Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmian kilka i konkurs!

Ankieta konkursowa  

173 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki próg postów powinna posiada? nowa ranga?

2. 2. Jaki kolor powinna mie? nowa ranga? (wybierz numer na podstawie podanych kolorów)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Jak pewnie widzicie na forum się troszkę dzieje, zniknęły statusy, pracujemy nad udoskonaleniem ich.

Postanowiliśmy przed świętami wprowadzić kilka zmian organizacyjnych. Dla ułatwienia życia wszystkim.

Wprowadzamy co następuje:

1. Zmiana regulaminu aplikacji na pozycje kidmoderatora działu.

Od teraz każda osoba ma prawo pisać maksymalnie 3 (słownie: trzy) aplikacje po jednej do jednego działu (czyli maksymalnie 3x1 dział) w ciągu 30 dni kalendarzowych.

Ma to na celu otwarcie furtki osobom aktywnym w wielu działach oraz aby zmienić sytuację, która zamykała drogę pracy w innych działach po odrzuceniu aplikacji do innego.

2. Zmiana ograniczenia pisania przekleństw.

Po dość burzliwej rozmowie udało wprowadzić się zmiany odwołujące dotychczasowy CAŁKOWITY zakaz przeklinania na forum.

Zakaz oczywiście był dosyć mało życiowy.

Od teraz zakazem przeklinania w każdej formie objęte są: TYTUŁY TEMATÓW/TAGI TEMATÓW/STATUSY(w przyszłości)

W tematach takiego zakazu nie ma, jednak nadużywanie ( w postaci wiązanek lub jednowyrazowych postów zawierających przekleństwo) będą karane jak spam.

3. Zakaz umieszczania wszelkich informacji o udostępnianiu kont partnerskich.

Tak jak warez oraz reflinki są surowo zabronione, tak od teraz wszelkie informacje niosące przesłanki o udostępnianiu "kont premium" lub "zaproszeń do zarabiania pieniędzy" są zakazane. Publikowanie takich informacji będzie skutkowało ich usunięciem i w razie rażącego złamania zakazu warnem/wzgledniem zablokowanie możliwości pisania statusów(w przyszłości)

MPCforum nie wspiera takich inicjatyw, a na podstawie regulaminów nie stanowi również miejsca do reklamy w formach innych niż określonych w regulaminach poszczególnych działów (głównie publikacje serwerów prywatnych)

To tyle póki co z kwestii czysto formalnych, a teraz coś przyjemniejszego ;)

Z przyjemnościa przychodzi mi ogłosic, że oficjalnie otwieram konkurs na nową rangę postową.

Dla 3 najlepszych osób przewidziane jest nagroda w postaci rangi Gold Member.

Nie wykluczamy przyznania specjalnych nagród za wyróżniające się pomysły, tu nagroda pozostanie sekretem ;)

Co trzeba zrobić?

Zasady są banalnie proste. Należy wymyślić NAZWĘ nowej rangi oraz krótko uzasadnić dlaczego nazwa brzmi tak, a nie inaczej.

Nowa nazwa powinna wpisywać się w forum i jej specyfikę, dodatkowo powinna być oryginalna.

Warunkiem przyznania nagrody jest również udział w ankiecie zamieszczonej powyżej, a ponieżej sześć propozycji koloru nowej rangi.

91361377744741876198.png

Sądzisz, że znasz lepiej pasujący odcień? Napisz, z pewnością go rozważymy.

edit: Konkurs twa do 6 grudnia 2011 do godziny 20:00

edit 2 & 3:

Przepisy obowiązują w chwilą wprowadzenia.

Każdy użytkownik ma prawo do zgłoszenia 3(trzech) pomysłów z uzasadnieniem, ponadliczbowe oraz pomysły bez uzasadnień nie będa brane pod uwagę.

Odpowiedź na pytanie, które padło:

Teoretycznie kidmoderator może objąć dodatkowy dział. Jednak w praktyce unikamy tego, ze względu na przesłankę, że może wtedy nie podołać pierwszemu i w rezultacie dodatkowemu zadaniu.

To chyba tyle na dziś ode mnie.

Życzę miłego wieczoru.

Pozdrawiam,

Makin ;)

EXPmIpC.gif

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hmm... czyli teraz jak napiszemy "kupoś" to nie dostaniemy bana??? :)

a tak serio fajnie że wpadliście na coś ciekawego co mogło być wprowadzone trochę wcześniej ale i tak git :)

Opublikowano

Tzn. nie wpadlismy, tylko uznaliśmy, że to dobry moment. Mamy wystarczająco dużo "takich" użytkowników ;) A myślę, że chcą się poczuć wyróżnieni ze względu na wklad w forum.

Co do akurat tego stwierdzenia to chyba doskonale wiemy o co chodzi. Po prostu chodzi nam, że zabronić wam klnać nie zakażemy, ale przesadzać nie wolno.

Skrajności są złe.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Mój pomysł na rangę to Zasłużony Członek co do kolorów rang to żadna z nich nie pasuje ponieważ pokrywają się z Postmarkerem, KidModeratorem :>

Opublikowano

Ranga:

• Kokoszanek (nie ma na celu nikomu ubliżyć) - forum kokosza. to od niego się wszystko zaczęło. takie yy... uczczenie go tą rangą
  • Postveter - weteran w dziedzinie postów
  • Reposter - "odpowiadacz". chyba nie trzeba wyjaśniać.

Kolor... Najlepiej chyba wygląda nr 5. ;)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Co do miejsca pisania propozycji to proszę o umieszczanie ich w postach pod tematem. Na kolory i przedział głosujemy w ankiecie

EXPmIpC.gif

Opublikowano

A takie pytanie może zmienicie jeszcze kolor Kida

A i fajny by był kolor do nowej rangi jakiś inny... bo te są takie jakby na postmakera

@EDIT UP@ przepraszam nie zauważyłęm twojego posta.

273511408998783345728.png
Opublikowano

Do kiedy konkurs?

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Zmiana z wulgaryzmami pozytywna.

A co do nowej rangi to powinna być od 1800 postów tak by nie była ani zbyt łatwa, ani zbyt trudna.

Ludzie lubią mieć z zasady wyznaczony jakiś cel więc dlaczego nie wyjść im naprzeciw z inicjatywą.

Teraz rozważmy sprawę kolorku. Napewno żaden z powyższych.

Już w tym momencie powstało klika(naście?) tematów w sugestiach dot, zmiany koloru postmakera / kidmoderatora.

Z tego powodu dodawanie kolejnego bardzo podobnego odcienia mija się z celem, bo tylko zaogni to zjawisko.

Najodpowiedniejszy jak dla mnie byłby taki:

#FF6347

Nie zlewa się z tłem forum i odróżnia się od pozostałych.

Nazwą jaką powinna nosić nowa ranga powinno być - Przyjaciel forum, Bywalec.

Spytacie dlaczego? Otóż ktoś komu udało się napisać tyle, a tyle postów napewno jest w pewnym sensie mentalnie związany z mpcforum.pl

Taka ranga była by świetnym podziękowaniem za wybór mpc, a nie jakiegoś tworu konkurencji.

Pozatym "Polacy nie gęsi i swój język mają..". Dlaczego więc mamy używać bzdurnych nazw typu troll, postmaker czy jeszcze coś innego?

@razo130

zgodzę się po 6,6k postów zawsze chciałem pomagać na mpc zarówno userom jak i administracji.

Lenart to czemu ja Cię tu jeszcze widzę kochanieńki? I po co ta ironia.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Kolory nie mogą być inne tylko zbliżone do koloru postmakera. Osobiście kolorek wybrałem kolorek 5.

Wszystkie zmiany jak najbardziej na +!

.

Opublikowano

2k, trzeci kolor, post master - dlaczego, bo dużo postów czyli miszcz.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano (edytowane)
Po dość burzliwej rozmowie udało wprowadzić się zmiany odwołujące dotychczasowy CAŁKOWITY zakaz przeklinania na forum.

Zakaz oczywiście był dosyć mało życiowy.

Od teraz zakazem przeklinania w każdej formie objęte są: TYTUŁY TEMATÓW/TAGI TEMATÓW/STATUSY(w przyszłości)

W tematach takiego zakazu nie ma, jednak nadużywanie ( w postaci wiązanek lub jednowyrazowych postów zawierających przekleństwo) będą karane jak spam.

Wreszcie ...

Jestem za Kikim, Spammer będzie ok, a kolor to 3 bo nie ma chyba podobnego jeszcze ew. 1

@razo130

Spytacie dlaczego? Otóż ktoś komu udało się napisać tyle, a tyle postów napewno jest w pewnym sensie mentalnie związany z mpcforum.pl

zgodzę się po 6,6k postów zawsze chciałem pomagać na mpc zarówno userom jak i administracji.

Edytowane przez .Rez

TLS_Trololo.png

Dawniej Lenart

Opublikowano

Muszę napisać jeszcze raz.. z powodu cofki.

Madman / Madwoman. (W zależności od płci)

Ranga pokazuje, że użytkownik, dobił szalenie do 2000 postów.

Postspeed.

Prędkość postu. Osoba, która pisze szybko, oraz szybko przelatuje tematy od góry do dołu.

Postrunner.

Podobnie i tutaj, tylko tutaj, jest nałożony nacisk, na szybkie przeskakiwanie tematów.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

Moja propozycja to "Maniak". Skoro wbił te 2k postów to trochę "przymaniaczył" : D

To kid może wziąć drugi dział?

Opublikowano

Ciekawe, ciekawe... Ale w końcu mogę wyrazić moje zdanie poprzedzając je wyrazami na K, P, CH itd...

Moja propozycja: Globalny Spamer

Kolor nr. 3

Opublikowano (edytowane)

Moja propozycja:

beznazwy2e.png

Od 2000 postów

A czemu Addicted? Z angielskiego znaczy "Uzależniony", ponieważ jak ktoś napisał 2000 postów to musi być uzależniony.

Edytowane przez Wesołek
Opublikowano

Moja propozycja to "Maniak". Skoro wbił te 2k postów to trochę "przymaniaczył" : D

To kid może wziąć drugi dział?

tak

TLS_Trololo.png

Dawniej Lenart

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...