Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komendy do 1.0.0 i pytanie

Manakio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z znalezieniem Podstawowych komend do minecrafta 1.0.0 gdyż ciągle znajduje komendy do starszych wersji głównie chodzi o zmianę spawnu i dodanie moobów i zmiana pogody Takie komendy jak te nie działają (/spawnmoob- przywołanie moobów nie działa /setspawn- zmiana spawnu

/weather stormy /sunny-zmiana pogody) i jak zrobić aby cały czas się przyciągał i odciągał piston chodzi o to żeby nie naciskać ciągle na dźwignie z góry dzięki Dam +.

Opublikowano

Spawn zmienisz komendą /spawn

musisz jednak mieć wgrany plugin Essentials . Znajdziesz go na

bukkit.org

Jeżeli go nie znajdziesz to napisz mi na PW .

Jest to tzw. migacz jeżeli chodzi o Piston , ale niestety po restarcie migacz się wyłacza i bd trzeba od nowa zrobić :)

Tutorial

http://www.mpcforum.pl/topic/491069-vtutprostszy-migacz/

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Spawn zmienisz komendą /spawn

musisz jednak mieć wgrany plugin Essentials . Znajdziesz go na

bukkit.org

Jeżeli go nie znajdziesz to napisz mi na PW .

Jest to tzw. migacz jeżeli chodzi o Piston , ale niestety po restarcie migacz się wyłacza i bd trzeba od nowa zrobić :)

Tutorial

http://www.mpcforum.pl/topic/491069-vtutprostszy-migacz/

mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić by lepkie tłoki się otwierały i zamykały jak przechodzisz nie naciskając na dźwignie ?

Opublikowano

Da się jeszcze tylko na wajchę lub przycisk.

Same nie mogą się zamykać :P

Musisz od przycisku/wajchy poprowadzić redstone.

Opublikowano

Aby dodawać moby ustawiać spawn musisz mieć plugin CommandBook albo Essentials tak ja kolega podał

CommandBook

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...