Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Co dokupić aby lepiej szedł bf3

PanTenorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co dokupić znaczy co zmienić w kompie aby mi lepiej szedł BF3? chodzi mi o to aby szedł bardzo dobrze na średnich żeby się nie ścinał na nich byc może na wysokich też. Oto mój komp:

Procesor: AMD athlon? 64 X2 Dual Core Processor 4600+ 2.4GHz

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8500 GT

System operacyjny: 7 64bitowy

Ram: 4gb

Zasilacz: 350w

Chodzi mi o jakieś najtańsze zmiany i powiedzcie co jest najważniejsze co zmieniać w pierwszej kolejności. Tak aby za dużo nie wydać:)

klklgv.jpg
Opublikowano

wydaję mi się że kartę graficzną co wiąże się także z wymianą zasilacza bo ten 350W to niezbyt dobrze. Podaj jaki masz budżet na zmiany :)

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Zacznijmy ile masz kasy?, nie kupuj kompa na raty (chodzi mi o to, że najpierw kupisz karte, potem procka, potem coś tam coś tam). A więc, uzbieraj min. 700 zł jak chcesz pograć na średnich/wysokich detalach.

- Zasilacz? 350w na razie powinno starczyć, powiedz jeszcze jakiej firmy jest zasilacz.

-Karta graficzna? DO ZMIANY, nie ma szans grać z taką grafiką.

-Procesor? również do zmiany, chyba żebyś kupił chłodzenie i kręcić do 3.0 ghz, ale co za tym idzie? ZMIANA ZASILACZA na markowy i 400/450W.

Tak więc, z tańszych i BARDZO DOBRYCH kart kupisz, HD 4870, GF 9800 GT - polecam te karty, kupisz za jakieś 300 zł i starczy ci spokojnie. Drugie co, procesor. Najlepiej 4rdzenie, ale taki procesor jest średnio od 300+ i byś musiał zmieniać płyte główną - koszt 200/300 zł.

Tak więc, na dzień dzisiejszy polecam zmienić karte na GT 9800/HD 4870/90 (żeby nie zmieniać znów), następnie dokupić chłodzenie (np. Cool master tx3) i podkręcać ostro procka. Jeżeli zasilacz nie jest markowy, to daruj sobie z wymianą. Ewentualnie, zmieniłbym ten zasilacz, bo 350w to za mało jest, i dopiero wtedy kupił części.

Wasyl654.png

2pacr.png

Opublikowano

Tak jak sebek napisał, nie pójdzie bo procesor jest jedno rdzeniowy. Najlepiej 3/4 rdzenie, ale jak nie masz pieniędzy do 2 rdzenie. Np. AMD Athlon 5000+ OC, albo AMD Athlon 6000+ 3.2 ghz + podkręcisz sobie go.

Wasyl654.png

2pacr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...