Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]z xAuth do AuthMe - Baza danych MySQL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chciałem przenieść bazę danych z xAuth do AuthMe na bukkicie, w taki sposób, żeby tego pierwszego się całkowicie pozbyć.

Znalazłem więc instrukcję w internecie, która mówi :

The recommended way
The recommended way is to create a new database and copy the needed data from the xAuth database.
   Create a new database for AuthMe with the name "authme".
   Create this table in that database:
    CREATE TABLE `authme` (
    `id` INTEGER AUTO_INCREMENT,
    `username` VARCHAR(255) NOT NULL,
    `password` VARCHAR(255) NOT NULL,
    `ip` VARCHAR(40) NOT NULL,
    `lastlogin` BIGINT,
    CONSTRAINT `table_const_prim` PRIMARY KEY (`id`));
   Copy all the needed data from the xAuth database to the AuthMe database with:
    INSERT INTO `authme`.`authme` (username,password,ip)
    SELECT  `playername`, `password`, `lastloginip`
    FROM `xAuthDataBase`.`accounts`;
   Note that the name of "xAuthDataBase" and "accounts" depends on your configuration
   Edit AuthMe's config.yml to use mysql and set the proper mysql username/password

Problem w tym, że gdy otwieram Bazę danych MySQL przez hosting, nie ma na niej ŻADNEJ tabeli. Nic. W xAuth dane dot. w/w bazy są na 100% poprawne, użytkownicy na serwerze nie mają problemów z rejestracją ani logowaniem.

Więc gdzie leży problem ?

Co mam w tej sytuacji zrobić ? Zależy mi na tej zmianie.

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam !

Opublikowano

Więc gdzie leży problem ? >>>W zerowej wiedzy obslugi baz sql czy tez konfiguracji pluginu?

Co mam w tej sytuacji zrobić ?>>> zalogować sie do phpmyadmin wejść w odpowiednia bazę o ile taka istnieje i wcisnąć button przeglądaj? zapoznaj się tez z butonami import eksport bo jeszcze zaczniesz kopiowac pojedynczo wpisy kto wie byc może uda Ci sie sklonować cos co nie istnieje.

lecz jesli >>>Problem w tym, że gdy otwieram Bazę danych MySQL przez hosting<<< i naprawdę nic tam nie ma to nie masz żadnej bazy bo w powietrzu loginy się nie zapisują ;D

Wybacz ma ironie ale jak wrzuca sie pliki od kogos co swiadczy to po Twojej wiedzy ww temacie to aż scyzoryk otwiera się w torebce. Wez chłopie sciagaj po jednym pluginie sam konfiguruj nie dość ze się czegos nauczysz to gdy przyjdzie problem nie będziesz dawal setki tematów i szukał co nie działa...

Jak wolisz wersja 2 powyższej wypowiedz. Logujesz z się w phpmyadmin i patrzysz na tabele jak nie ma nic to znak zes nawet pluginu poprawnie nie skonfigurowal ;) ehh popatrz jak to ma wyglądać gdy jest ok

xauth.jpg

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

3BvbG.png

lS8n5.png

(jak widać, właśnie w pliku xAuth.h2.db wszystko jest zapisane... (bilbioteka h2 jest w folderze lib)

Wycinek z config'u tego pluginu :

mysql:
# Location of the MySQL server. Can be either a host name or IP address
host: IP/HOST
# Port used by MySQL. Default is 3306
port: 3306
# User name used to connect to the MySQL server
username: (nazwa_uzytkownika)
# Password used to connect to the MySQL server
password: (haslo)
# Name of the database that will be used by xAuth
database: (nazwa bazy MySQL)
# Names of the tables xAuth will use to store data
tables:
	account: accounts
	session: sessions
	strike: strikes
	inventory: inventory

PS. Nie podoba mi się Twój ton, bo ja tu szukam pomocy, nie chamskich odzywek i pokazywania, jaki to ja głupi nie jestem. Mam 2 strony www, które napisałem sam od podstaw, wykonuję na zlecenia, to, że nie siedzę w javie i nie wiem jak skonfigurować plik może świadczyć równie dobrze o tym, że jego autor miał problem z wyjaśnieniem jego działania. ;)

Pozdrawiam !

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...