Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plusy i Minusy szkoły + teza/hipoteza .

WodnyGłaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam zadanie z Języka Polskiego :

Wymień plusy i minusy po trzy i napisz do tego tezę lub hipotezę ( a później z tego trzeba rozprawkę ale to wiem )

Plusy :

Szkoła położona daleko od głównej drogi .

Koło szkoły znajduje się park .

Stołówka .

Minusy :

kurde tego nie wiem ;x napisze że są atrapy zanim kamer to przypał będzie , więc tutaj może ktoś wymyślić .

Do tego napisać tezę lub hipotezę . dzięki .

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Minusy :

Zamiast siedzieć z kumplami w parku trzeba się uczyć w większości w ogóle nie przydatnych w późniejszym życiu przedmiotów.

Dzięki pani hall trzeba w tym roku siedzieć w szkole do 29 czerwca. Czyli zabiera bardzo dużo wolnego czasu, a w dodatku, jak można nie zadać mnóstwa zadań na weekend? "Przecież macie tyle czasu na nauke".

Plusy :

Można wyciągnąć z tego jakąś wiedzę, która jest w bardzo małym stopniu przydatna w życiu.

Można pogadać kumplami

Opublikowano

Plusy:

Na pewno cos ze szkoły przyda się w przyszłosci

Integruje polską młodzież

Stara się rozwijać młode talenty

Minusy:

Uczniowie nie szanują nauczycieli co wiąże się z pogorszeniem prowadzenia lekcji <przeszkadzanie itp>

Czasami bywa nudna

Zbyt mało techniki, za dużo teorii która w praktyce nie nadaje się do niczego.

Reasumując szkoła to dobry pomysł i jest obowiązkiem każdego ucznia w Polsce. Generalny problem polega na tym, że niewielu osobom przyda się obliczanie masy szescianu w dalszej karierze, z kolei kaligrafia bądź umiejętnosc piłowania, ucięcia czegos, prostej naprawy przedmiotu typu rower już tak i własnie tu tkwi błąd, że uczymy się tego pierwszego, z kolei o tym drugim mało kto się uczy, chyba że idzie do technikum, a tam jest również postrzegany za osobę nie uczącą się, nie mającą ochoty pracować. Poprzez system nauczania w naszym kraju obecna sytuacja gospodarcza wygląda własnie w ten sposób... Bo po co uczyć się czegos technicznie, skoro wpajana nam wiedza mówi 'Ucz się matematyki, i innych przedmiotów scisłych.' Jednak w praktyce większosc magistrów, lekarzy itp. nie znają się na swoim fachu, w przeciwieństwie do osób które wybrały techniczne zawody.

Ahh sie narobiłem :D. Pasuje? :>

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...