Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak dodać cuboida za pomocą worldGuarda

Melos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś wam powiem jak poprawnie dać cuboida

1. wpisujemy //wand i dostajemy różdżkę

2. różdżka zaznaczamy teren

3. wpisujemy komendę na wysokość i głębokość cuboida czyli //expand ilość-kratek-W-Góre i ilość kratek-W-Dół oraz na koniec dopisujemy up np. //expand 20 20 up i już mamy cuboida w góre i w dół

4.Dodanie cuboida. cuboida dodajemy komenda /region define nazwa-cuboida nick-gracza

5.aby nałożyć cuboida na cuboida czyli że gracz może budować w mieście w którym jest cuboid, Wpisujemy komendę /region setparent nazwa-cuboida-miasta-lub-wioski nazwa-cuboida-gracza

6. Aby dodać gracza do cuboida wpisujemy komendę /region addmember nazwa-cuboida nick-gracza-który-ma-być-dodany

7. Aby sprawdzić czy dany teren jest zajęty przez innego gracza jest potrzebna nick z pająka, jeżeli mamy nić w ręce naciskamy Prawy Przycisk Myszy na klocek

Jeżeli o czymś zapomniałem proszę napisać pod postem albo na pw to poprawię

mca.png

mca.png

ALE WOLĘ

mca.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Było wiele razy.. ;/

Bez like.

TuT, dla początkujących.

I co z tego że dla początkujących? To że jakiś debil = ty umie dać cuboida nie znaczy że cały świat to potrafi. Tak sobie myślę... Albo uważasz że jesteś naważniejszy, albo wiesz że jesteś tak tępy że wszystkiego uczysz sie najwolniej. Pozdrawiam

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

• 1 rok później...
Opublikowano

Już miałem pisać że poradnik dla zielonych ale patrzcie date dodania tego tematu ! Gościu był unikalny bo według mnie w 2011 żadko się zdarzali polacy umiejący dać cuboida ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...