Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Minecraft i komputer zintegrowana karta graficzna

vance14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam komputer Hp Compaq dc7700 (nie ten pod monitor, ten wiekszy :D) i mam problem z grą Minecraft. Czytałem o kompie i dowiedziałem się, że ma:

- Intel core 2 duo

- Karta graficzna zintegrowana

- 1 GB RAM

- Karta dźwiękowa zintegrowana

Zdjęcie kompa (otwarty): http://www.openpinoy...063040cont7.jpg (zdjęcie z internetu, sprzęt się trochę różni, płyta główna nie)

Teraz chciałbym na takim komputerze pograć w Minecraft, ale... gdy włączam, to pokazuje Bad video card drives (Złe sterowniki karty graficznej) jednak że mam dobre. Teraz pytanie do Was: Jak, co mam zrobić, żebym mógł pograć w minecrafta?

Opublikowano

Musisz kupić karte graficzną (GeForce 8800GTX [na allegro za 200zł] lub Radeon HIS 4670 [też za 200zł]) albo sobie nie pograsz, gdyż o ile mi wiadomo zintegrowane karty nie współpracują z MC.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

A jak mogę sprawdzić, czy mam obsługiwane akurat OpenGL na karcie graficznej. Bo może się okazać, że nie mam :(

Opublikowano

OpenGL 2.0 ;)

Kup sobie najtańszy model karty graficznej (i najlepszy jak na cenę)

GeForce6600

Kiedyś u mnie wymiatała :>

Opublikowano

6600

do d takie cos ;p

a jak mu sie znudzi mc i np w cod mw3 by chcial pograc? ;p choc z tym ramem to rozdzielczosc trzebyby zmienic (wiem to nie dzial o mw3 ;p)

6rlpEiq.gif

Opublikowano

Minecraft + zintegrowana = niska wydajność

A jak chcesz kupić grafikę to zasilacz podaj. Aha i podaj dokładnie model płyty głównej bo musimy wiedzieć jak pomagać z wyborem możesz pisać na gg.

Opublikowano

Ram za kilka dni dokupie 6 gb więc nie ma problemu. A z kartą graficzną widzę, że nic nie będzie. trudno; Na allegro sobie kupie jakąś dobrą więc trochę poczekam. Temat można już zamknąć.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ktos ciekawy kupilem karte graficzna NVIDIA GeForce GTX 550Ti + kilka gb ramu wiec teraz minecraft smiga i jest git. FPS na singlu dochodza do 250 a na servie +300 (minecraft.jee.pl). mozna temat zamknac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...