Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] mało fps'ów + lagi..

edzio89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

opis sprzętu :

- XP

- intel® coleron® CPU 2.8ghz

- 1536MB RAM

- nvidia geforce fx 5500

- 256MB

wiem że słaby ale ja przy kompie nie mam nic do gadanie, bo nie należy do mnie..

podczas grania w CA mam mało fps ( 15-30 ) i często dodatkowo spada na ok. minutę na poniżej 10 i pojawiają się lagi. staram się grać po mało osób w roomie ( troche przyśpiesza, ale bardzo mało.. )

czy dało by się coś w nim pogrzebać żeby przyśpieszył??

ustawienia w CA są ustawione moim zdaniem najgorsze ( takie jak były w niektórych poradnikach ) . pomogło trochę ale także mało..

coś może dało by się podkręcić??

@EDIT

i ewentualnie jakie gry typu fps multiplayer poszły by na takim sprzęcie?

Opublikowano

Wyłącz zbędne procesy typu GG, Skype itp. Przeczyść kompa CCleanerem, usunie śmieci które zamulają kompa.

Podaj jakiego masz neta.

Opublikowano

hmm, zainstaluj registry booster mi pomogło. w ogóle była na necie taka paczka z właśnie nim, ale nie wiem czy jest jeszcze. pomogło mi. polecam jeszcze usunąć niepotrzebne programy.

@topic

pójdzie ci na 100 % call of duty 2

2d6tno4.png

BANNED :(( na 15 dni

Opublikowano

Mała liczba FPSów może być spowodowana starymi sterownikami grafiki. Zanim przejdziesz do wykonywania tych punktów zaktualizuj sterowniki (nie tylko grafiki, radził bym wszystkie).

1.) Jeśli masz antywirusa przeskanuj dyski i włącz tryb gry w ustawianiach

2.) Użyj CCleaner

3.) Użyj Piniform Defraggler

Jeśli to nie pomoże to powinieneś zainwestować w nową karte graficzną bo 128mb to trochę mało. :)

PS graj na mniejszej rozdzielczości pulpitu i gry.

@EDIT Przypomniało mi się coś co przeczytałem na jakiejś stronie (chociaż mogę się mylić), że celerony były stworzone głównie do pracy biurowej a co z tego wynika nie są za dobre do gier :)

Hejo

Opublikowano

Sterowniki? hmm jak będziesz miał nowesze to nie wiem czy ci czasem bardziej nie będzie zacinać bo będzie ramu więcej pobierało..

Dokup ramu i zmniejsz opcje grafiki do minimum.. Nie wiem co tam można wyłączyć w ca bo raczej tam nie zaglądam iż mi to nie potrzebne :D

To już pomoże nieco.. dodatkowo wyłącz wszystkie niepotrzebne procesy..

Jak ca będzie działało to powiem ci co tam można powyłączać :P

Sprzedam sprzęt muzyczny!! (Dystrybutor "Beskidzkie Centrum Muzyczne" oraz mogę pomóc w wyborze instrumentu/sprzętu..;])dlametalav2.png

Opublikowano

Sterowniki? hmm jak będziesz miał nowesze to nie wiem czy ci czasem bardziej nie będzie zacinać bo będzie ramu więcej pobierało..

Dokup ramu i zmniejsz opcje grafiki do minimum.. Nie wiem co tam można wyłączyć w ca bo raczej tam nie zaglądam iż mi to nie potrzebne :D

To już pomoże nieco.. dodatkowo wyłącz wszystkie niepotrzebne procesy..

Jak ca będzie działało to powiem ci co tam można powyłączać :P

ram dokupiłem ze 2 tygodnie temu, wcześniej miałem 512mb, to mi ładowało 5min. procesy, tak jak już mówiłem używam game boostera to wszystkie procesy wyłącza. opcje grafiki do minimum. no i tak jak napisałeś : pomogło nieco :) , dodało może z 5-10fps (bo wcześniej było gorzej...)

ktoś ma jeszcze jakieś pomysły??

i jakieś gry FPS multiplayer polecacie?

Opublikowano

Jak masz wlaczone to powylaczaj krew i cienie i zmniejsz rozdzielczosc. Odkurz czyms kompa z brudu.

Rozdzielczość ma być taka jaką ma twój monitor nie mniejsza nie większa. Hah odkurzyć ?? Jak wyczyścisz kompa to on ci nie będzie działał szybciej... Tylko ciszej...

Opublikowano

a jeszcze jedna sprawa do CA, a mianowicie:

gdy grzebie tam w opcjach grafiki i wyłączam wszystkie opcje, to nie widzie żadnych zmian w grafice, czy jak powyłączam wszystkie opcje to powinienem zobaczyć jakąś różnice?

Opublikowano

Może to nie lagi gry tylko neta czy coś ?

Nie masz po odpalanych autopatcherów programów czy jakiegoś gg itp ?

9368_gold.png

Opublikowano

tak jak już pisałem 2 razy używam gameboostera to mi wyłącza zbędne aplikacje, net jest stabilny, inne gry multiplayer chodzą bez problemów sieciowych. Mam max 30 fps, to dlatego są te lagi, a jak zmieniam u ustawieniach CA (wszystko na low, off) to nie widać żadnej różnicy w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...