Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Z plikiem Game

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie otóż po otwarciu programem Hex Workshop Hex Editor pliku game mam liczby, literki wiem że jest to zapisane systemem HEX'a i takie pytanie, jak tam mogę odnaleźć np zapis dzikiego psa i maksymalna wartość jaką można za niego dostać expa (wiem że można zmienić exp w MYSQL ale tam wartość max to 15(Dziki Pies) bo jak się zmieni to i tak nic to nie da chyba ze w dół w tedy działa)

czekam na odp

Opublikowano

Po pierwsze, żaden program nie jest pisany w HEX. Hex to tylko system liczb. Tak jak my używamy 10 liczb od 0 do 9 tak hex ma 16 liczb o 0 do E i nic więcej. Exp mobów jest w mob_proto i nigdzie indziej. A to że do 30lv masz ustawione chyba 30 expa na każdy lv jest spowodowane tym, że masz locale hongkong.

sygna.png
Opublikowano

Wiem o co ci chodzi tylko że np mając locale_english masz na 1 lvl 300 PD do zebrania by otrzymać 2 lvl ale jak sobie popatrzysz np na dziki pies zabijając 1-go dzikiego psa dostaniesz max 15 PD nawet jak w MYSQL ustawisz 200 czy 300 i tak dostaniesz 15PD więc gdzieś się musi to dać zmienić. Więc jak nie plik GAME to co ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...