Misiek4Ever Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 ZDiTM - Zarząd Dróg i Transportu Miejskiego w Szczecinie Witam. Otóż mam problem... Jechałem sobie szczęśliwie z koleżanką tramwajem i... "Poproszę bilecik do kontroli". Oczywiście ja tak na spokojnie szukam biletu(bo przecież kasowałem...). Chwila szukania ----> niepokój ----> zdenerwowanie -----> uświadomienie sobie, że chyba zgubiłem bilet ale szukam dalej. Wysiedliśmy z kanarami na przystanku. Ja szukam dalej biletu. On mi mówił, żebym nie grał na zwłokę i żebym dał mu dowód osobisty bo wzywa policje ... Mówię sobie "Trudno... zgubiłem to zapłacę..." Wypisał mandat, podpisałem... Podczas powrotu do domu (z buta ) znalazłem bilet w kurtce I co teraz... przyjmą mi odwołanie, i anulują kare ? W końcu mam ten bilet do tej pory... Data i godzina się zgadza. Jak tak, to czy się coś za to płaci ? Proszę o odpowiedź ludzi wiedzących co piszą... Nie interesuje mnie odpowiedź "chyba", "może" etc. Za pomoc oczywiście + :'p MagcikWarrior 1 Odnośnik do komentarza
plimos Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Zamiast iść do domu i napisać ten temat na którego raczej nie uzyskasz odpowiedz powinieneś od razu udać się do siedziby tego waszego ZDiTM po informacje. Tutaj kanarów i pracowników miejskiej komunikacji raczej nie znajdziesz. Co z tego, że masz odbity bilet skoro mogłeś go dostać od innej osoby np. tej koleżanki? Inna brożka jak masz bilet imienny, u mnie w Poznaniu gdy zapomnisz komkarty dostajesz opłatę manipulacyjną 15zł i masz 3 dni na stawienie się z nią w siedzibie MPK (oczywiście karta musi być doładowana), inaczej mandacik 200zł Misiek4Ever 1 Odnośnik do komentarza
Misiek4Ever Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Ehh... lipa... Dzięki za odpowiedź ... Przejdę się jutro z samego rana do nich, i zobaczymy... Jak stracę 172,2 zł to się załamie :'p Dla bezrobotnego to tragedia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi