NieBedeBil Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 (edytowane) Witam czy może mi ktoś naprawić tego questa by poprawnie dzialal ? quest drachenraum begin state start begin when logout with pc.get_map_index() >= (82*10000) begin pc.setqf("punishment", 1) end when login with pc.get_map_index() >= (82*10000) and pc.getqf("punishment") == 1 begin pc.setqf("punishment", 0) warp_to_village() end when 30121.chat."Chcę zabić tego Smoka!" with pc.get_map_index() == 73 and game.get_event_flag("dragontemple_open") == 1 begin pc.setqf("punishment", 0) if game.get_event_flag("dragontemple_used") == 1 then if game.get_event_flag("dragontemple_block") == 1 then say_title(mob_name(30121)) say("") say("Wejście na smoka jest aktualnie zablokowane, spróbuj później!") return; end say_title(mob_name(30121)) say("") say("Jesteś pierwszym który domaga się wejścia do Świątyni Smoka.") say("Wpuszczę cię jeżeli posiadasz wyznaczoną liczbę krętych kluczy!") say("Na początku jednak musisz wpisać 5 cyfrowe hasło,") say("które wpiszą twoi przyjaciele, aby dostać się do smoka.") say_reward("Ustal hasło:") local password = input() if game.get_event_flag("dragontemple_password") == tonumber(password) then say_title(mob_name(30121)) say("") say("Dobrze ustaliłeś hasło...") say("Podaj je swoim przyjacielom którzy idą z tobą na smoka!") wait() say_title(mob_name(30121)) say("") say("Jeżeli chcesz zaniose ciebie bezpośrednio do smoka,") say("ale musisz mi dać:") say("3x "..item_name(30190)) say("") say_item_vnum(30190) local s = select("Dam tobie kręte klucze i wchodzę!", "Rozmyśliłem się...") if s == 1 then if pc.count_item(30190) >= 3 then pc.remove_item(30190, 3) pc.warp(843600, 1066900, (82*10000)) else say("Masz "..pc.count_item(30190).." z 3 wymaganych krętych kluczy!") sammeln = 3 - pc.count_item(30190) say("Zbierz ich jeszcze: "..sammeln.." "..item_name(30190)) say("") say_item_vnum(30190) end else return end else say_title(mob_name(30121)) say("") say("Wpisałeś błędne hasło!") return end elseif pc.has_guild() and game.get_event_flag("dragontemple_used") == 0 then say_title(mob_name(30121)) say("") say("Nie jesteś pierwszym który domaga się przejścia ") say("Podaj mi tajemną liczbę w przeciwnym przypadku ") say("nie mogę cię wpuścić!") say("") say("") say("") local password = tonumber(input()) say_title(mob_name(30121)) say("") say("Jeżeli chcesz zabiorę ciebie bezpośrednio do Komnaty Smoka!") say("Daj mi tylko 3x "..item_name(30190)) say("") say_item_vnum(30190) say("") local s = select("Daje tobie kręte klucze i idę do Komnaty Smoka!", "Rozmyśliłem się!") if s == 1 then if pc.count_item(30190) >= 3 then pc.remove_item(30190, 3) DragonLair.startRaid(82) game.set_event_flag("dragontemple_used", 1) game.set_event_flag("dragontemple_password", password) timer("blockentry", 5*60) else say("Masz "..pc.count_item(30190).." z 3 wymaganych krętych kluczy!") sammeln = 3 - pc.count_item(30190) say("Zbierz ich jeszcze: "..sammeln.." "..item_name(30190)) say("") say_item_vnum(30190) say("") return end elseif s == 2 then return end elseif not pc.has_guild() then say_title(mob_name(30121)) say("") say("Musisz iść ze swoją gildią na smoka,") say("inaczej nie dasz sobie z nim rady.") end end when 2493.kill with pc.get_map_index() >= (82*10000) begin timer("set_unused", 30) end when set_unused.timer begin game.set_event_flag("dragontemple_used", 0) game.set_event_flag("dragontemple_block", 0) notice_all("Grupa: "..pc.get_name().." zabiła Niebieskiego Smoka!") end when blockentry.timer begin game.set_event_flag("dragontemple_block", 1) end end end PS. Chciałbym też by ten quest był jako quest koło questów (te takie czerwone zwoje) i nazwa tego questu była Pokonajcie Niebieskiego Smoka (tak jak na PL) i by czasu było też 1h (tez tak jak na PL) i tam te Info po kliknięciu na ten quest (tez tak jak na PL) Pozdro daje "lubie to" Edytowane 23 Listopada 2011 przez NieBedeBil Odnośnik do komentarza
NieBedeBil Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 refresh ? Odnośnik do komentarza
SPAT Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 http://www.mpcforum.pl/topic/223876-pisanie-poprawa-questw/ NieBedeBil 1 By Miyoshi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi