Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać Master Yi- strategia.

TheSoapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@siemaxdd

Wez sie juz nie osmieszaj. Mowisz ze ap yi wygra z ad, hah. W late i mid game ap juz nie ma szans z Yi. Nie bede sie juz z Toba klocil, chcesz to zapraszam na eu west, zagramy sobie 1v1.

Edit: Do tematu to dodam ze na 30lvl Master Yi to only jungle ;)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Opublikowano

Jak widzę niektórzy się wypowiadają chociaż sami nie grali nigdy Masterem pod AP ... 300 DMG z Alpha?! Chyba z Doranem na 5 Levelu spella ... -.- Ok. 300 damage ze skilla na 5lvlu + ap 1:1. Ja rozumiem każdy ma swoje zdanie ale bez przesady. 1v1 Master AP vs Master AD - Walka może być zacięta ale AP wygra. Czemu? A no temu, że AP wali alpha i meditate. AD bije go po 50 tym samym nie może się wylifestealować. Po skończeniu meditate kolejny Alpha, Wuju, Ulti, ze 2 auto i AD leży ;> No chyba, że ma ze 150+ Magic Resist to kilka więcej auto attack'ów :D

Jeśli dla Ciebie siła postaci przejawia się w walce jeden na jednego z taką samą postacią z innym typem buildu, to chyba dalsza dyskusja w tym temacie nie ma większego sensu.

Co ten twój yi ap zrobi w trakcie team fightu? Na pewno jak załączy medytację, to wszyscy zaczną go fokusować :/ Taunt a'la galio.

Opublikowano

AP Yi wcale nie jest taki useless jak mówicie, chyba, że robicie się podofftanka, lub takiego survi - trochę Mresa... Sam się przekonałem jak byłem 2vs1 na topie, bo tamci mieli jungle, a my nie (co oczywiście było żałosną pomyłką teamu) i radził sobie całkiem nieźle, co więcej podczas ganku nei mieliśmy nic do gadania zgarniał double i na dowidzenia. A w late jak załączy ulti i wuju style to z auto attacku też robi dmg całkiem całkiem, dobije Cię z Q (z którego potrafi przyjebać ~~700 w jakiegoś papiera o ile nie więcej) i jest pozamiatane:P Co prawda na Team Fightach wygląda to nieco inaczej, ale to tylko kwestia ogarnięcia. Jeśli ktoś ogarnie postać w pełni to i da radę AP Yi. Oczywiście nie mówię o grach rankingowych na poziomie elo 1400+, ale pobawić się na normalach :)

Gold Member

nvm

Opublikowano
Z alpha strike'a już na początku ostro hp jedzie, a w late to już lepiej nie mówić.

No tak, bo late ap Yi to total useless jeszcze gorszy niż sion.

AP Yi jest OP dlaczego? Ponieważ potrafi przytankować wieżyczke dzięki dobremu healowi zadaje ogromy dmg z Q wystarczy że dokupi się coś na CD i jest pro.

Byle jaki silence, stun i o nieee yi feederze co robisz.

Masterem Yi jak grać to tylko pod offtanka, ad carry jest zawsze ranged i będzie ranged, melee nie ma racji bytu na dzień dzisiejszy, bo zanim kogoś zabiję to 3 razy się na niego rzucą i 7 razy zdechnie.

Tak więc :

- Wriggle's Lantern

- mercury boots

- frozen mallet

- atma impaller

- warmog

- trinity force / wits of end

potem ewentualnie zamieniasz latarkę na madredy i masz offtanka w czystej jego postaci.

Runy oczywiście, seal arm per lvl, glyphy mres per lvl, quinty i seale armor pen - tier 3 od 20 lvl

Aha i zapomniałam dodać jeszcze, że jak masterem Yi to tylko w jungli i z masterkami http://www.mobafire....0-0-0-0-0-0&v=2

Jakie jest moje zdanie o Yi? Są o wiele wiele lepsze postacie niż on, on jako offtank <<< każdy inny rasowy typu irelia, jarvan, phantheon, shyvana, warwick itp.

Opublikowano

No tak, bo late ap Yi to total useless jeszcze gorszy niż sion.

Byle jaki silence, stun i o nieee yi feederze co robisz.

Masterem Yi jak grać to tylko pod offtanka, ad carry jest zawsze ranged i będzie ranged, melee nie ma racji bytu na dzień dzisiejszy, bo zanim kogoś zabiję to 3 razy się na niego rzucą i 7 razy zdechnie.

Tak więc :

- Wriggle's Lantern

- mercury boots

- frozen mallet

- atma impaller

- warmog

- trinity force / wits of end

potem ewentualnie zamieniasz latarkę na madredy i masz offtanka w czystej jego postaci.

Runy oczywiście, seal arm per lvl, glyphy mres per lvl, quinty i seale armor pen - tier 3 od 20 lvl

Aha i zapomniałam dodać jeszcze, że jak masterem Yi to tylko w jungli i z masterkami http://www.mobafire....0-0-0-0-0-0&v=2

Jakie jest moje zdanie o Yi? Są o wiele wiele lepsze postacie niż on, on jako offtank <<< każdy inny rasowy typu irelia, jarvan, phantheon, shyvana, warwick itp.

Backdoorujący yi > yi offtank > ............. > yi ap imo.

Opublikowano

Backdoorujący yi > yi offtank > ............. > yi ap imo.

Backdorujący yi = brak offtanka w tf'ie = tf przegrany = zrobiony baron = szybciej przegrasz niż zniszczysz nexus yi. ; )

Opublikowano

Jezeli ktos robi backdoora to oczywiste,ze team nie wdaje sie w walke 4v5 tylko czeka na piatego, dlatego yi rozbija wieze i sie cofa, a wrogowie w tym czasie sami do niego leca kiedy on juz sie cofa. Chyba, ze grasz w teamie z ulomami co by tylko walczyli to spoko backdoor nie wyjdzie.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
  • 3 lata później...
Opublikowano

Jak grasz masterem to najlepiej robić go trochę pod takiego Trynde AD. Musisz mieć takie itemy:
-Kosa Statikk'a
-Krwiożercza Hydra

-Ostrze Nieskończoności

-Krwiopijec

-Widmowy Tancerz
-Złodziej Esencji

Jak będziesz miał wszystkie te ity, to możesz się pętać gdzie ci się tam żywnie podoba, bo jak pierdolniesz R+Q to w parę sekund masz Pentę jak w banku. Z taką konfiguracją, master potrafi przyjebać nawet 1200 dmg na cios z krytyka jak nie więcej, o szybkości ataku nawet nie mówiąc, więc takiego 18lvl Garena full tanka masz na 3-6 hitów, w dodatku jak jeszcze użyjesz Stylu Wuju i go bedziesz bił, to już w ogóle zniknie z powierzchni ziemi w mniej niż sekundę, bo styl wuju ignoruje pancerz na kilka sekund. Z takimi itkami możesz nawet solo barona zrobić albo 1v5, bo w końcu wchodzą krytyki do nawet ok. 1400 dmg. Możesz jeszcze sobie zrobić blue i red+ 5x dragon, to już będziesz k***a niepokonany w c**j. Budując tak mastera to ci nawet team nie będzie potrzebny, bo będziesz taki damage sadził, że to jest niepojętne. Gram taką taktyką cały czas i jeszcze ani JEDNEGO dead'a nie miałem na ostatnim meczu. Skończyłem go z:

-2 Pentami
-5 Quadrami
-Statami 46/0/3

mecz trwał 31 minut
Mieli mnie reportować, bo wszystkich cisnąłem jak leci. Mi nawet Katarina AP nic praktycznie nie robiła bo się regenerowałem z zajebistą szybkością kradnąc jej życie.  :D Na początku zawsze uważaj na postacie kontrujące mastera, bo całą budowę szlag trafi jak będziesz się dawał zabijać cały czas. Powodzenia i miłego mordowania każdego noob'a co wejdzie ci w drogę. Polecam jeszcze kupić i zastosować runy na prędkość poruszania się.

Opublikowano

o

Jak grasz masterem to najlepiej robić go trochę pod takiego Trynde AD. Musisz mieć takie itemy:
-Kosa Statikk'a
-Krwiożercza Hydra

-Ostrze Nieskończoności

-Krwiopijec

-Widmowy Tancerz
-Złodziej Esencji

Jak będziesz miał wszystkie te ity, to możesz się pętać gdzie ci się tam żywnie podoba, bo jak pierdolniesz R+Q to w parę sekund masz Pentę jak w banku. Z taką konfiguracją, master potrafi przyjebać nawet 1200 dmg na cios z krytyka jak nie więcej, o szybkości ataku nawet nie mówiąc, więc takiego 18lvl Garena full tanka masz na 3-6 hitów, w dodatku jak jeszcze użyjesz Stylu Wuju i go bedziesz bił, to już w ogóle zniknie z powierzchni ziemi w mniej niż sekundę, bo styl wuju ignoruje pancerz na kilka sekund. Z takimi itkami możesz nawet solo barona zrobić albo 1v5, bo w końcu wchodzą krytyki do nawet ok. 1400 dmg. Możesz jeszcze sobie zrobić blue i red+ 5x dragon, to już będziesz k***a niepokonany w c**j. Budując tak mastera to ci nawet team nie będzie potrzebny, bo będziesz taki damage sadził, że to jest niepojętne. Gram taką taktyką cały czas i jeszcze ani JEDNEGO dead'a nie miałem na ostatnim meczu. Skończyłem go z:

-2 Pentami
-5 Quadrami
-Statami 46/0/3

mecz trwał 31 minut
Mieli mnie reportować, bo wszystkich cisnąłem jak leci. Mi nawet Katarina AP nic praktycznie nie robiła bo się regenerowałem z zajebistą szybkością kradnąc jej życie. :D Na początku zawsze uważaj na postacie kontrujące mastera, bo całą budowę szlag trafi jak będziesz się dawał zabijać cały czas. Powodzenia i miłego mordowania każdego noob'a co wejdzie ci w drogę. Polecam jeszcze kupić i zastosować runy na prędkość poruszania się.

Otrzymuje zlota lopate za odkop roku popatrz na date

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przypomnę, że temat można "odkopać", jeżeli użytkownik pisze z sensem, coś wnosi do tego tematu/dyskusji, może jakoś pomóc (nawet obecnym użytkownikom), itp. :) Natomiast posty typu #36 i #37 są  spamem/off-topic'iem.

Opublikowano

Ciosu Alfa używaj :

- gdy kogoś gonisz (wtedy się do niego teleportujesz)

- gdy chcesz sobie pofarmić miniony

- gdy jest TF, jak jesteś nieźle na feedowany to możesz każdemu hitnąć po 200-700 a to że atakuje (chyba) 4 na raz to na TF jest boskie :)

Medytacji używaj :

- gdy masz mało hp wejdź za tureta i jej użyj

- więcej zastosowań chyba nie ma

Styl Wuju :

- Moim zdaniem gdy się robisz full pod Ad to 1-szy skill jaki maksujesz to jest właśnie ten (passive daje 15ad + ostre dorana 10ad + active wuju + 15ad).

Itemki :

Ostrze Dorana

Berki

Phantom (Widmowy Tańcerz)

Infinity Egde (Ostrze Nieskończoności)

Bloodthister (Krwiopijca)

Czarny tasak ew. drugi bloodthister

W mozna wykorzystac jak leci na ciebie np. Ult ziggsa, xeratha, jinx itp. Dlatego bo iz ze poniewaz dostajesz mniejsze obrazenia.

Opublikowano

Przypomnę, że temat można "odkopać", jeżeli użytkownik pisze z sensem, coś wnosi do tego tematu/dyskusji, może jakoś pomóc (nawet obecnym użytkownikom), itp. :) Natomiast posty typu #36 i #37 są  spamem/off-topic'iem.

z tym ze ta dyskuja miala miejsce jak jeszcze istnial master YI pod AP wiec ta dyskusja nie ma sensu na dzien dzisiejszy.

Opublikowano

Teraz też można iść ap masterem, z tym że ma on przeliczniki chyba tylko na "W" xD może ktoś idzie full ap tanka ; p

07b0pe452q46_t.jpg

Pozdro dla wszystkich junglerów :*

Opublikowano

@wilcykiel

Taka walka trwała by dobre 10 minut, co jest nierealne, chyba że na customach 1v1 mid Yi ._.

A nie opłaca się go budować pod AP bo jest kilka banalnych kontr - ignite, wszystkie cc poza slowem, executioner's calling Executioner%27s_Calling.gif.

300 dmg z alpha to i tak dużo, jeśli by dodać do tego magic resist... ~100 mr i taki Yi tylko smyra i ucieka.

Tego itema nie ma już w grze <clap clap> dla twojej inteligencji.

@ Topic

AD Lepszy od tego waszego ap, ap master poszedł do grobu po pamientym reworku. Teraz został nam AD Yi który i tak czy siak jest takim prostym championem że głowa mała...

Opublikowano

Tego itema nie ma już w grze <clap clap> dla twojej inteligencji.

@ Topic

AD Lepszy od tego waszego ap, ap master poszedł do grobu po pamientym reworku. Teraz został nam AD Yi który i tak czy siak jest takim prostym championem że głowa mała...

a ty jestes normalny ?:D on napisal w 2011 a ty sie go czepiasz i mu na inteligencje bijesz, a to twoja Cie w tym momencie zawiodla ;]

Opublikowano

a ty jestes normalny ? :D on napisal w 2011 a ty sie go czepiasz i mu na inteligencje bijesz, a to twoja Cie w tym momencie zawiodla ;]

Dobra nie podskakuj, jakiś debil odkopał temat a ja na daty nie patrze. Zwyzwał bym cIE tak, żeby cI oczy .... ale powiem tylko to: WMKGKJZITŚ

@ ANTY ***wa warn i TOPIC:

AP Master yi był bardzo dobry przed reworkiem. Aktualnie ten temat jest outdated i każdy wie że ad yi jest lepszy. temat do zamkniencia

Opublikowano

Dobra nie podskakuj, jakiś debil odkopał temat a ja na daty nie patrze. Zwyzwał bym cIE tak, żeby cI oczy .... ale powiem tylko to: WMKGKJZITŚ

@ ANTY ***wa warn i TOPIC:

AP Master yi był bardzo dobry przed reworkiem. Aktualnie ten temat jest outdated i każdy wie że ad yi jest lepszy. temat do zamkniencia

tx4b1o.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...