Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WiFi

Perzot1818(PL)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was pytanie a właściwie 2 :>

Wiecie jak sprawdzić czy w okół mnie jest jakaś sieć WiFi ? [bez posiadania jakiegoś urządzenie z WiFi]

Czy to WiFi jest dobre i jaki ma zasięg, jeśli da się to sprawdzić - Wifi 802.11 b/g

Śpieszę się i liczę na szybkie odpowiedzi :>

r718w5.png

Opublikowano

normalnie, zobacz jakie są dostępne sieci i daj odświerz na liście

jeśli nie masz wifi możesz sobie tylko pomarzyć o tym

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No właśnie, bo za kilka dni przyjdzie mi mój tablet a jeśli nie będzie w mojej okolicy WiFi to jest to bezsensowne i zdążę odwołać zamówienie ^^ Dlatego pytam się was czy jest jakiś sposób sprawdzenia tego xD Chyba jedynym wyjściem będzie poproszenia kumpla o przyjście do mnie i sprawdzenie tego :P

r718w5.png

Opublikowano

no widzę że znalazłeś w końcu sposób : POMYŚLEĆ CZASEM !

zresztą dlaczego mają być w okolicy wifi akurat darmowe , na pewno będą ale i tak w większości na hasło pewnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra temat do zamknięcia.

no widzę że znalazłeś w końcu sposób : POMYŚLEĆ CZASEM !

Może i mogłem od razu tak pomyśleć ale szukałem innego sposobu, Jest to forum od pomocy a wy wszyscy byście chcieli żeby najlepiej nikt nic nie pisał bo jest źle !

Do tego jesteś Mentorem i powinieneś pomagać a takie posty :

normalnie, zobacz jakie są dostępne sieci i daj odświerz na liście

jeśli nie masz wifi możesz sobie tylko pomarzyć o tym

Są tylko po to żeby było że próbowałeś pomóc, po co dodałeś taki post skoro on przedstawia dokładnie to o co nie prosiłem ? :

[bez posiadania jakiegoś urządzenie z WiFi]

Więc jeśli dalej masz zamiar pisać tutaj posty tylko po to żeby było widać że "pomagasz" to ja dziękuje za taką pomoc.

Amen.

r718w5.png

Opublikowano

zastanów sie jak piszesz posty , bo twój jest całkiem bez ładu i składu

dostałeś dokładnie taką odpowiedź jakie zadałeś pytanie, to w czym masz problem bo nie zrozumiałem ?

chciałeś oceny jakości sieci u ciebie ( jeśli w ogóle taka jest tam ) co fizycznie nie jest możliwe nawet do zrobienia przez nas na forum

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja chciałem się dowiedzieć jak sprawdzić czy w okół mnie jest jakaś odblokowana sieć Wifi bez urządzenia właśnie z Wifi

A to "Wifi 802.11 b/g" jest model WiFi w moim Tablecie i chciałem się dowiedzieć czy jest ono dobre i ewentualnie jaki ma zasięg -.-

r718w5.png

Opublikowano

Niewielki , wszystko zalezy od routera wifi który udostępnia sygnał, poproś kogoś niech sie przyczłapie z wifi abo pozycz karte wif na usb

Masz napisane przecież że bez wifi nie sprawdzisz , a nawet jeśli sprawdzisz nie koniecznie musi działać urządzenie które zamierzasz mieć .

Zresztą jak widze nawet nie wiesz co podajesz jako dane karty bo to tylko sposób i zakres nadawania ( 802.11 b/g ) a nie jakiś model wifi

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

1.Nie da się sprawdzić czy jest sieć wi-fi bez urządzenia wi-fi (fizycznie niemożliwe)

2. 802.11 b/g/n , wszystkie mają taki sam zasięg, różnią sie tylko szybkoscią WIKI

3.Poproś kolegę żeby przyszedł i sprawdził czy jest jakiś darmowy punkt dostępu, jeśli nie będzie to zawsze możesz kupić router z wi-fi i mieć własną :)

Co do tych szybkości to jest tak:

Urządzenie wi-fi (tablet) <-----------------> Punkt dostępu (router) <-----------------> Modem <-----------------> Internet

szybkość b/g/n jest pomiędzi np. tabletem i routerem, więc nie będziesz miał szybszego internetu :)

Opublikowano

zasięg urządzenia zależy od mocy wyjściowej anteny w routerze i w samym urządzeniu , tak samo jak i od ukształtowania terenu i budyknów

szybkość internetu przy wifi jest praktycznie taka sama jak przy wpięciu przez kabel, zakres pracy urządzenia i jego prędkości spokojnie mieszczą się w transferach od 100 Kb/s do 10 Mb/s , błędnym jest podawać że wifi jest wolniejsze od normalnego więcia do internetu skoro i tak większość wpięta jest do łączy od 1 MB do 10 MB czyli prawie 10 x wolniejszego łącza niż sam transfer po wifi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...