Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World edit

mumia1230

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam swój, niskobudżetowy serwer, gdyż na razie wraz ze znajomymi go 'budujemy'. Pewien osobnik, w głównym mieście world editem tyle tnt postawił, że zakryło chyba całe miasto(twierdzi, że przez przypadek >.<), chciałbym się Was spytać - czy możliwe jest, aby cofnąć(coś typu //undo) jego głupotę jakoś w plikach serwera/pluginu? Czy jest to możliwe? Na serwerze jest to niestety nie możliwe, gdyż od razu crashuje, jak się wchodzi na daną postać - jeżeli się tak nie da, to jak można byłoby zmienić pozycję danego gracza, w plikach serwerowych, hmm? Za pomoc nagradzam klikając "Lubie to".

Opublikowano

Jedyna możliwość to zaznaczenie po przekątnej TNT i wpisanie //set 0. Wątpię aby mapę dało się odzyskać 'w całości'

@up

Spróbuję i ja :) Ciekaw jestem czy zadziała . Sorki za offtop

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Usuń z mapy po prostu folder players :)

Wpadłem na to, lecz niestety, gdy usunę "players' to będę na spawnie, lecz nie będę mógł wtedy wpisać //undo, gdyż będzie to wtedy 'nowe konto', szukam sposobu, aby zmienić pozycje - nie usuwać konta, gdyż teraz, jakbym wszedł na konto na innej pozycji, to bym mógł to cofnąć i tyle, po usunięciu i założeniu nowej postaci //undo 'wygasa' jakby.

Opublikowano

Jedynym sposobem na zmienienie pozycji to właśnie usunięcie players inaczej tego nie zrobisz. Najłatwiej usunąć, pójść do miejsca z tnt i po kawałku "wysetować" to na 0 nic więcej chyba nie poradzisz.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

A macie plugin

MineBackup

jak tak to zobacz jaką ostatnio datę zapisu mieliscie

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...