Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana biomu

norek128

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy jest możliwa zmiana biomu na servie gram z kolegami i chcieliśmy zrobić klimat świąteczny jednak jest pewien problem brak śniegu jest jakiś mod, plugin cokolwiek na zmiane biomu ??

Opublikowano

@up

Będzie śnieg,który po pewnym czasie się stopi,a poza tym

gdy będzie padał deszcz będzie wyglądało to trochę dziwnie.

Poza tym zależy im chyba bardziej na większych obszarach.

Ja wam chłopaki radzę po prostu trochę poszukać,mi się

często zdarza wygenerować taki biom.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Zmiana biomu jest niemożliwa. Kiedyś o tym czytałem i dowiedziałem się, że kod biomu jest wpisany bardzo "głęboko" w każdy chunk na mapie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Da się zmienić biom za pomocą programu "NBTedit" poszukaj w google. Włącz program załaduj level.dat swojej mapy i tam masz coś takiego o nazwie: "RandomSeed:" i "LastPlayed:" pozmieniaj cyfry na inne. np RandomSeed: 52523673445854 LastPlayed: 5325329647 Biom zmieni się na losowy, Próbuj tak kilka razy aż będziesz miał swój zimowy biom. Jak coś pisz na steam: "STEAM_0:0:34122808 0 00:40 55 0" lub gg: 11991590 Pozdrawiam.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
;d

lz5mfZn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...