Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Obniżenie oceny zachowania.

kangar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemandero wszystkim!

Czy nauczyciel ma prawo do obniżenia zachowania ucznia gdy ten nie znajduje sie na terenie szkoły?

Pozdr. ;)

Opublikowano

Nie, z tego co wiem to nie moze. Ja dostalem zmiejszone zachowanie za "wpieps.." koledze jednej sztuki (w szkole)... a co sie dzieje poza szkola to ich nie interesuje ( Takie moje zdanie)

Opublikowano

A co gdy wychowawca widział taką sytuację?Bo mi zrobiła kazanie że obniży zachowanie aż o 2.Moim zdaniem to spora przesada <_<

Opublikowano

A więc było to tak:

Mój kolega rzucił plastikową butelką na druga strone ulicy,po której byłem ja.Natomiast ja ją podniosłem i chciałem podać do kolegi który byl jakies 15metrow ode mnie.Jednak nieszczęściem przechodziła akurat tamtędy jakaś kobieta.Butelka ominęła ją w odległości ok.1metra i wylądowała pod ogrodzeniem.

Dodam że mam wychowawczynię-pedagog.

Mniej więcej tak to było :unsure:

Opublikowano

No dokładnie,tyle że ona się tłumaczy tym że prawie ją trafiłem.Nie wiem czy to jest istotne ale butelka była prawie pusta i nie mogła stanowić żadnego zagrożenia.

Tylko czy ma takie prawo?

@Edit:

To było jakieś 15-20 minut po lekcjach.

Opublikowano

Oni moga wszysto jesli chca, ja mam np. tak zjebana szkole ze jak kiedys w sobote po powrocie z imprezy siedzilismy chwile na boisku podstawowki i kolega rozjebal karmnik. To dyrektorka podstawowki zadzwonia do naszej szkoly i wychowawca obnizyl na zachowanie <Buahahahsa> :f

ravensygna.png
Opublikowano

Nauczyciele to wywyższające się nad uczniów skurwiele. Ostatnio na żarty przepychaliśmy się z kolegą i taka cipa od Niemieckiego szła kopnąłem kolegę w nogę a ona "Co ty robisz" ja jej poweidziałem " ja? Co? Nic nie robię" no i zabrała mnie do wychowawczyni i nagadała, że prawie dostała nogą w głowę, że pyskuję do niej no kurwa szczyt wszystkiego do tego matka wzywana do szkoły porażka ;x jak dzieci 4 letnie które się bawią w piaskownicy i jeden drugiemu grabki zabierze.

Co do zachowania to nauczyciel może w szkole cię ukarać za wszystko czego był świadkiem, niestety ;x

@PS. Obiecuję, że jak następnym razem będzie przechodzić obok mnie a ja bedę stał z kolegą to bedę celował z pięści w ryj...

Opublikowano

Jezeli to bylo w czasie lekcji to ma prawo, jak po lekcjach to nie moze ci nic zrobić (tak jest u mnie)

Ale jak bys trafil tą babke to konsekwencje moglbys poniesc tylko z tego jezeli ona by cos z tym zrobila. (zgłosila gdzieś, np. na policje, no ale bez przesady kto leci z takim czyms na policje...)

83e6a56c3c295.png

Opublikowano

Hmm, nauczyciele nie mają żadnych podstaw do wyciągania konsekwencji z Twojego zachowania poza terenem szkoły. Nie bez przyczyny są kary za np. Palenie papierosów tylko na terenie szkoły. Poza nią wolno, i żaden nauczyciel nie zakaże Ci tego, tym bardziej nie ma prawa aby pociągać Cię do odpowiedzialności.

Jest to zwykłe straszenie, jeżeli nadal będzie utrzymywała, że obniży Ci stopień powiedź, że nie ma prawa, jak już napisałem wyciągać konsekwencje z tego co robisz poza szkołą po/przed lekcjach/mi.

To tak jakbyś w weekend poszedł na balety i przykładowo rozlał piwo na swojego sora( wiem, mało prawdopodobne), a ten obniżyłby Ci zachowanie. Niemożliwe.

Opublikowano

Hmm, nauczyciele nie mają żadnych podstaw do wyciągania konsekwencji z Twojego zachowania poza terenem szkoły. Nie bez przyczyny są kary za np. Palenie papierosów tylko na terenie szkoły. Poza nią wolno, i żaden nauczyciel nie zakaże Ci tego, tym bardziej nie ma prawa aby pociągać Cię do odpowiedzialności.

Jest to zwykłe straszenie, jeżeli nadal będzie utrzymywała, że obniży Ci stopień powiedź, że nie ma prawa, jak już napisałem wyciągać konsekwencje z tego co robisz poza szkołą po/przed lekcjach/mi.

To tak jakbyś w weekend poszedł na balety i przykładowo rozlał piwo na swojego sora( wiem, mało prawdopodobne), a ten obniżyłby Ci zachowanie. Niemożliwe.

U mnie jeżeli wyjdziesz poza teren szkoły podczas lekcji masz -50 punktów zachowania.

kdq1pt.png

Opublikowano

Mają prawo :) U mnie w średniej na koniec semestru przy kryteriach oceny zachowania był punkt : reprezentowanie szkoły i nałogi.

Czyli jeżeli ktoś wchodził w konflikt z prawem, palił, pił albo zachowywał się niezgodnie z "normami" nawet poza budynkiem mógł ponosić konsekwencje swojego zachowania. Zawsze jak przyłapali mnie na szlugu albo mijałem się pijany w klubie z belferami (a były i takie przypadki) to w najgorszym wypadku kończyło się to rozmowami. Niestety znajomi mieli czasem mniej szczęścia i jechali im po zachowaniu za fajki albo jakieś burdy.

f.png

Opublikowano

Dziś powiedziała że zniży mi o 1 ocene...i tak jak UP pisze,u mnie właśnie jest taki punkt w regulaminie jak reprezentowanie szkoły poza nią.

Pewnie to będzie jej argument <_<

Opublikowano

Mają prawo :) U mnie w średniej na koniec semestru przy kryteriach oceny zachowania był punkt : reprezentowanie szkoły i nałogi.

Czyli jeżeli ktoś wchodził w konflikt z prawem, palił, pił albo zachowywał się niezgodnie z "normami" nawet poza budynkiem mógł ponosić konsekwencje swojego zachowania. Zawsze jak przyłapali mnie na szlugu albo mijałem się pijany w klubie z belferami (a były i takie przypadki) to w najgorszym wypadku kończyło się to rozmowami. Niestety znajomi mieli czasem mniej szczęścia i jechali im po zachowaniu za fajki albo jakieś burdy.

W szkole średniej takie rzeczy jak picie czy palenie odchodzi w zapomnienie. W drugiej klasie jesteś już pełnoletni :)

Jak dla mnie, reprezentowanie szkoły po za nią w zwykły dzień możliwy jest tylko wtedy gdy mamy przykładowo identyfikator, bądź koszulkę z logiem szkoły itd.

Nie rozumiem jakim cudem pisząc to, mogę reprezentować szkołę ? Przecież to jest żałosne, a no tak zapomniałem, że to Polska.

Jednak gdyby mi chciano obniżyć zachowanie przez rzeczone reprezentowanie szkoły zwyczajnie wyśmiałbym nauczyciela.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...