Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SimpleRegionMarket - Co i jak?

Terrain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich userów.

W tej serii, która planowałem nazwać "Jak w 3 dni zbić 85% do 0%" ale jednak nazwałem "Co i jak?" postanowiłem opisać jak najbardziej obszernie, czytelnie i zrozumiale dla początkującego usera kilkanaście pluginów nieopisanych dotąd na forum, a przede wszystkim tych, które płynnie współpracują z najnowszym bukkitem.

Drugim opisywanym przeze mnie pluginem jest:

srm.png

DOWNLOAD | SKAN

Download jak i skan pochodzą z oficjalnego tematu pluginu na stronie plugins.bukkit.org

SimpleRegionMarket jest alternatywnym pluginem, który można wykożystać jesli nie dziła nam na obecnym Bukkicie RegionMarket. Prócz sprzedaży działek, plugin oferuje nam także możliwość tworzenia hoteli.

Instelacja:

1. Plik xAuth.jar wklej do folderu /plugins

2. Wykonaj reload / restart serwera.

Config:

jak widać config pluginu jest bardzo obszerny.. 
language: en (język)
logging: true (logi)

Sprzedawanie działek i tworzenie hoteli:

1. W przypadku miasta, tworzymy układ cubów tak jak na obrazku poniżej:

rent_regions.png

a) parent region - region matka (tzw. cub na miasto)

B) hotel rooms - cuby hoteli, działek na sprzedaż

W przypadku działek bez miasta wystarczą zwykłe pojedyńcze cuby.

2. Cała procedura wystawiania działki na sprzedaż / hotelu do wynajęcia jest bardzo prosta i wymaga jedynie ustawienia tabliczki na wcześniej zrobionym cubie.

Wygląd tabliczki dla Hotelu:

rent_overlook.png

<region name> - nazwa cuba

<price> - cena wynajęcia

<time> - czas wynajęcia

<account> - nick właściciela działki

Wygląd tabliczki dla sprzedaży działki:

sell_overlook.png

<region name> - nazwa cuba

<price> - cena wynajęcia

<account> - nick właściciela działki

3. Po prawidłowym wystawieniu regionu na dole w miejscu <account> pojawiają sie wymiary działki.

home_1_02.png

4. W przypadku usunięcia cuba tabliczka znika automatycznie.

Screeny zamieszczone w tym spoilerze NIE SĄ MOJĄ WŁASNOŚCIĄ i pochodzą ze strny plugins.bukkit.org

Mam nadzieję że moja praca komuś sie przyda :) Chociaż ludziom nie bardzo zaznajomionym z językiem angielskim :) Pozdrawiam i zapraszam do przeczytania opisu kolejnego pluginu: XXXXX

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.

Opublikowano

No może być dla tych co nie znają ang. masz te -5% ;)

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mi cos niedziala wpisuje ./plugins i

SimpleRegionMarket jest na czerwono to tylko jest ten jeden plik .jar czy jeszcze jakis folder podajcie bardziej szczegolowy tut

Opublikowano

@Krzysztofa

Masz racje, miałem tak samo musiałem wgrać permissions ex i inny world guard :)

1682780176.png <---------- LEPSZY OD 81% POLSKI!!!! WOOOHOOOO!!!!!

Kochani admini zdejmijcie mi te procenty Ja tak się staram ;( >3

Opublikowano

Hmm... Jak wpisuje cene 100.0 to mi pisze potem FREE, co z tym dalej zrobic??

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

Dzięki bardzo mi się przyda ten plugin .

Miałem już go dawno ale nie umiałem się nim obsługiwać :/ , ale jak zobaczyłem twoje odrazu zrozumiałem :) .

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Jezeli nie dziala to mirror.nexua.org/Register/latest/stable/Register.jar do /plugins a jezeli jeszczenie to zmienić w pliku (SimpleRegionMarket)config enable_economy na true.Wszystko działa a jezeli jeszcze nie to config dac TYLKO do odczynu ! dziękuje dobranoc !

Opublikowano

Jak naprawić błąd free?musiscie mieć plugin register czyli dodatek do iconomy, dodatkowo w pliku config zmienic enebleeconomy z false na true. Najnowszy (na 1.1) o tu :P http://dev.bukkit.or...iles/12-v1-7-3/, a register o tu http://dev.bukkit.or...er/files/1-1-5/.

Nie wiem czemu mam to wszystko co trzeba te pluginy ale gdy ustawie enable_economy na true i restartuje lub zrobię reload automatycznie zmienia mi się na false ! ;( O co chodzi :(

Z góry dziękuje :(

P.S.: Lista pluginów:

AntiCreeper , WeatherControl, SpawnControl, WelcomeMe, WordEdit, iConomy 6 ,AuthMe, Register(1.5), Permissions, CraftBukkitUpToDate, Vault, Lockette, GlowStone Lanterns, MobArena, nSpleef, iChat, WorldGuard, CivilizedSpawn, dynmap, SimpleRegionMarket, ChestShop

sygna2014.png

Opublikowano

Masz like :)

spx, sam mialem ten problem, ale napisalem na bukkit-devie pod tematem srm i odpowiedzial tworca :D, ze zawsze przy reloadach itp przywraca stan pliku jaki byl uruchamianiu (przy wylaczaniu serwa tez)

DBSTP

Opublikowano

spx, sam mialem ten problem, ale napisalem na bukkit-devie pod tematem srm i odpowiedzial tworca :D, ze zawsze przy reloadach itp przywraca stan pliku jaki byl uruchamianiu (przy wylaczaniu serwa tez)

A pytanie znasz sie na PEX bo zrobiłem PEX sobie wpisałem permission dla srm , superperms dałem na eneble i dalej użytkownikom serwera pisze "You don't have permission to buy and sell region" ? :) Thx za pomoc :D

sygna2014.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...