Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Niektóre mapy po prostu się tną.

Croopek69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Na niektórych mapach w większości lub w paru miejscach gra zaczyna się po prostu przycinać, płynność gry spada. Powodem jest pewnie słaby komputer. ale może macie jakieś rady?

Procesor: Intel Pentium 4 3ghz

Ram: 1gb

Grafika: Zintegrowana 96MB

Internet: 50mb/s

Przed każdym uruchomieniem gry odpalam game boostera. przyspieszam komputer i grę. czysczę komputer ze zbędnych plików cc cleanerem. zamykam wszystko a i tak jest tak jak jest. Windows był nie dawno instalowany. Może jakieś rady?

Opublikowano

Grafika 96MB? To nie ma się co dziwić że masz ściny, chyba że się pomyliłeś.

Ja np. zawsze mam duże lagi na Junk Flea i Dark Forest, a na reszcie nie mam dużych ścin.

Opublikowano

heh :P

raczej nie ma szans, by ci się nie cięło :)

ja na każdej mapie mam full płynność,

nic się nie tnie, a co ci mogę poradzić, to

tak jak up, dokup ramu do min. 2 GB, oraz

grafikę, nie orientuję się tam za bardzo jakie teraz są, ale

ja mam 512 chyba i 8mb/s i wszystko pięknie idzie,

aż przyjemnie się gra :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

Przyczyną jest karta graficzna, zintegrowane karty graficzne nie nadają się do grania. Musisz kupić osobną kartę i dopiero.

Opublikowano

heh :P

raczej nie ma szans, by ci się nie cięło :)

ja na każdej mapie mam full płynność,

nic się nie tnie, a co ci mogę poradzić, to

tak jak up, dokup ramu do min. 2 GB, oraz

grafikę, nie orientuję się tam za bardzo jakie teraz są, ale

ja mam 512 chyba i 8mb/s i wszystko pięknie idzie,

aż przyjemnie się gra :)

Jak Ty patrzysz tylko na ilość pamięci jaką ma karta graficzna to powodzenia...

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

Problem jest taki, że to jest desktop.

W większości kart, a w sumie we wszystki ta część którą wkłada się na płytę głowną wyglada tak:

http://p.alejka.pl/i2/p_new/43/13/karta-graficzna-gainward-pci-express-2-0-x16-nvidia-geforce-gts-450-gddr5-sdr-1gb-128bit-hdmi-2xdvi-vga-dual-slot-f-3_0_b.jpg

Ta mała cześć jest z przodu. U mnie na wejściu znajduje się to niestety z tyłu czyli wygląda to tak:

http://images38.fotosik.pl/189/ae98ad54ec012bb5.jpg

Czyli wejście ma tą mniejszą cześć z drugiej strony. Więc jakieś rady?

Opublikowano

Zmień kartę graficzną, a najlpiej zmień kompa. Na tej karcie co masz to możesz sobie pomarzyć o płynności gry (ona nawet chłodzenia nie ma), więc prędzej ją spalisz niż sobie pograsz. Na allegro poszukaj w podzespołach bazowych, tam kupisz proca Intel Dual Core 2,6GHZ, 2GB ram, nowszą płytę głowną za ok 350 zł (wszystko to co napisałem w jedenj cenie), do tego dokup osobno kartę graficzną z GeForce np do 300-400zł i masz kompa na którym już w cos lepszego pograsz (kompa za nie wielką cene). Za takiego kompa w sklepie byś dał ok 2000zł, więc kompa składaj sam.

Opublikowano

Procek + RAM Starczy,ale co do twojej karty to masakra.

Bez lagów się nie obejdzie,pobaw się game boosterami może cos da

9368_gold.png

Opublikowano

Ramu malutko :(!! Ja miałem 1gb i nie wytrzymywałem z odpalaniem.. tak mi się długo włączało..

Swoją drogą wymień kartę ale w pierwszej kolejności dokup ramu bo jest tańszy i też ci pomoże.. kostka ddr2 jak kupywałem w wakacje to kwestkia o ile sie nie 40-80zł ale nie pamiętam tak dokładnie :D

Mam w kompie 2GB i mi brakuje.. ale nie ma źle..

Sprzedam sprzęt muzyczny!! (Dystrybutor "Beskidzkie Centrum Muzyczne" oraz mogę pomóc w wyborze instrumentu/sprzętu..;])dlametalav2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...