Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

misioxxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki macie i jaki polecacie internet. Z uzasadnieniem.

Ja mam neostrade wifi 6 mb/s i nie jestem zadowolony z niej. Ciągle słabo chodzi lub skacze z dobrego do słabego przesyłu,

Opublikowano

tez mam neo 6mb/s i gitara.Na steamie wczoraj pobieralem skyrima z predkoscia 600-1200mb/s :)

Nie bij mamo !

Opublikowano

czy po zakupie rutera może się łącze ustabilizować ?? Mój kolega też ma neo 6 mb i gdy gramy w lol`a to mamy taki sam ping. Skacze nam obydwóm tak samo on ma 200 ja też on ma 600 ja też.

Opublikowano

Ja posiadam UPC 25Mb/s od listopada 2011 roku i jestem bardzo zadowolony z osiągów tego internetu. W końcu mogę przyzwoicie pobierać e-booki całym hurtem oraz muzykę i filmy.

25Mb/s to tak realnie 3.2 MB/s pobierania plików. Film 700mb mam w niecałe 4 minuty.

Upload 180-200 KB/s głównie na nim mi zależało bo prowadzę serwery i często wgrywam jakieś niemałe pliki. Na dawnym łączu z prędkością uploadu 30-50kb/s szlag mnie trafiał.

Jak dotąd ani jednej awarii. Co do routera Thomson nie jest zły, ale ma minus bo nie wykrywa samodzielnie urzadzeń co mają WIFI i nie wczytuje MAC samodzielnie. Na szczęście mam router NETGEAR . Także na Thomsonie wifi mam wyłączone, a NETGEAR udostępnia wifi dla każdego urządzenia. Chodzi o to, że nei wiem jakim cudem miałbym sprawdzić adres MAC swojej Nokii. Nie widzę takiej opcji w niej.

UPC daje też tzw. publiczny adres. Trzeba odpalić DMZ i przypisać pod niego IP lokalny naszego komputera . Najlepiej gdy nadamy mu statyczny adres IP by nie zmieniał się dla potrzeb DMZ. Wtedy możemy zakładać publiczne serwery na świat i inni będą nas widzieć.

jqeuR.png

Opublikowano

trybie gotowości wprowadzić kod: *#62209526# i masz MAC telefonu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

trybie gotowości wprowadzić kod: *#62209526# i masz MAC telefonu

@ Offtop

Dziękuję Ci robem zapisałem sobie ! :). W sumie i tak zostawie netgeara bo to pewniejsza firma i ma lepsze zabezpieczenia niż Thomson router. Dostajesz "Lajka" ;D.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...