Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Nowy Update 6 Grudzień

Nihooya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na forum battlelog'a jeden z pracowników DICE opublikował informację na temat patcha, który zostanie wydany już 6 grudnia. Łatka o rozmiarze 2 GB, zawiera zarówno aktualizację klienta oraz serwera. Tak duży rozmiar spowodowany jest dodaniem zawartości z nadchodzącego dodatku DLC – Powrót do Karkand. Zapraszam do dalszej cześci newsa.

Najważniejsze zmiany:

• Wiele nieśmiertelników ma zmienione wymagania potrzebne do ich odblokowania.

• Poprawiono czat, teraz powinien być bardziej czytelny.

• Poprawiono respawny w trybie Team Deatmatch.

• Zasłona dymna w pojazdach lądowych od teraz działa lepiej – wrogie pociski częściej będą pudłowały.

• Naprawiono problem w którym to pociski naprowadzane, namierzały sojusznicze helikoptery i niszczyły je.

• Naprawiono błąd w którym pociski naprowadzane namierzały cel, który nie istnieje.

• W wielu pojazdach lądowych, cel wskazywany przez przyrządy celownicze nie zgadzał się z rzeczywistym trafieniem pocisku – naprawiono.

• Stabilność gry uległa poprawie.

• Wyeliminowano buga w którym medyk nie mógł reanimować ciał dwóch graczy, leżących jedno na drugim.

• Migotanie obrazu na kolor zielony zostało wyeliminowane.

Latarki już nie świecą po oczach niczym „halogeny”.

• Celowniki IRNV skuteczne tylko na krótki dystans.

• Miny ppanc. po 20s od śmierci gracza, znikają.

• Zwiększono czas ładowania się flar dla samolotów i śmigłowców.

• Dodano tryb pojedynczego ognia dla karabinu AN94.

• Usunięto tryb ognia serią w M416.

Ponadto po narzekaniach społeczności, wymagana liczba graczy do rozpoczęcia rundy rankingowej i nierankingowej to: 1 . Planem jest wprowadzenie rozgrzewki przed meczem, w której punkty i statystyki nie byłyby naliczane. Kiedy minimalna liczba graczy, wymagana do rozpoczęcia gry została by osiągnięta, rozpoczynała by się runda właściwa.

Pełną listę zmian w języku angielskim, możecie zobaczyć pod adresem http://battlelog.bat...54489494744784/

Back to BF3...

Opublikowano

Tu masz całą listę przetłumaczoną na Polski:

Poprawki błędów:

Naprawiono problem z zegarem odliczającym odrodzenie, teraz pokazuje niebieską ramkę na starcie i po stracie punktu odradzania.

Naprawiono problem gdzie gracz, który dołączył do kolejki na koniec rundy i nie mógł nic zrobić widząc tylko screen odrodzenia aż do następnej rundy.

Naprawiono problem gdzie kamera zmienia się w perspektywie 3 osoby na killcamie, gdy killcam został wyłączony w ustawieniach serwera.

Będzie się dostawało surveillance ribbon za czujnik UGS.

Naprawiono brakującą linię obszaru walki na minimapie na Grand Bazaar (Mały Podbój).

Przeniesiony został punk odrodzenia czołgu w amerykańskiej bazie na Granicy Kaspijskiej, czołg nie zostanie zniszczony przez spadające drzewo.

Naprawiono problem, który powodował że można było oddać strzał z TV we własny helikopter i go zniszczyć.

Naprawiono problem podczas próby oddania strzału bez namierzenia celu.

Poprawiono czat, powinien być teraz nieco łatwiejszy do odczytania.

Naprawiono celowniki w kilku pojazdach, które nie prawidłowo pokazywały cel.

Naprawiono błąd z laserem do G17, który nie działał prawidłowo.

Dodane alternatywnych kolorów w HUDzie, aby pomóc daltonistom.

Dodano ustawienia interpolacji sieci. Pozwala to użytkownikom z dobrym łączem zmniejszyć opóźnienia.

Zwiększono promień ochrony spawna na TDM.

Naprawiono problem zasłony dymnej w pojazdach lądowych, pociski powinny omijać cel częściej.

Naprawiono problem, gdzie użytkownicy mogą korzystać z IRNV w każdym pojeździe.

Naprawiono kilka crashy i wzrosła ogólna stabilność.

Naprawiono problem, w którym gracz nie był w stanie ożywić dwóch graczy, których ciała były ułożone na sobie.

Można przypisać oś i używać jako wejścia cyfrowego. Dzięki temu możliwe jest dla gracza (na pc), aby przypisać jeden pedał gazu / hamulca.

Naprawiono problem z Kill Camem, gdy popełniamy samobójstwo na spadochronie.

Poprawiono radar, który pokazywał za dużo.

Naprawiono problem gdzie gra się zawieszała, gdy gracz nacisnął menu i tyldę w tym samym czasie.

Naprawiono problem gdzie można było zaobserwować zielone artefakty na ekranie.

Możesz teraz przypisać cykl broni.

Naprawiono problem ze spadochronem pozostającym w powietrzu, jeśli właściciel został zabity.

Bilans:

Naprawiono kilka broni dzięki czemu są one odpowiednio tłumione i ukrywane na minimapie podczas strzelania.

Poprawiono taktyczną latarkę, nie jest już tak oślepiająca na dłuższych odległościach.

Poprawiono zakres IRNV - przydatne tylko w bliskiej odległości.

Zwiększono liczbę dodatkowych granatów 40mm.

Miny są aktywne tylko 20 sekund po tym jak zginął gracz, który je zostawił.

Poprawiono kilka opisów broni, kalibru, i częstotliwości ognia. Bronie jednak się nie zmieniły.

M9 i MP443 mogą być jaki wyposażenie w przeciwnej frakcji (odblokowanie po 100 fragach).

Poprawiono rakietę naprowadzaną laserem, która nie trafiała w cele jeśli podążały za szybko.

Zmniejszono skuteczność Stealth w pojazdach lotniczych.

Zmniejszono obrażenia zadawane pojazdom opancerzonym i piechocie z dział AA.

Zwiększono obrażenia RPG i ochronie czołgu, zadawane przez pojazdy AA.

Lekko zmniejszono celność dla wszystkich broni w pełni automatycznych, optymalny to średni i długi zasięg.

Zwiększona celność przy strzelani długimi seriami z LMGs podczas korzystania z dwójnogu.

Lekko zwiększono zasięg pocisków 44magnum.

Zwiększono uszkodzenia na bliskich odległościach kul 4.6x30mm i 5.7x28mm.

Zwiększono czas przeładowania Mortara z 3.5sek do 4.8sek.

Zmniejszono celność przez dodanie tłumika do MP7, P90, PP2000, PP-19 i UMP45.

Zmniejszona skuteczność 12g amunicji FRAG gdy wyposażony w strzelby półautomatycznej i automatycznej.

Lekko zwiększono moc działek samolotów w stosunku do wszystkich pojazdów, zwłaszcza helikopterów.

Zmniejszona moc minigunów przeciwko samolotom i helikopterom.

Zwiększona moc Stingerów przeciwko samolotom.

Czas przeładowania flar w samolotach i helikopterach został zwiększony.

Dodany tryb pojedynczego strzału w AN94.

Lekko zwiększono odrzut M416 i usunięto tryb ognia Burst.

Poprawione spawny na TDM: Kharg Island, Grand Bazaar, Caspian Border, Seine Crossing, Operation Firestorm, Damavand Peak oraz Noshahar Canals.

Poprawiono zasięg przejmowania flagi Stacja benzynowa w trybie Conquest na mapie Caspian Border.

Poprawiono maksymalną wysokość pojazdu na Noshahar Canals.

źródło:http://battlefieldzone.pl

veteran-icon-bf2.pngveteran-icon-bfbc2.pngveteran-icon-bf3.pngveteran-icon-bfheroes.pngveteran-icon-bfp4f.png

Gawrosz-PL.png

Opublikowano

Fajnie, widze ze sie staraja wszystko naprawic/poprawic nie to co w CoD'zie :P

Zwlaszcza te respy na TD :D A ta latke bd trzeba sciagnac czy sie sama zainstaluje nawet jezeli zaczne grac dopiero w styczniu?

Opublikowano

jestem zadowolony głównie z zmniejszenia siły latarki i zwiększenia czasu ładowania flar...

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

Opublikowano

A jak zaczne grac w BF3 w styczniu i zaczne instalowac gre to mi sie wszystkie aktualizacje pobiora automatycznie? Czy bd musial samodzielnie sciagac?

Opublikowano

A jak zaczne grac w BF3 w styczniu i zaczne instalowac gre to mi sie wszystkie aktualizacje pobiora automatycznie? Czy bd musial samodzielnie sciagac?

Zacznie pobierać Ci automatycznie.
Pasjonat
Opublikowano

Aktualizacja automatycznie zacznie się ściągać gdy odpalicie ORIGIN.

A co to aktualizacji to dobrze że poprawiają te wszystkie bugi.

P.S. Uhh kiedy ten dodatek będzie. ^^

Status Postów.

10____________________[X]

50____________________[X]

100___________________[X]

250________________________ [_ ]

500________________________ [_ ]

1000_______________________ [_ ]

KryRadzi.png

Gość malutki688
Opublikowano

szkoda ze termowizje oslabia bo ten celowni k jest x1 i ma malo odczuwalny odrzut na dalekie odleglosci, no coz szkoda:/

Opublikowano

Na forum battlelog'a jeden z pracowników DICE opublikował informację na temat patcha, który zostanie wydany już 6 grudnia. Łatka o rozmiarze 2 GB, zawiera zarówno aktualizację klienta oraz serwera. Tak duży rozmiar spowodowany jest dodaniem zawartości z nadchodzącego dodatku DLC – Powrót do Karkand. Zapraszam do dalszej cześci newsa.

Najważniejsze zmiany:

• Wiele nieśmiertelników ma zmienione wymagania potrzebne do ich odblokowania.

• Poprawiono czat, teraz powinien być bardziej czytelny.

• Poprawiono respawny w trybie Team Deatmatch.

• Zasłona dymna w pojazdach lądowych od teraz działa lepiej – wrogie pociski częściej będą pudłowały.

• Naprawiono problem w którym to pociski naprowadzane, namierzały sojusznicze helikoptery i niszczyły je.

• Naprawiono błąd w którym pociski naprowadzane namierzały cel, który nie istnieje.

• W wielu pojazdach lądowych, cel wskazywany przez przyrządy celownicze nie zgadzał się z rzeczywistym trafieniem pocisku – naprawiono.

• Stabilność gry uległa poprawie.

• Wyeliminowano buga w którym medyk nie mógł reanimować ciał dwóch graczy, leżących jedno na drugim.

• Migotanie obrazu na kolor zielony zostało wyeliminowane.

Latarki już nie świecą po oczach niczym „halogeny”.

Celowniki IRNV skuteczne tylko na krótki dystans.

• Miny ppanc. po 20s od śmierci gracza, znikają.

• Zwiększono czas ładowania się flar dla samolotów i śmigłowców.

• Dodano tryb pojedynczego ognia dla karabinu AN94.

• Usunięto tryb ognia serią w M416.

Ponadto po narzekaniach społeczności, wymagana liczba graczy do rozpoczęcia rundy rankingowej i nierankingowej to: 1 . Planem jest wprowadzenie rozgrzewki przed meczem, w której punkty i statystyki nie byłyby naliczane. Kiedy minimalna liczba graczy, wymagana do rozpoczęcia gry została by osiągnięta, rozpoczynała by się runda właściwa.

Pełną listę zmian w języku angielskim, możecie zobaczyć pod adresem http://battlelog.bat...54489494744784/

Ojojoj, celownik noktowizyjny osłabią... no cóż, fajnie się z nim grało, trzeba będzie się przerzucić na inny ;D

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

Dzięki za info. Nie podoba mi się przedłużenie ładowania flar, całkowity bezsens, ludzie w helikopterach namierzają samoloty, na dodatek igły i ploty, to jak ja mam spierniczyć?

Wasyl654.png

2pacr.png

Gość malutki688
Opublikowano

Dzięki za info. Nie podoba mi się przedłużenie ładowania flar, całkowity bezsens, ludzie w helikopterach namierzają samoloty, na dodatek igły i ploty, to jak ja mam spierniczyć?

dokladnie, wsumie to jestem nie zadowlony z tego co jest tu napisane.

uwazam ze celownik nokotwizoryjny byl ok (moze w sniperce powinni go ulepszyc lekko)

nie zbilansowali f2000, co powinno byc rzecza nr 1

powinni stanowczo oslkabyc tunguski, i usunac je na mapce kanaly w trybie rush (nie da sie rushowac 1szej bazy jesli do tunguski wbije normalny gracz)

nie wieze ze resp sie poprawi bo ostatnio tez tak pisali,

nic nie napisano o bugu i poprawie go (podczas przeladowywania broni mozna nagle zaczac pakowac, wiem bo duzy razy tak gine)

powinni oslabic m320 bo jest zbyt mocna moim zdaniem,

co do crashy to sie nie wypowiadam bo osobiscie bardzo zadko sie z tym spotykam,

nie uwazam ze m416 jest zbyt dobre i powinno zostac jak jest,

usas i amunicja odlamkowa tez mogla by zostac zbilansowana,

ogolnie jestem nie zadowolony, samolotem jest naprawde ciezko cos ugrac a tu jeszcze taki psikus nam dice zapodalo;/

zobaczymy miejmy nadzieje ze dice wie co robi i ewentualnie poprawi swoje bledy w swoich nastepnych paczach.

zadowalajce jest to ze to juz 2/3 patch od wydania gry i widac ze staraja sie cos z robic (nie tak jak w seriach cod....)

Opublikowano

Co do samolotow to mi az tak bardzo nie przeszkadza, bo i tak z nich nie kozystam, poprostu nie moge ogarnac tego latania, noktowizja mi tez nie zalezy bo z niej nie kozystalem, m416 troszke szkoda bo mi sie podoba ta bron juz 5 gwiazdek mialem a teraz sie przerzucilem na m16a3, mam nadzieje ze poprawia ta stabilnosc, troszke poczekam zanim sciagne, bo net 512kb...

no ale coz zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Back to BF3...

Opublikowano

Nom troche przesadzili z 3.9 gb nie każdy ma fast internet ja mam np 1 mb i mi to zajmie 8h ściąganie więc jak dla mnie powinni to dawać w małych partiach te patche

final.jpg

Opublikowano

Jak woda w klozecie ^^ A wracając do patcha testowałem celownik noktowizyjny i rzeczywiście go spieprzyli ostro...

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Gość malutki688
Opublikowano

a co z tym celownikiem zrobili ?

kur daj spokoj....

nawet na 20 metrow nic nie widac-_-

jaki celownik do m249 polecacie?

kurcze i czemu teraz clymore na mapce jest pokazany?

Opublikowano

OMG tak wczoraj cisnąłem z noktowizyjnym ,a teraz zmiana :(

Do dupy jak pokazany claymore. Do m249 był noktowizyjny ,a teraz to może kolimator mi się sprawdzał przed noktowizyjnym.

Opublikowano

nareszcie okienko czatu się zmieniło to duży +

celowników jeszcze nie sprawdzałem...

aa no i dodano to coś co pokazuje PING ale mi coś nie wykazuje a jak jest u was ?

veteran-icon-bf2.pngveteran-icon-bfbc2.pngveteran-icon-bf3.pngveteran-icon-bfheroes.pngveteran-icon-bfp4f.png

Gawrosz-PL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...