Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Syte i Przyjemne Bierzmowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem w 3 gim i mam bierzmowanie

nie chce mi sie biegac jak szalony do kosciola o 6 rano wiec jezeli w styczniu powiem ze zgubilem index to zroia mi cos

czy dadza nowy ? bo jakby nie patrzec od pazdziernika mam

-3 niedziele

-6 rozancow

Opublikowano

Wszystko zależy od parafii. Ja przykładowo bez indeksu byłem zerem, natomiast mój kumpel nie pokazał, przyniósł go ani razu i także zdał.

Gość malutki688
Opublikowano

ja mailem wsumie 10 podpisow, w tym bylem ze 4 razy w kosciele.

wszytko od parafii zalezy

Opublikowano

bedziesz musiał pójść do zakrystii i opierdolić pałe księdzu, wtedy cie moze dopuści

Opublikowano

Pierdol to.Zbieraj przez ten czas pieniądze.Potem wsadź w indeks księdzu pienionszka i spokój.Ogólnie to zależy od księdza:>

z tych 9 podpisow 7 podrobionych i chodze pod koniec

ostatnio mi sie nudzi to ciagle w kosciele gasze swiatlo

/zamykam

Opublikowano

Jak masz kogoś kto może się wpisać , to powiesz że do innego kościoła chodziłeś...

(A tak szczerze to przychodź tylko na wpis i miej to głęboko)

Opublikowano

W większości to pic na wodę. Równo dobrze możesz pochodzić parę razy i sam podpisywać sobie (moi koledzy tak porobili i zdali). Sprawdzaj co jakiś czas, czy się kapłan odprawiający nie zmienia i tyle.

Jaki ksiądz każe chodzić na 6 rano? (Po... mu się we łbie?)

Truth - mamy to, że możemy po tym zawrzeć związek małżeński - kościelny. No chyba, że wolisz żyć w wolnym związku to polecam takie rozwiązanie.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Olej to. Skoro i tak nie wierzysz w Boga, co wnioskuje po tym, że nie chodzisz do kościoła to po co ci bierzmowanie? Rodzice? Czy sam nie wiesz czy wierzysz?

Opublikowano

Olej to. Skoro i tak nie wierzysz w Boga, co wnioskuje po tym, że nie chodzisz do kościoła to po co ci bierzmowanie? Rodzice? Czy sam nie wiesz czy wierzysz?

Przygotowanie do bierzmowania zniszczyło wielu ludzi z porządnych, katolickich rodzin! Mogło być jak kilka lat temu, rok pochodzić i szlus

Opublikowano

Kolega zadał konkretne pytanie, odpowiedź otrzymał. Proponuję nie rozwodzić się nad poglądami religijnymi innych i skończyć, zamknąć temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...