Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam pewien problem. O tuż gram na bardzo małej mapce i od rozpoczęcia gry nie było na niej zwierząt. A moje pytanie to: Jak je "zrespić" bez modów na wyspie?

Admin Cienia
Opublikowano

Bez modów to ciężko

Jeśli na single mod Single Player Commands i komenda spawn nazwa moba

Jeśli multi plugin Commandbook i komenda spawnmob nazwa moba

1294477714-U1.png

Opublikowano

potwory żeby zrespić musisz zrobić pomieszczenie np 10x10x3 (3 wysokości) i musi być tam mocno ciemno

Opublikowano

Potworki to wiem jak zrespić, tylko mi są potrzebne zwierzęta. Potrzebuje wełny i piór...

Pokój 10x10x2 na poziomie niższym o 7 od poziomu powierzchni, dużo pochodni (nie na ziemi), doprowadzasz do niego trawę, odchodzisz 24 klocków od końca wykopanego pokoju, przychodzisz za 15 minut i zwierząt powinno trochę być. Zwierzęta nie mają gdzie indziej się zrespić, niż właśnie w naszym pokoiku, więc one tam będą. Powinno zadziałać :)

Opublikowano

Spróbuje... Mam pokoik na innej wysepce oddalona trochę więcej niż 24 klocki. Na razie czekam aż mi ziemia zarośnie trawką. Mam nadzieję że coś się respnie, bo na razie oprócz Creeper'ow żadnego zwierzaka w grze nie widziałem...

Opublikowano

Jeżeli potrzebujesz piór i wełny to możesz zrobić wełne z nici od pająka a pióra z zombiaka ( o ile jeszcze wypadają )

. .