Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft, problem z cuboidem! Pomocy!

FreeXu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Otóż mam pewien problem. Tworzyłem sobie dzisiaj sielankowo mapę na multiplayer. Wszystko byłoby fajnie, gdybym na sam koniec mógł założyć na nią Cuboida.

Jednak gdy próbuję założyć cuboida -

1.zaznaczam teren

2.wpisuje //expand 45 15 up

3. wpisuje /region define Miasto samr01 ( mój nick )

[...] inni ludzie nadal mogą niszczyć wszystkie bloki. Próbowałem już miliony razy. Dodam, że cuboida chce stworzyć na czysto. Czyli sam cuboid. W sytuacji gdy próbuję wpisać /region setparent miasto oczywiście nie może znaleźć, bo miasto nie ma założonego cuboida. Innymi słowy, proszę Was o pomoc, bo dziś powinienem już uruchomić serwer!

Czy ktoś mi pomoże?

PS: Nie wysyłajcie mi poradników do zakładania cuboida, gdyż to potrafię zrobić tylko solucję do mojego problemu.

Codegeassclub.png
Opublikowano

Jak dałeś cuba na miasto ?

/rg claim [nazwa_miasta] ?

Jeżeli inaczej to usuń dotychczasowy cub na miasto i daj tak jak ci napisałem wyżej

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Wpisz tak: /region define hMiasto samr01

Przed nazwą cuba jest zawsze "h"

21ostq8.png

Dysk C: wydaje się bardziej zadowolony od dysku D:

Opublikowano

Jeszcze jedna rzecz !, dobrze skonfigurowane permissions bo może gracze mają dodane worldguard . ! może inni mają tak ustawione w permissions sprawdz dobrze permissions :)

Daj lubię to >3 !

06185385914121764036.png

Posty >3:

-10 postuuf

-50 postuuf

-100 postuuf

-1000 postuuf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...