Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

14-latkowie będą mogli robić prawo jazdy

Marcid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UP.

Przecież zmieni się aby kwitek więc w czym problem ?

Jeżeli on ma na myśli cały kodeks prawny (karny, cywilny itp.) to jestem z nim w zgodzie. To co się teraz dzieje to śmiech na sali. Jak dla mnie 14-latki w ogóle nie powinni móc robić takiego prawka, minimum 16, kiedy mniej więcej stają się rozważni, patrzcie na dzieciaki, które dopiero co przyszły do gimnazjum, maluszki, a ja sama jestem niskiego wzrostu...

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano
minimum 16, kiedy mniej więcej stają się rozważni,

Dobry żart.

@Up

Dlaczego głupi? Mniej dzieciaków będzie miało kartę motorowerową, bo będzie trudniej zdać i do tego trzeba zapłacić. Jedynie to co jest głupie w tym przepisie, to pojazdy do 350kg - nawet mocniejszy quad rzadko kiedy przekracza tą wagę, więc odnośnie quadów powinny być oddzielne przepisy.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ale prawko ma świadczyć o naszych umiejętnościach poruszania się pojazdem a nie ilością kasy którą możemy wydać na jego zdanie.

Opublikowano

Przecież teraz jak skończysz 16 lat możesz robić prawko B1 do 550kg, więc cinkusiem po przeróbce możesz zapierdalać oraz tymi waszymi quadami, itp, lecz mały wydatek bo 1000zł ;)

Widac, ze jestes slabo doinformowany. Waga fabryczna samochodu nie moze przekraczac 550, po przerobkach sie nie liczy :P. Chyba, ze jakos zrobisz, ze wpisza Ci 550 wage a wiecej bedzie ;)

Co do tematu, to bezsensowne wedlug mnie to jest.

Walmart_moonwalk_cart.gif?

Pozdro!

Opublikowano

Taa, jasne, na pewno będzie... niech najpierw załatają dziury w drogach, bo jak wracam do domu po ciemku, to wpadam w półmetrowe doły...

nie ma mnie tu

Opublikowano

Pamietam , Jak rok temu mama powiedziała podczas jakiegoś tam letniego dnia "Ciekawe Czy Damian umie jeździć" ciotka " Nie wiem"

A ja "Moge Spróbować?" mama OK " Na żarty " myślała , ze nie mam tyle odwagi zeby wsiąść ..

A tu dopierdalałem 90km/h w wieku 13 lat. ..;D

Opublikowano

te informacje z gg to zwykla bujda a zaden z nich nigdy sie nie sprawdza. gdyby prawko bylo od 14 roku zycia zadnego bym pewnie juz nie spotkal. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...