Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wielki problem

michalmb97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam ogromny problem z minecraftem. Otóż zaczeło się to tak ściągnąłem minecrafta (pirata) i nie chciał działać. Nie wiedziałem co zrobić ale czytałem na różnych stronach, że komputery z zintegrowaną kartą graficzną nie mogą uruchomić minecrafta, ja jednak założyłem wątek na MPC i dowiedziałem się, żebym spróbował uruchomić minecrafta nie przez plik MinecraftSP.exe tylko MinecraftSP.jar. Z wielkim szczęściem pierwszy raz zagrałem w minecrafta gdyż to pomogło. Wszystko było ok aż do niedawna gdy zaczął mi się psuć stary monitor. Wiadomo od razu jadę do sklepu i kupuje nowy. Dodam, że stary miał 19cali a nowy ma 21,5cali. Choć były tej samej firmy to po rozmiarach było widać, że będę musiał wgrać nowe sterowniki. No i ok podłączam monitor, ciesze się z wielkiego obszaru roboczego, ale gdy włączam minecrafta to pach... Reset kompa. I tu moja prośba abyście mi w jakiś sposób pomogli rozwiązać ten problem. Będę chyba przez miesiąc dawał limit lików :) Z góry dziękuję za pomoc.

122000.jpg

Opublikowano

jak masz premium odziwo to sciagnij z minecraft.net launcher i sciagnij minecrafta jeszcze raz jak nie bedzie dzialal to wtedy pros o pomoc

Opublikowano

Nie, to nie jest jakiś łatwy problem z reinstalacją mc lub javy, to nic nie pomaga, nawet gdy próbuję grać w przeglądarce to samo RESET. Nie wiem o co tu chodzi.

122000.jpg

Opublikowano

A probowałeś tych sposóbow ? przyczyna moze lezec wlasnie w tych "łatwych problemach"

Proponuję ci też zainstalować sterowniki do karty graficznej

Opublikowano

Niepotrzebnie reinstalowałeś sterowniki, widocznie złe zainstalowałeś. Spróbuj ściągnąć te co miałeś przed zmianą monitora.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...