Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Adventure] Mapa Adventure "The Random World" (Około 2 h zabawy!)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam! Dzisaj chciałbym oddać w wasze łapki świeżo upieczoną mapkę adventure, owoc 2 miesięcy pracy. Zapraszam do pobierania, twórca mapki nie mało tutaj się po zabijali. Z góry informuję, że to jest mapka na ze 2 godziny dobrego grania, więc polecam ludziom, którzy mają tyle czasu, że nie mają co z nim zrobić.

Twórcą mapy jest Fizyk

Dowload [wersja 1.3]

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

To jest ukryta treść, proszę

ScreenShoty

ba1f6b772eb2060amed.jpg

c7e8611c2659f692med.jpg

338eb15ca7244c89med.jpg

6d1e1bae1f707465med.jpg

749493f36805b705med.jpg

b69f714bb9483288med.jpg

Zamieszczam też pisanego Gameplaya dla zagubionych (NIE ma w nim ani ukrytych easter eggów, anie lokalizacji skrzyń!).

Nie grałeś, nie zastopowało cię? Nie psuj sobie zabawy!

Potwierdzam, że przeczytam tylko ten kawałek, na którym stoję

Wstęp

1. Wychodzisz z domku. Kierujesz się ścieżką żwirową. Na lewo od ścieżki będzie w pewnym miejscu wejście. Czeka cię tem mały Parcour icon_e_smile.gif.

Questy w Grevellake

1. Po wyjściu z sładu cukru po prawej widzisz cmentarz. Rozkop tam groby, w "trumnach" znajdziesz obsiadian, weź go.

2. Pierwszy dom po lewej (Town Hall). Masz tam questa, musisz znaleść kilof. jest on w wgłębieniu w górze, w oświetlonym pomieszczonku wykutym w skale, w najbliższych górach (prosto i na lewo). Bierzesz go, wracasz do Town Hall. Otwierają ci siędrzwi do piwnicy. Masz tam zbroję, obsidian i.t.p. Weź wszystko.

3. Przy wejściu do Gravellake city skręcasz w lewo. Masz tam dom Biskupa, w którym masz questa. Wychodzisz z domu i skręcasz w lewo (od strony od której przyszedłeś to w prawo), na pustynie Rose. Łatwe do znalezienia wejście na arenę będzie wykute w skale, oświetlone glowstonem. Zchodzisz na dół. Pokonujesz wściekłą armię szkieletów, creeperów i zombiaków, po czym przechodisz dalej. Podłoga pod tobą się zapada, musisz przejść labirynt. Po przejściu wychodzisz drzwiami z tabliczką Exit. Wychodzisz na powieszchnie, obok ścieżki. Idziesz do wychodka w Gravellake (obok fontanny). Otwiera ci się tam dno, będzie tam skrzynia. Bierz z niej wszystko.

4. Idziesz do kościoła na końcu miasta (musisz mieć 3 obsidiany z wypisanych tu questów). Wchodzisz tam, za outarzem bęzie glina. Zbijasz ją i spadasz w dół. Będzie tam portal, który musisz naprawić. Naprawiasz go obsidianem, po czym zapalasz. Wchodzisz do Netheru.

Część Netherowa

Wychodzisz w Netherze. Idziesz jaskinią aż do wioski Pigmenów (Soulswamp Village). Znajdziesz tam dużo jedzenia i broni. Na lewo i prosto od wyjścia z jaskini jest dziura w skale, w której jest lawa. Musisz się tam dostać, poprzez Netherrackowe zbocza. Lekki Parcour, idziesz dalej. Jesteś w długim pomieszczeniu. Patrz na sufit, będzie tam dźwignia. Otworzy ci ona piecyk przy drabinkach. Jest w nim drewno, masz je przerobić na drabiny. Dostań się na górę. Po przejściu jaskiń masz stację kolejek. Skrzynia jest w lewym górnym rogu, w niej są minecarty. Dajesz jeden na górze na torach, wsizdasz do niego i go popychasz. Spadasz w dół, jedziesz trochę. Uwaga, patrz się ciąglę w przód, bo możesz wjechać do lawy. W odpowiednim miejscu wyskocz. Wrzuć dynie do spalarki (Pumpkin Burner). Wybuchnei ci przejście, Na końcu korytarza jest portal, włazisz do niego i przenosisz się do "Reala"

Jaskinie

Spawnisz się w jaskini. Z zainfekowanej Netherem części, ze skrzyni nad lawą bierzesz wiadro. Idiesz do podziemnej plaży (Underground Beach). Napełniasz wiadro. Od strony plaży, na lewo nurkujesz w wodzie. Masz tam zagłębienie w ścianie z guzikiem. Naciskasz go. Wychodzisz z podziemnej plaży. Idizesz do zamkniętych przedtem żelaznych drzwi. Jesteś w jaskini księżyca, po prawej i lewej stronie od wejścia masz glinę. Nizczysz ją, wchodzisz. Masz tam miejsce na wylanie wody. Wylewasz ją, czekasz aż połynie (20 sec.), Po czym robisz to samo z drugiej strony. Wychodzisz ze świątyni. Idziesz do wyjścia głównego. PRzechodzisz spokojnie. Troche Parcoura, wydostajesz się na powieszchnie.

Freshfish Village

W domku z Sandstone'a masz questa. Idziesz dróżką, aż dojdziesz do jeziora. Nurkujesz w nim. Prosto i w prawo będzie (pod wodą) cobblestonowe wejście do lochów. Wchodzisz, idziesz korytarzem. Na końcu masz Parcoura, oraz Prawdziwy Dungeon, gdzie w skrzyni masz wymienioną w queście mapę. Wracasz do wioski. Za chatką, w której wyszedłeś masz las, w nim ognisko. Obok na pniu drzea jest drabina. Wchodzisz. Idziesz po drzewach szlakiem z glowstone'a. Dochodzisz do Świątyni Księżyca.

Świątynia Księżyca

Wchodzisz do cobblestonowego wejścia. Idziesz przez korytarz, następnie przez Dormitoria. Wchodzisz do głównego budynku. Wchodzisz w jedyne drzwi na prawej ścianie. Schodzisz w dół. Znowu mój ulubony Parcour icon_e_smile.gif. Masz tam piwniczkę winną. W skrzyniach znajdziesz czerwone pochodnie (są w różnych miejscach, szukaj też pod beczkami). Idziesz dalej. Skręcasz na prawo. Masz tam szyb windowy i wejście do pokoju kontrolnego. Wchodzisz tam. Na 3 mijscach z MosyyCobbla dajesz czerwone pochodnie. Wchodzisz do szybu wndowego. Wychodzisz nim na powierzchnie.

Końcówka

Idziesz przez mostek. Na prawo masz domek w skale. Wchodzisz tam, czytasz tabliczki (jak wszędzie mam nadzieję). Wychodzisz, idziesz na północ. Po przepłynięciu moża (ciągle na północ!), masz jaskinię z tabliczkami (Czytaj!). Wchodzisz na wulkan schodkami. Dalej, jeśli przeczytałeś tabliczki, wiesz co masz zrobić icon_e_smile.gif

A teraz trochę fabuły

Budzę się gdzieś w domku nadmorskim, w osadzie rybackiej. Nie wiem jak się tu znalazłem, skąd tutaj jestem, co tutaj mam zrobić. Jest bardzo cicho. Słychać tylko szum fal leniwie rozbijających się o skalisty brzeg. Postanawiam wyruszyć w drogę. Cała kraina wydaje się być pusta. Puste domy, nienaruszone wyglądają tak, jakby koś je przed chwilą opuścił. Obracam głowę raz po raz, słysząc ciągle dziwne odgłosy. Cisza tak mi huczy w mózgu, że nie słyszę własnych myśli. Wiem, pamiętam! 10 lat temu, tak dokładnie wtedy, kiedy szarańcza zaatakowała nasze rodzinne miasto, ojciec schował mnie gdzieś. Sam musiał zginąć.

Który to dzisiaj jest rok? Czyżby miasto Gravellake jeszcze stało? Niemożliwe. To fatamorgana. A jednak. Ratusz. Ciotka Marry. Tak, wiem więcej! Ale wciąż za mało. Czas poznać prawdę!

Edytowane przez sqmany
1377531174-U173186.png
Opublikowano (edytowane)

@Refresh 3

A temat fajny :3 Zassysam :3

//dlaczego odświeżasz czyjeś tematy ?

@Sammy

Przepraszam :(

Edytowane przez kotkowski
76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano (edytowane)