Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer

SleepyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zalozylem serwer bukkit na hamachi. Wszystko ładnie skonfigurowałem, serwer dziala. Jednakże gdy moj znajomy próbuje wejść wyskakuje mu "Can't resolve hostname" co to oznacza, jak to naprawić? Kolega nie ma oryginalnej wersji MC, wiec serwer skonfigurowalem online-false, wyłączałem zapore, zero efektow, probowalismy z portem :25565 tez nie pomoglo. Wersja bukkita, 1.0.0 ta jeszcze nie bardzo stabilna. Proszę o rady co robie zle albo jaki jest tego powod i jak to naprawic. Chciałbym zaznaczyc ze ja mogę wejść na serwer i chodzi bardzo płynnie, zero lagow. Komputer z pewnoscia wystarczy dla 2 osob jako serwer moze nawet dla wiekszej ilosci osob, internet 30Mb wiec on tu nie jest problemem. Proszę o sensowne odpowiedzi, jesli temat zalozylem nie tam gdzie powinienem najmocniej przepraszam. Uprzedzam ze nie znam sie na serwerach i prosiłbym o wytłumaczenie tego w sposob łopatologiczny :)

Opublikowano

Tak, ponieważ wpisuje on jakiś host, którego Minecraft nie jest w stanie poszukać.

Sam nie wiem, a moze zechciałbyś sprawdzić czy da się wejsc? Byłbym bardzo wdzieczny.

Opublikowano

Po pierwsze to IP co masz w hamachi wklej do server.properties w linijke IP, pozniej podaj mu to ip bez zadnego hostu na koncu, czyli np. to ktore podales: 5.13.2.229

pzdr

Aeero

Opublikowano

#Minecraft server properties

#Mon Nov 28 18:19:44 CET 2011

allow-nether=true

level-name=*******

allow-flight=false

enable-query=false

server-port=25565

enable-rcon=false

level-seed=

server-ip=5.13.2.229

white-list=false

spawn-animals=true

online-mode=false

pvp=true

difficulty=2

gamemode=0

max-players=5

spawn-monsters=true

view-distance=10

motd=***********

Prosze tak wyglada moje properties, tam gdzie sa gwiazdki ocenzurowalem :)

Opublikowano

hmmm to nie mam pojecia, cos musi byc nie tak z hostem w takim razie. Zrob nowe konto na hamachi i odpal od nowa server z nowym ip hamachi moze to pomoze

pzdr

Aeero

Opublikowano

Niestety nie dam rady siedze na lapku, napewno da rade jakos zmienic IP hamachi, odinstaluj i zainstaluj od nowa, usuwajac wczesniej wszystkie pliki hamachi, jesli to nie wypali to nie mam pomyslu.

Opublikowano

Dzieki wszystkim ktorzy starali sie pomoc :) Juz dziala wszystko, to chyba byla wina hamaka, bo gdy zainstalowalem najnowsza wersje od razu zadzialalo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...