Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zacina się...

Killos22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam grę A.V.A.I gdy wchodzę w grę to zacina mi się.A gdy już wejdę na server gdzie jest min 14 osób to jest tragedia.

Mój komp:Intel Pentium Dual Core e5400(jak się nie mylę) 6 Gb ram.Geforce gt 220 :x.

Opublikowano

Tylko,że ja nic nie grzebałem w ustawieniach.Tylko rozdzielczość zmniejszyłem nic więcej.Mam wszystko na minimum.

sterowniki i są na necie latki

Nukereq.png
Opublikowano

Może gdzieś w ustawieniach wpisałeś mało FPS i to może być przyczyną.

Lol jaki ty jesteś żałosny typie ?! FPS zależą od tego jaką ma kartę graficzną, a nie ustawień. Owszem AVA ma limit do 200FPS, ale 200FPS nie może być tragedią. Tragedia zaczyna się poniżej 40fps albo przy koszmarnie dużym pingu przez co są lagi.

Autorze, sprawdź swoje pingi czy net ci nie zamula i jak odpalasz ava to NIC NIE POBIERAJ, GG wyłącz i inne ścierwa co korzystają z sieci.

jqeuR.png

Opublikowano

Na cs i innych grach nie dochodzi do 38 ping.Mam neta bardzo szybkiego.Dx10 sterowniki z 2011 z Listopada chyba :P.Jak włączam gre to tylko antyvira mam i nic więcej.Np na bf3 na wysokich mam 39 fps a min 28 o-o.

Opublikowano

Wielu ludzi ma z tą grą taki problem. Np ja mogę grać w crisisa 2 na full detalach i nic się nie dzieje, a w A.V.A tnie...

Spróbuj zrobić tak jak tutaj:

Opublikowano

@PanZagłady

wiem co mówię, można zmienić max fpsów i jeśli dał na powiedzmy 20 to nawet gdyby jego komputer miał cztery procesory, dwie karty graficzne i milion ram to i tak nie wyszło by to poza 20fps. Przykład? Seria CoD'a komenda com max_fps , albo gra soldat w configu ;)

951841430649214321545.png

Day after day.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@PanZagłady

wiem co mówię, można zmienić max fpsów i jeśli dał na powiedzmy 20 to nawet gdyby jego komputer miał cztery procesory, dwie karty graficzne i milion ram to i tak nie wyszło by to poza 20fps. Przykład? Seria CoD'a komenda com max_fps , albo gra soldat w configu ;)

Mistrzu, a możesz pokazać w takim razie jak zwiększyć ten limit? ;)

Opublikowano

Poszukaj w configu, albo komendy na necie jeżeli w ogóle owa istnieje. Nigdy w tą grę nie grałem więc Ci wiele nie pomogę.

Day after day.

Opublikowano
Lol jaki ty jesteś żałosny typie ?! FPS zależą od tego jaką ma kartę graficzną, a nie ustawień.

Ty jesteś żałosny :)

@UP

Potwierdzam jest takie coś jak limit FPSów.

A co do:

Tragedia zaczyna się poniżej 40fps

Jak ludzkie oko jest w stanie ująć tylko 30 FPS ;)

Wyżej to poprawia się tylko minimalnie płynność i zwiększa się reakcja urządzeń wyjściowych typu myszka/klawiatura.

Niektóre gry przy 20 FPSach wyglądają płynnie, a niektóre dopiero od około 40+.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

w CoD4 jest inaczej. Jak masz 125FPS to skaczesz wyżej, jak masz 250 to skaczesz dalej. Tutaj chodzi raczej się o poruszanie się naszą wirtualną postacią, nie o to czy oko to widzi czy nie.

Day after day.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...