Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

..::SiemQa::.. ^^..! Mój problem polega na tym, iż odpalam Metin2, i wyskakuje patchowanie, i w trakcie patchowania, wywala mi kompa na niebieski ekran.. I jakiś błąd piszę.. :O ! To nie tylko podczas tego procesu, bo jeszcze jak np. Wyłączam Metina i odpalam np. Google chrome, to też mi wyskakuje niebieski ekran. Rano wstawię kilka ss'ów z komórki z tego błędu.. Wiem, że niektórzy również pisali podobny temat, lub taki sam, ale w tych tematach nie zostało wszystko DO KOŃCA wyjaśnione...

Mój sprzęt (Prosiłbym o nie wyśmiewanie mojego sprzętu z powodów finansowych póki co mnie nie stać na lepszego.. -_-) :

Płyta główna :

Gigabyte GA-8I945P-G (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Procesor :

Dual Core, Intel ? Pentium ? D

2rdzenie : 2.66GHz, 2.68GHz.

512MB Ram.. [spokojnie, w najbliższym czasie, będzie ono 2gb.. ;) Bodajże już jutro. :)]

Karta graficzna : Ati radeon X550 (128MB) [Z czasem, kupię o wiele lepszą :)]

Windows XP Home Edition z dodatkiem Service Pack 2

Prosiłbym o pomoc NAPRAWDĘ KONKRETNĄ a nie typu :

- Reinstal systemu.. Uwierzcie to nie pomaga ! :)

- Zainstalowanie SP 3.. Super, tylko że jak instaluję, to mi błąd wyskakuję, a lepiej wolę nie kombinować..

Póki co, gram na obejściu, ale za to ban jest.. Wolę nie ryzykować, a to naprawdę bardzo mi przeszkadza..

Tak więc, czekam na konkretne wypowiedzi starych maniaków komputerowych. ;)

Pozdrawiam.

gnypciu.png

Honor i ojczyzna, czy znacie te pojęcia?

Chyba Nie! Bo patrzycie co tu jest do wzięcia !

A nie o wasze zyski powinno Tutaj chodzić !

A tym krajem powinni rządzić Patrioci !

Opublikowano

Tzw. Blue Screen of Death :D Niebieski ekran śmierci

Chujowe to jest ,bo czasami mi się włącza przy odpalaniu filmików na youtubie.

W znacznym stopniu nie jest to wina komputera ,a niedociągnięcia w Microsofcie.

Niby jest na to sposób ,ale nie zagłębiałem się bliższej wiedzy jak zwalczyć problem tego gówna.

Poczytaj trochę w google na tym to może sobie z tym poradzisz :)

hersygna.png
Opublikowano

Jak ci wyskoczy ponownie to zapisz nazwę błędu, moim zdaniem prawdopodobnie jest to niepodpisany sterownik cyfrowo.

Tak zrobię, ino znajdę ten przeklęty telefon.. ;P

gnypciu.png

Opublikowano (edytowane)

Za każdym razem Ci wyskakuję ten ekran? Czy tylko od czasu do czasu? Jeżeli czasami to nie masz się co martwić, mi też tak kiedyś wyskakiwało, lecz tylko na windows XP, na 7 nie wyskakuje :P

Edytowane przez wPoreNormalny
kochamplastik.png
Opublikowano

Za każdym razem Ci wyskakuję ten ekran? Czy tylko od czasu do czasu? Jeżeli czasami to nie masz się co martwić, mi też tak kiedyś wyskakiwało, lecz tylko na windows XP, na 7 nie wyskakuje :P

Cały czas.. Tak to bym problemu nie pisał. :)

PS. Błąd się nazywa (różne takie znaki jak e, q Przetłumaczyłem na znaki ł , ż itp.)

STOP c000u21 {Błą

d krytyczny systemu}

Proces systemowy Windows SubSystem zakończył się niespodziewanie ze stanem 0x

00005 (0x7c9101b3 0x006eed04 ).

System został zamknięty.

gnypciu.png

Opublikowano

Jak masz pirackiego windowsa to pewnie jego wina...

Skołuj sobie jakiegoś innego ,który będzie działał w miarę oprawnie (win XP) ,albo najlepiej jak masz 2/3/4gb ram na kompie to zainstaluj siódemke.

Nie pożałujesz :P

hersygna.png
Opublikowano

Cały czas.. Tak to bym problemu nie pisał. :)

PS. Błąd się nazywa (różne takie znaki jak e, q Przetłumaczyłem na znaki ł , ż itp.)

STOP c000u21 {Błą

d krytyczny systemu}

Proces systemowy Windows SubSystem zakończył się niespodziewanie ze stanem 0x

00005 (0x7c9101b3 0x006eed04 ).

System został zamknięty.

Z tych informacji nic nie wymyślę musisz mi podać dokładny kod błędu na screenie podkreśliłem ci błędy które masz mi napisać jakie są u ciebie.

97755950753472198485.jpg

Opublikowano

Z tych informacji nic nie wymyślę musisz mi podać dokładny kod błędu na screenie podkreśliłem ci błędy które masz mi napisać jakie są u ciebie.

97755950753472198485.jpg

1. nie ma tam

2. Napisałem

3. Nie ma tam

2x UP. Okey dobrze wiedzieć.. Zaryzykuję .. Wieczorkiem przeinstaluję system, zobaczę co wyniknie z tego, i odpiszę! ;)

gnypciu.png

Opublikowano

W wakacje jak kupowałem nowego kompa też mi blue screen wyskakiwał gdy grałem w metka i inne gry, a wina była to kości pamięci operacyjnej RAM. Została ona wymieniona i już tego błędu nie było ;d Więc sprawdź to jak reinstal systemu nie pomoże

+ to forma podziękowania za pomoc.

Opublikowano

Heh, miałem takie coś od początku nowego windowsa. Przyczyna ? Kostki pamięci RAM.

W wakacje jak kupowałem nowego kompa też mi blue screen wyskakiwał gdy grałem w metka i inne gry, a wina była to kości pamięci operacyjnej RAM. Została ona wymieniona i już tego błędu nie było ;d Więc sprawdź to jak reinstal systemu nie pomoże

Problem rozwiązany. Jak by co to mogę pokazać z serwisu kartę potwierdzającą. Temat raczej do zamknięcia ;)

PS. na pamieć RAM praktycznie jest dożywotnia gwarancja, więc.... cieszyć się i żyć ^^

Moje TuT-y;

"Aol- connection log"

Opublikowano

Ok. Słuchajcie. Zainstalowałem od nowa Windowsa TEGO SAMEGO, stery do all... I gówno pomogło! :/ Do tego brak gier.. ;p

Jeżeli kostki pamięci ram, to muszę jak najszybciej odzyskać Moje RAM'y od sąsiada..

ps. Czy za granie na obejściu BEZ HACKÓW !!! Jest ban ? ;)

Temat proszę nie zamykać, aż do całkowitego wyjaśnienia, oraz zgładzenia przyczyny błędu . :)

Pozdrawiam. ;)

gnypciu.png

Opublikowano

Prziecież pisałem ci "skołuj sobie innego windowsa" inny nie musi byc ,ale instalke.

To moze byc wina tego windowsa z jakiego instalujesz wlasnie system. tzn tej plytki akurat

hersygna.png
Opublikowano

hm... Niestety, fałsz.. Instalowałem KOLEJNEGO WINKA CAŁKOWICIE INNEGO ... Też XP Home Editon i nic.. ;/

ps.

Mam sp1, więc jak instaluje SP3 i mi się załaduje pasek, to u mnie nic dalej nie zachodzi.. Czy to oznacza że dobrze zainstalowałem, czy jak to? :O

Dajcie link do SP3, jeszcze to spróbuję, jak nie, to zobaczę po otrzymaniu RAM! :)

Pozdrawiam.

gnypciu.png

Opublikowano

PS! :O Ściągnąłem SP 3 z Oficjalnej strony producenta .. Odinstalowałem SP1 dla pewności, i instaluje SP3 .. No super, wyodrębnianie plików.. A po tym.. milisekundowe CMD i dalej nic, a instalacji jak nie było, tak nie ma. Przypominam że w tej chwili Nie mam żadnego SP... Proszę o pomoc! :/

gnypciu.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...