Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MPC'week

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy użytkownicy mpc , z przyjemnością zawiadamiam, że dzisiaj została wydana pierwsza, a tym samym próbna odsłona gazetki dotyczącej naszego forum. Cała propozycja takiego projektu padła od Baksia za co mu bardzo dziękuje. Wszyscy mentorzy wspólnie pracowali, zbierali informacje i przeprowadzali wywiady, specjalnie dla was, byście mogli w szybki i przyjemny sposób zorientować się w życiu forum.

Gazeta widoczna jest na górze forum, jak i możecie ją ściągnąć poprzez ten link:

http://mpcforum.pl/plikownia/gazetka.pdf

Proszę nie sugerować się datą widoczną na okładce, jest to wydanie próbne i bardzo zależy nam na waszym zdaniu. Jeżeli ten projekt zyska sobie wasze uznanie z przyjemnością będziemy go kontynuować.

Tym samym pragnę podziękować i pogratulować wszystkim, którzy dołożyli swoje trzy grosze do tej gazetki.

Gratulacje.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gazetka spoko przeczytałem całą. Na stronie 9,10 pytania i odpowiedzi się powtarzają ; )

Opublikowano

Szczerze,to przeczytałem tylko kto tu rządzi.

Ogólnie wolałbym to w formie strony internetowej,np gazetka.mpcforum.pl.

Tak wiem,osobna strona nie wypali,bo wszystko co odstaje od mpc nie wypala.

Pogratulować pracy.

A dlaczego nie przeczytałem reszty?

Po prostu nie mam czasu,jutro doczytam.

Ale i tak wolałbym w formie strony internetowej ;P

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

"Jesięń"

srsly?.

W dodatku strona początkowa i reszta grafik są w fatalnym rozmiarze bo widać jakby była powiększana na siłę + do tego data 21 listopada(mój błąd nie zauważyłem tego co napisała Wredna).

Wiem, ze się czepiam, ale wiecie skoro chcecie być dobrzy w tym co robicie to uważajcie na takiego typu błędy i niedociągnięcia bo wtedy wychodzi na to, że się nie staracie.

Anyway sam wywiad z Fifolskim mi się podobał.

Dalej nie mam zastrzeżeń i oby z każdą gazetką byłą coraz to lepiej ;).

Powodzenia życzę.

Opublikowano

Podoba mi się ten pomysł. Fajnie zrealizowany. Gazetka może nie zawsze ale powinna działać jakimś schematem, w stylu, newsy z forum, jakieś najnowsze cheaty, bądź boty czy też inne odkrycia ze świata mmo czy fpp, a od czasu do czasu dodatek w postaci wywiadu, czy też innego 'gratisu' ;-)

Opublikowano

Mi osobiście bardzo podoba się forma tej gazetki.

Wszystko przejrzyście napisane, bardzo dobrym pomysłem były "Nowości ze świata hacków", wywiad też przyjemnie się czytało.

Tylko pogratulować, kontynuujcie to dalej :)

1294477714-U1.png

Opublikowano

A i zauważyłem że w niektórych fragmentach są nagłe spacje.

Na przykład

Jest zima potem				    lato i jesień

^

Przykład

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

No to może najpierw wady - szata graficzna strasznie rozpikselizowana i nie miło się na nią patrzy. W wywiadzie z Fifolskim dwa pytania razem z odpowiedziami się powtarzają i trafiają się dziwne odstępy.

Teraz plusy - strasznie dobry wywiad z Fifolskim, chociaż według mnie trochę za bardzo "sztywny", dobry artykuł o rangach, nowym przyda się na pewno(mnie aż tak nie zainteresował i przeczytałem żeby przeczytać). Reszta mnie już mniej interesuje, bo nie gram w gry i cheatów nie używam, w konkursach też raczej nie uczestniczę, ale ludzie, którzy się tym interesują na pewno będą usatysfakcjonowani.

Ogólnie jest dobrze, może trochę za krótko i szata graficzna jest troszkę zła, ale jak na początek to i tak duże gratulacje. Oby tak dalej ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Co do grafiki i jej wyglądu to już wiemy, jak ten problem rozwiązać, więc następne wydanie będzie śliczne :)

Co do tych spacji- prawdopodobnie jest to wynik kopiowania z Worda. Gazeta była robiona w Adobe Photoshop, a później skonwertowana na pdf, bardzo możliwe, że dopiero po tym zabiegu "wyskoczyły" te spacje. Proponuje zmniejszyć sobie rozmiar, wtedy aż tak nie będzie grafika razić w oczy :)

Jeżeli macie jakieś pomysły, chętnie je przeczytam.

Opublikowano

fajnie ze cos takiego zrobili ;] Ciekawa sprawa, wlasna gazetka

;D TO pierwsza, wiec nastepne beda bardziej udoskonalone, jak na 1 raz to zajebista robota

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano
Jeżeli macie jakieś pomysły, chętnie je przeczytam.

Felietony, luźne rozmowy na wybrane tematy(tak jak np. było w podcastach).

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Wiem, że to początek ale nic ciekawego w tym nie ma, no jak dla mnie. No i uważam, że wywiady nie są w tym wcale potrzebne... ale to tylko taka moja myśl( chyba, że z założycielem forum, czy kimś konkretnym) Np. mnie wcale nie interesuję co jakiś użytkownik forum uważa na temat jakiś czy jak się dostał na forum... Pewnie jestem wyjątkiem ale dobra.

Krytykować, nie będę, bo pomysł sam w sobie jest fajny, mam nadzieję, że rozwinie to się :)Bardziej mnie zainteresują właśnie luźne rozmowy na jakiś temat, niż wywiady

fs.png

Opublikowano

@Up

Akurat Fifolski nie jest "jakimś tam" użytkownikiem. Pewnie mało na tym forum jesteś to go nie znasz.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Gazetka dobra, podoba mi się ten pomysł, ale muszę się przyczepić :D. "Zakładka" w tle zawsze jest "ustawiona" na MPC. A przy wywiedzie powinna być na "wywiady" haha. :D

Opublikowano

Wiem, że to początek ale nic ciekawego w tym nie ma, no jak dla mnie. No i uważam, że wywiady nie są w tym wcale potrzebne... ale to tylko taka moja myśl( chyba, że z założycielem forum, czy kimś konkretnym) Np. mnie wcale nie interesuję co jakiś użytkownik forum uważa na temat jakiś czy jak się dostał na forum... Pewnie jestem wyjątkiem ale dobra.

Krytykować, nie będę, bo pomysł sam w sobie jest fajny, mam nadzieję, że rozwinie to się :)Bardziej mnie zainteresują właśnie luźne rozmowy na jakiś temat, niż wywiady

Tak się składa, że Fifolski nie jest "jakimś tam" użytkownikiem :)

http://www.mpcforum.pl/user/70184-fifolski/

Opublikowano

Trochę błędów jest, ale to tylko wersja próbna.

Przeczytałem wszystko od deski do deski i zdziwłem się, że tak mało B) Pomysł świetny, ale jak na dwutygodnik to mogłoby być trochę więcej artykułów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...