Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Części] Cały składak za 3k

SzokuS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam już dość stary komputer i już kilku gierek nie ogarnie, w które chciałbym pograć, ale w obecnym stanie niestety nie mogę.

także proszę o podanie jakiegoś dobrego zestawu do gier ale żeby cała skrzynka (bez dysku) mieściła się w cenie 3000zł, no... ew. mogę dodatkowe 100zł zapasowe wydać

moje wymagania co do kompa: karta graficzna z PsysX, 8GB RAM, min 1 port USB 3.0

gierki w które chcę pograć na full bez żadnych zacinek: Dead Island, Skyrim, Battlefield 3, Modern Warfare 3, F.E.A.R. 3, Left 4 Dead 1/2, Cabal Online, Minecraft (chociaż jak BF3 ruszy to reszta pewnie też ;] )

@ widziałem temat z polecanymi zestawami, ale tam jest jednak podany droższy procek i karta ATI i inne, a ja wole dobry procek ale nie za drogi i karte NVidia (bo raczej karty ATI nie mają czegoś podobnego do PsysX na NVidii)

Tak więc jak możecie złóżcie mi cały zestaw (oprócz dysku) do 3k zł ze stu złotowym marginesem

Za dobre odpowiedzi będą lajki i 5* ;]

Pozdrawiam

Opublikowano

Procesor:

Intel Core i5-2500K /3.3GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

890 zł

Płyta główna:

AsRock P67 PRO3 B3 /intel P67/

399 zł

Pamięć RAM:

GoodRam 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9

199 zł

Karta graficzna:

Gigabyte Radeon HD6950 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP

1049 zł

Obudowa:

Aerocool VS-9 okno (bez zasilacza)

179 zł

Zasilacz:

XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU

285 zł

Opublikowano

Masz ładny temat w podpiętych z polecanymi zestawami. Ten co podał Cheatek jest wystarczająco dobry, żeby twoje wymagania spełnić.

Opublikowano

sorka, że długo nie odpisywałem ale były małe problemy prywatne

@up, no wszystko dobrze (za co dziękuje) ale "Gigabyte Radeon HD6950 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP", a napisałem w temacie że chciałbym kartę graficzną z PsysX od NVidia, a wątpie że radeonki mają ten system lub chociaż podobny

za ok 1000zł do 1100zł jaką polecacie kartę graficzną NVidia z PsysX?

przy okazji, czy róznica pomiędzy 1GB a 2GB pamięci w karcie to tak dużo? bo widziałem już kilka kart np. tego HD6950 jedna 1GB a druga kilkadziesiąt złotych droższa z 2GB, to robi jakąś "wielką różnicę" ?

Opublikowano

Po co ci ten PhysX w ogóle? HD6950 jest wydajniejsza. Mają podobny system nazywający się Havoc.

Na przykład taki Wiedźmin 2 po włączeniu pewnej opcji w ustawieniach graficznych lepiej działa na 2GB pamięci, niż 1GB, bo doczytuje tekstury z ramu grafiki.

Opublikowano
przy okazji, czy róznica pomiędzy 1GB a 2GB pamięci w karcie to tak dużo? bo widziałem już kilka kart np. tego HD6950 jedna 1GB a druga kilkadziesiąt złotych droższa z 2GB, to robi jakąś "wielką różnicę" ?
jAK GRASZ NA HD to tak.Ale nie dużą.

Jeśli nie pasuje ci ten radek to polecam GTX 560Ti

Opublikowano

Procesor: Intel Core i5-2500K

Płyta Główna: ASRock P67 PRO3 B3

Pamięć: Corsair PC XMS3 8gb

Karta Graficzna: Palit GeForce GTX 570

Zasilacz: Seasonic M12II-620

Około 3200zł

Opublikowano
Pamięć: Kingston 2x4GB 1600 MHz HyperX Blue

Karta Graficzna: Palit GeForce GTX 570

Ram kingstona nie zniesie OC.Nie polecam tej firmy

GTX570?200w pobiera.Lepiej wziąć GTX560Ti i płacić mniejsze rachunki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...