Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] DC universe

tomaj6151

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, otóż gdy stworzyłem postać pojawiłem się w tym statku i nic się nie działo, ale gdy ukończyłem ten statek, to znalazłem się na posterunku policji, wziąłem misje z gorylami wyszedłem na zewnątrz na tą plaże z gorylami i już gra mi zaczęła trochę zacinać, jest taki 30 sekundowy lag ( i to nie jeden raz ) i albo się skończy lag i mogę grać dalej albo resetuje mi komputer :/ nie wiem co się dzieje, na początku było wszystko ok. Dodam jeszcze, że od tej pory co wyszedłem z posterunku policji, gdy ładuje mi się gra (Te wszystkie loga itp.) to nieraz zacina mi się w tym momencie( lub też wtedy gdy się wybiera postać ).

Gdy przeczekam serie lagów pokazuje mi się takie coś:

sssssssssfffffffffff.png

A nieraz jest tak, że pojawia się blue screen na 1-2 sekundy i reset komputera.

Proszę o pomoc :)

SmokusER

Opublikowano

To może być wina serwera.

Na serwerze EU często w godzinach popołudniowych można natknąć się na przeciążony serwer przez co są lagi.

Na to jedynym sposobem jest poczekanie do godziny, w której gra mniej osób, dzięki czemu gra chodzi płynnie.

Jest też możliwość, że to Twoja wina.

Może Twój komputer nie spełnia minimalnych wymagań gry i po prostu nie wyrabia i gra się wyłącza.

Następna opcją może być Twoje łącze internetowe.

Jeśli po prostu jest za małe gra będzie lagowała.

Opisz tutaj parametry Twojego komputera oraz łącza internetowego(szybkość) to będziemy mogli stwierdzić coś więcej ;)

1294477714-U1.png

Opublikowano

Dzięki, już podaje parametry mojego komputera :)

Windowsk XP profssional wersja 2002

Service pack 3

Genuine Intel® CPU

2160 @ 1.80 GHz

1.81 GHz 1,00 GB RAM

Karta graficzna EN8600GT

Internet 6 mb

Myślę, że wszystko podałem.

I w jakich godzinach serwer jest najmniej przeciążony?

SmokusER

Opublikowano

Najmniej w godzinach wieczornych, aż do rana 21-6.

Internet masz okey, ja gram na 2 mb i nie mam lagów.

MINIMALNE WYMAGANIA SYSTEMOWE:

Windows XP 32 bit V

Procesor P4 3.0 GHz lub odpowiednik AMD (mogło by być lepiej :(, ale spełniasz wymagania minimalne) V

Karta graficzna NVIDIA 7800+ lub ATI 1950+(jeśli nie jest zintegrowana) V

1 GB pamięci RAM V

30 GB wolnego miejsca na dysku twardym V

Szerokopasmowe łącze internetowe V

Spróbuj zagrać w późniejszych godzinach.

Jeśli dalej będzie lagowało to pisz ;)

1294477714-U1.png

Opublikowano

Kartę miałem wymienianą ponieważ poprzednia mi padła ;/

Co do wydajności, to jak mogę zmniejszyć?

Jeśli masz kartę zintegrowaną to komputer ma mniejszą wydajność.

Zintegrowana jest gorsza pod względem wydajności. Lepiej wybrać model z oddzielną kartą. Karta zintegrowana korzysta z zasobów pamięci ram komputera, przez co komputer ma go mniej i wykorzystuje do obliczeń procesor, przez co spada ogólna wydajność systemu.

1294477714-U1.png

Opublikowano

A jak mogę sprawdzić czy moja karta jest zintegrowana czy nie? A jeśli jest zintegrowana to czy da się to jakoś zmienić?

Teraz włączyłem grę wszystko było ok, wybrałem sobie kreowanie nowej postaci, nic nie lagowało, gdy filmik startowy się skończył i zaczęło się stworzenie postaci, zdążyłem wybrać płeć i budowę ciała, i wyskoczył mi "Crash Reporter" (SS wyżej) To chyba nie jest problem mojego komputera tylko serwera, tak?

SmokusER

Opublikowano

Od kiedy Crash Reporter wywoływany jest przez serwer?

Prawdopodobnie coś w Twoim komputerze nawala.

Daj w załączniku plik dxdiags'a.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Prawdopodobnie tak.

Skoro to nie będzie wina serwera.

Nie będzie to wina internetu skoro masz 6 mb.

To musi być wina Twojego komputera.

Jeśli nie pomorze Ci to możesz spróbować format komputera, być może jest trochę zawalony + jakieś niepotrzebne procesy, wirusy.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Wyczyściłem komputer ze zbędnych plików (Użyłem programu EasyCleaner) Usunąłem wszystkie niepotrzebne gry i gra odpaliła :) Do czasu... gdy polatalem sobie w posterunku (Mam jakieś dziwne wrażenie, że w tym posterunku nie mam żadnych lagów nic :P jak by to była jedyna strefa gdzie nie będę miał błędów typu crasch) Wyszedłem z posterunku popatrzyłem sobie na innych graczy wystartowałem do lotu I zacinka... po 5 sekundach znowu wróciłem do gry. Próbowałem dalej lecieć ale.... lag i CRASCH REPORTER :P (Nie wiem czy dało coś to oczyszczane dysku, czy to wszystko dzięki godzinie w której wszedłem w grę około 23:00) Nie wiem, czy jest coś co zapobiegnie craschowaniu mi tej gry (Może można gdzieś zmienić opcję grafiki w tej grze, tylko nie wiem jak, jak można to proszę o pomoc. Lub zrobić coś zeby grać na najniższej grafice lub coś.)

Nie wiem czy to coś wnosi, ale powiem, windowsa mam zainstalowanego na C, a DC universe zainstalowałem na D, ponieważ wtedy nie miałem miejsca na dysku C. Mam zamiar przeprowadzić defragmentacje dysków (C i D) Może to coś pomoże.

SmokusER

Opublikowano

Właśnie robiłem testy, pobrałem program do mierzenia temperatury karty graficznej oraz program do ramu (Ile aktualnie mam, ile używam itp.)

Temperatura karty graficznej przy normalnym użytkowaniu (Internet) jest stała 43 stopnie - przy graniu w DC iniverse nie przekraczała 50 stopni. W tym wypadku to nie wina karty graficznej (Chyba)

Program do mierzenie RAMu(pobrałem również programy, które wyłączają zbędne programy, by ramu było więcej)- przy nie robieniu nic przy komputerze wolnego ramu jest 800mb, przy korzystaniu z internetu-645, przy graniu w DC, ustawiłem sobie granie w oknie, więc mogłem kontrolować RAM, gdy ukazał się pierwszy filmik gry, RAM zaczął spadać(powoli) Aż doszło do 100 wolnej pamięci ( i nadal spadało) spadło do 80 wszedłem do posterunku, nagle zwiększyło mi się do 400, ale spadało i tak do 350 (nie przekraczalo) aż w końcu gdy zacząłem bić samochody na ulicy (Spam LPM - Lewy przycisk myszy) i Crash reporter - Podsumowując czy to wina zbyt małego ramu? Co jest spowodowane wyskakiwaniem się okienka Crash Reporter?

SmokusER

Opublikowano

Skoro ten program wykazywał Ci takie skoki zużywania pamięci RAM, to zapewne to jest przyczyna Crash Report'ów.

Zmieniłeś detale, rozdzielczość cienie itp. na najmniejszy poziom?

Ale myślę i tak, że najrozsądniej by było po prostu dokupić kostkę RAM'u.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Zmieniłem wszystko na low, i przesunąłem ten suwak na końcu na maksa do lewej strony.

Co do kupienie RAMu to totalnie nie wiem jaki kupić, czy to wszystko jedno?

SmokusER

Opublikowano

Najpierw zobacz, czy masz wolne miejsce na kostkę na płycie głównej.

A co do jakiego rodzaju RAM, to myślę, że przy Twoim komputerze należy kupić DDR2.

Zobacz sobie na Allegro na przykład, tam bez problemów powinieneś kupić ;)

1294477714-U1.png

Opublikowano

Przy tym RAMie w komputerze mam jeszcze jeden taki sam slot, to pewnie to :)

A czy jest jakieś ograniczenie co do ilości RAMu na komputerze? (Czy moge dokupić 1gb, czy 2 gb?)

SmokusER

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...