Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak dźwięku w Minecrafcie

UCantKill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Otóż niedawno (jakiś tydzień temu) bawiłem się minecraftem (jeszcze 1.8.1) i po wgraniu moda Mo'Creatures nie mam dźwięków(oczywiście wcześniej działały) i są tylko dźwięki z moda ;/. Próbowałem usuwać MC i od nowa instalować ale nic nie dało. Może ktoś powiedzieć jak to zrobić lub podesłać folder z dźwiękami? Będę wdzięczny :) :)

Pozdro

P.S. Mam jeszcze inne mody, ale to dopiero po mo'creatures się coś zepsuło...

Opublikowano

Jak masz 32 bit systemu to wejdz w .minecraft ---> bin ----> natives

I usuń OpenAL64.dll

a jeśli 64 bit

to znów

minecraft ---> bin ----> natives

I usuń OpenAL32.dll

Mi pomoglo:)

Jeśli ci tez to daj Lajka.

Opublikowano

Spróbuj zainstalować Mo' creatures jakimś programem do wgrywania modów, kiedyś widziałem TooManyMods program.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

Na pewno wgrałem całego moda, bo działa dobrze i nie ma w nim błędów... Na razie zostawię tak jak jest i poczekam na update modów na 1.0.0 . Dzięki wszystkim którzy mi pomogli. Temat do zamknięcia :) (chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły :D )

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też mam tem problem lecz to nie jest wina modów tylko jest to bug w minecrafcie... PS. Był bym wdzięczny gdyby wysłał ktoś swój folder "Resources" gdyż jest on pusty a z tym nawet Reinstal Minecrafta nie pomoże!!! I właśnie UCantKill sprawdz czy masz coś w Folderze "Resources" (Start->%appdata%->.minecraft->resources) bo jak nic w nim nie ma to radze pobrać sam folder na nowo. Mam nadzieje że pomogłem :)

7c281e74f20db27c4e64c1df2bc4615f.gifkonopia.jpgDaj lubię to jeśli pomogłem lub spodobała ci się moja odpowiedź :D

Opublikowano

Mi jak nie działał dźwięk dużo się z tym męczyłem. Zobaczyłem jakie są pliki w folderze resources na lapku i okazało się, że brakuje folderów mianowicie sond i music! Radze wam sprawdzić resources i jak nie ma tych dwóch folderów to je utworzyć. Po update mine ściągnie wam pliki i powinno być dobrze.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam podobny problem tylko u mnie jest minecraft 1.2.5 i nie mam folderów sound i miusic. Jeśli macie te foldery to moglibyście dać je do ściągnięcia.

Opublikowano

Ja mam podobny problem tylko u mnie jest minecraft 1.2.5 i nie mam folderów sound i miusic. Jeśli macie te foldery to moglibyście dać je do ściągnięcia.

Usuń cały folder .minecraft i zaktualizuj ponownie.

• 7 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...