów, bierzemy tryb creative, naciskamy klawisz ekwipunku, zjeżdżamy na sam dół i na końcu są jajka. Każdy mob ma swoje. Bierzemy jajo, "kładziemy" je na ziemię, nasz mob się pojawił. Oczywiście jeżeli chcemy zespawnować moba nieprzyjaznego, musimy przełączyć na poziom Easy++.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...