Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinanie się minecrafta

wicherek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem, a mianowice chodzi chyba o zespawnowanie się na mojej mapie b. dużej ilości zwierząt. Kiedyś zespawnowało mi się ok. 10tys kurczaków i usunąłem je za pomocą Single Player Commands lecz tym razem nie może mi się nawet wygenerować ten chunk bo gra się zatnie i nie odetnie. Nawet w McEdit mi się zatnie jak jestem przy tym chunku ze zwierzętami. Co mogę zrobić ? Pomocy!

Opublikowano

zrobiłem serwer lecz gdy podszedłem pod fragment gdzie to jest nie zrenderowała mi się tam mapa i wywaliło mnie z serwa, oraz nie da się na niego wejść ;/

Opublikowano

jeśli chcę wejść na serwer wyskakuje mi błąd : Connection Lost Intemal exception java.net.SocketTimeart Exception Read timed out

Opublikowano

Próbowałem naprawić to McEditem lecz nie usuwa/naprawia mi się uszkodzony chunk ;/ Nie wiecie co mogę jeszcze zrobić ? ew. niech ktoś napisze to wyśle mu link do pobrania mojej mapy i to może u mnie coś jest nie tak z naprawianiem w McEdicie.

Opublikowano

Hmmm a może masz zapasowe kopie mapy ? Jak nie to cóż mapka przepadła .... albo poprostu zgraj świat na płytke albo pen drajwa :D idz do kumpla który ma kompa mocnego i tam spróbuj to naprawić jak nie to poprostu usuń świat i Create new world :)

Liczę na + :D

BaRteKbrk.png

ZBIERAM +

Opublikowano

właśnie nie chce grać od nowa bo mam tam bardzo wiele wybudowane :) Poza tym da się to naprawić bo słyszałem od paru ludzi że tez mieli problem z tym i naprawili ale u mnie nie działa "Repair Regions" w McEdicie ;/

Opublikowano

Pobierz plugin bMobs

i wpisz

/bkill animals i Ci znikną pobliskie zwierzęta :)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

właśnie na początku myślałem że to zwierzęta lecz teraz wiem że to wina uszkodzonego chunka którego nie umiem naprawić ;/

Opublikowano

WorldEdit i komenda //regen ?

EDIT :

Ew. pokombinuj coś z //copy i //save NAZWA żeby zapisało do schematics, później wgrać nową mapę i wpisz //load NAZWA i //paste.

Chyba, że już nie masz jak tego zrobić, bo totalnie Ci nie działa, to powyższy sposób raczej nie zadziała.

EDIT2 :

Najlepiej jakbyś mógł wysłać tą mapę (zależy ile waży).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...