Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Survivors - My mine is mine ! [Dedyk][24/7][Survival+Frakcje][NO-WL]

Head_Hunter

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up

Dziękuję za opinię :)

Serwer za 5 minut Włączony !, w tej chwili pracowałem nad nowym "feature" w regionie VIP'owskim. Mianowicie od tej pory, VIP'owie mogą tam również naprawiać swoje itemy za kilka sztabek złota :)

Zapraszam !

Opublikowano

Serwer na wielki minus. Masa dzieci - analfabetów, którzy wyzywają, przeklinają i po prostu denerwują spokojnego człowieka. Porządkowych nie widać, a dzieci szaleją. Ten serwer to niestety siedlisko NEO. Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zależy ile grałeś, znając życie, pewnie od razu właśnie tym się zniechęciłeś.

Piszesz tak, jakbyś nie wiedział, że większość Minecraftowych graczy jest właśnie takiego pokroju i mnożą się szybko na praktycznie wszystkich serwerach ;)

Druga rzecz :

Porządkowy aktywny jest tylko jeden, a rekrutacja jest cały czas otwarta.

Po trzecie - dziennie banuje średnio dwóch takich dzieci NEO, staram się jak mogę.

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po nieco dłuższej przerwie świątecznej, zapraszam wszystkich graczy na nasz serwer. Zmieniła się ilość slotów z 16, na 20. Reszta praktycznie jest bez zmian, czyli jest tak jak chcieliście.

VIP'y przywrócę (tym, którzy je mieli) w ciągu kilkunastu minut.

Musicie się zaopatrzyć w nową wersję Minecrafta, ponieważ serwer pracuje pod 1.1 smile.gif

Już niedługo na serwerze pojawi się kilka nowości oraz długo oczekiwane eventy smile.gif

Tymczasem zapraszam z powrotem do zabawy :

176.9.24.3:25665

Pozdrawiam !

Opublikowano

Seeerwer Bardzo Fajny:) Miła Atmosfera Itp :) ,Serwer Z Początku Był Peeeeeeeeeełnyy Cały Czas; ) Pózńiej Troche Inaczej Ale I Tak Super,Pooooooozdrawiam I Równocześnie Zapraszam :)

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

Proszę również, aby nie zrażać się ilością graczy online, ponieważ jak widać, serwer powstał ok. 30 minut temu, a z reguły, kiedy było te 16 slotów, serwer był pełny od około 14:00 do 21:00 :)

Pozdrawiam i zapraszam !

Opublikowano

@Up

ale się nic nie chce czytać, co ? :)

Po pierwsze primo grałeś, kiedy większość naszych graczy była jeszcze w szkole...

Po drugie :

Serwer stał dwa miesiące - pełny serwer od ~14:00 do 22:00 (przy 16 slotach), wstał wczoraj, więc zanim zlecą się byli stali gracze, minie kilka dni :)

Proszę o cierpliwość i zapraszam do gry, bowiem jeszcze dzisiaj powinien się odbyć event, w którym do wysgrania będzie miesięczny VIP :)

Pozdrawiam !

Opublikowano

Zapraszam na Mob Arenę :)

Dzisiaj również powinny pojawić się pierwsze eventy na CTF (do wygrania VIP :) )

Zapraszam !

EDIT (22) :

Obie areny są cały czas włączone i można z nich korzystać :)

Konkurs pojawi się, kiedy będzie więcej ludzi online ;)

Opublikowano

Refresh.

Wciąż czekamy na powrót naszej starej elity :P

Jeszcze jedno :

Wykorzystuje momenty, kiedy jest mało osób na serwerze, wtedy czasami może być off :)

Opublikowano

Wczoraj dodałem plugin audio, oraz możliwość montowania własnego radia przez VIP'ów :)

Radio na spawnie jest testowe, ankieta dot. Jego wyboru w tym miejscu niedługo pojawi się na forum. Tam również można znaleźć poradnik, jak obsługiwać klienta audio, który jest konieczny aby słuchać radia :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

W tej chwili nie mam wglądu w konsolę (brak javy na tablecie) więc nie wiem za bardzo, co jest nie tak z serwerem ?

Profilaktycznie zrobiłem restart :)

Opublikowano

Bump.

Jesli dzisiaj po 18:00 bedzie ponad 15 osob na serwerze, zorganizuje konkurs z VIP'em do wygrania + wiele pobocznych eventow np. Na arenie CTF lub FF :)

Zapraszam również do korzystania z wbudowanego radia na serwerze, dzisiaj pojawi się też wcześniej wspominana aniieta na forum :)

Pozdrawiam !

EDIT:

Żeby rozruszać trochę temat i pusty serwer, podajcie jakieś propozycje zmian/modyfikacji/nowych pluginów na serwerze, coś, co was samych zachęci tam do gry :)

Opublikowano

Czy te modyfikacje nie s przypadkiem pod SP?

W każdym razie z tego,co widzę, są narazie pod 1.0.0, w ogóle ciężko dostępne.

EDIT :

Trochę poszperałem głębiej i znalazłem Pam's HarvrestCraft pod 1.0.1, więc powinno działać :)

Dzięki za propozycję. Przy dobrych wiatrach będzie można się tego spodziewać na naszym serwerze wieczorem (o ile będzie działało ;) )

Pozdrawiam.

EDIT2:

Wszystkich nowych na serwerze, którzy pojawiają się na górze wioski, proszę o wpisanie /sspawn lub /warp spawn (błąd ten powoduje jakiś plugin, kolidujący z SuperSpawn - do naprawienia ;) )

Opublikowano

No, no, było dobrze :)

Jednak serwer z powodu zbyt dużej ilości w stosunku gracze/pluginy zaczął się przeciążać i wyrzucać graczy. Postanowiłem zredukować nieco liczbę pluginów, mam nadzieję, że taka sytuacja się nie powtórzy.

A żeby to sprawdzić, potrzeba pełnego serwera, dlatego mam dla was mały prezencik.

Mianowicie do północy, KAŻDY gracz może założyć sobie radyjko w domku, będzie ono działało podobnie jak jukebox (zasięg). Można udostępnić stream radia (każda stacja na świecie oferująca stream w internecie, np. poprzez plik .pls) internetowego, więc również SWOJEGO (w znaczeniu dosłownym).

Aby to zrobić, należy :

1.Skorzystać z naszego poradnika dot. klienta audio na naszym forum do momentu pozaznaczania ptaszkiem odpowiednich pól.

2. w kliencie audio wejść w zakładkę "Webradio"

3. kliknąć "Add"

4. Dodać jeden plik z odpowiednim rozszerzeniem

5. Wejść na serwer i w miejscu, gdzie chce się mieć źródło radia wpisać /cm setbox 1 ZASIEG (maks. 25) 1 (przykladowo : /cm setbox 1 25 1)

6. ew. zrestartowanie klienta audio

7. ???

8. PROFIT :)

Zapraszam !

EDIT :

Na naszym forum pojawił się temat i ankieta dotycząca wgrania modyfikacji Pam's HarvestCraft na serwer :)

(dzięki @Potępiony za pomysł :) ) Zapraszam do głosowania.

Opublikowano

Bump.

Od teraz VIP może wrzucać również swoją playlistę. Ograniczenia nie powinny przeszkadzać :

- format pliku audio : *mp3

- maksymalny rozmiar mp3 to 15mb

- maksymalna ilość mp3 - 5

W pierwszym poście (pierwsze linijki) stworzyłem również opis serwera dla leniwych ;)

Zapraszam !

Opublikowano

Serwer na wielki minus. Masa dzieci - analfabetów, którzy wyzywają, przeklinają i po prostu denerwują spokojnego człowieka. Porządkowych nie widać, a dzieci szaleją. Ten serwer to niestety siedlisko NEO. Pozdrawiam.

Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony, dzieci neo już praktycznie nie ma, jeśli się zdarzą to zostają tępione przez normalnych graczy tego serwera, MOD dba o porządek, właśnie takiego serwera szukałem :) Polecam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...