Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Darmowy host (cba.pl) i problem z domena (1and1.pl)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie.

Mamy takowy problem.

Zamówiłem domenę *.com w 1and1.pl na rok. Przelew doszedł itp. Szukam darmowego hostingu. No to lecimy z cba.pl. Zrobiłem konto. Wgrywam FileZilla pliczki ale gdy chcę wejść na domenę pojawia się napis "Strona w budowie" czyli po prostu nic się nie zmieniło. Pierwszy raz chcę zrobić stronę więc jak możecie piszcie językiem zrozumiałym dla laika :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ustawiłeś w ogóle dnsy na ten hosting w CBA?

DNSy sie propaguje do 24h więc cierpliwości

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Z tego co wyczytałem to na cba.pl jest to niemożliwe.

Poszperaj trochę w google ;)

Tutaj to, co znalazłem:

http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=18694

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

Nie przekierujesz domeny .pl czy .com, ponieważ firma 1and1 nie posiada takiej opcji.

Domenę możesz podpiąć tylko na ich serwery, zmiana delegacji DNS na zewnętrzne serwery będzie dostępna od nowego roku.

Masz 2 opcje:

1. Wykupić u nich serwer i podpiąć domenę.

2. Złożyć reklamacje (maksymalnie 10dni od daty zamówienia domeny) i zamówić domenę w innej firmie lub przenieść ją do innej firmy ale przeczytaj dokładnie regulamin z tego co pamiętam to za domenę będziesz musiał zapłacić jak za odnowienie.

Wykonuję wszelkiego rodzaju modyfikacje/instalacja dla CMS: PHP-Fusion, Drupal, WordPress, MyBB, phpBB, IP.Board.

Poszukuję grafika komputerowego z bardzo dobrą znajomością oprogramowania Adobe Photoshop do stałej współpracy. Na dzień dzisiejszy potrzeba wykonać około 20 szablonów WWW.

Oferty i pytania proszę kierować na PW lub e-mail RastaJoint(at)spoko.pl.

Nie pomagam na prywatnie odnoście gry

Metin2 czy Tworzenia stron www, masz problem? Pisz na forum a postaram się go rozwiązać

Opublikowano

Lub na odpierdol wsadzić iframe do docelowej domeny. Pewnie nawet w ustawieniach domeny coś takiego masz

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

F.A.Q.

Co to jest serwer DNS i czy muszę go używać?

Serwer DNS w dużym uproszczeniu służy do zamiany nazwy domenowej typu www.firma.dom na adres IP typu xxx.xxx.xxx.xxx konkretnego hosta ponadto jest niezbędny do prawidłowej pracy systemów pocztowych (autentyfikacja serwera pocztowego przebiega odwrotnie - adres IP jest sprawdzany czy odpowiada nazwie hosta). Tak więc serwer DNS jest używany ZAWSZE do poprawnej pracy systemów internetowych.

Musieli Ci dać adres DNS, ja się tam nie rejestrowałem, więc nie powiem gdzie znaleźć.

sig2qm.png

Members

Opublikowano

Najlepiej jak robisz pierwszy raz stronę to radzę ci na darmowym hostingu to zrobić. Jak jesteś początkujący to polecam domene pun.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...