Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Dedykowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. mam kilka problemów jezeli chodzi oi postawienie Serwera na swoim komputerze. Zaczne może od tego co i jak zrobiłem. Postepowałem zgodnie z poradnikiem http://www.mpcforum....-serwer-metin2/ zrobiłem 1 główne zagadnienie instalacja freeBSD następnym krokiem jest logowanie do root a także instalacja portów w tym własnie systemie i tu stoje w miejscu, z jakiego programu mam się zalogowac...czy mógł by mi ktoś powiedzieć co i jak ze szczegółami? sorki ale jestem z tego laikiem a kiedyś się trzeba nauczyc xD

mam zrobione to tak: ssy:

abcfreebsd.th.jpg

vbsd.th.jpg

1. zainstalowałem VirtualBox zrobiłem partycje tak jak było to opisane

2. wgrałem FreeBSD i poustawiałem tak jak jest opisane w tucie który podałem wyżej

2. mam tu zalogowac się na root swoim loginem i hasłem i tu nie wiem co i jak. z tego co patrze to własnie przez vbox'a ale tam nie moge czegoś takiego znaleźć czy to mam gdzies zrobić w konsoli tam gdzie jest uruchomiona maszyna tzn tam na freeBSD czy jak? ( może to dla osób które się na tym znają to jest banał i wydaje się wręcz smieszne ale dla laików takich jak ja niestety niektóre rzeczy sa jednym wielkim znakiem zapytania;D )

Edytowane przez freezz4
Opublikowano

O kurwunia... Jak można zainstalować dedyka u siebie na kompie? ;o

Dedyka się kupuje www.ovh.pl , kimsufi.pl

logoopm.png

Opublikowano

dedyk czy tam vps to jest sprzed dedykowany;]

naprawde fajna rzecz bo nie za droga a net wydajny itp;]

on robil na swoim kompie jak na dedyku fajna rzecz takze bo bez denerwujacego hamachi;]

tobie chodzi o zalogowanie sie i uruchomienie serwera czy ja źle rozumiem?

;]

Opublikowano

#Eryk624

Nie droga ?

Chyba nie doliczyłeś kosztów instalacji

#freez4

To serwer na komputerze stacjonarnym.

Żeby mieć serwer dedykowany, musisz go zakupić.

I postępować wg poradników na MPCForum

Tylko taka moja rada - poucz się trochę o serwerach, dopiero stawiaj serwer dedykowany.

Bo wyskoczy błąd i nie będziesz wiedział co zrobić

1321564411-U437338.png

1321564757-U437338.png

coming soon...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

hmm to może tak instaluje pliki na swoim kompie... chce zrobić od zera serwer na nim po prostu testowo ale nie hamachi...a dedyka z czasem chce kupic;) własnie sie tego ucze dopiero dlatego w tej sprawie pisze tutaj:)

ps dedyk kosztuje około 300 złotych z tego co jakiś czas temu się orientowałem ( o ile dobrze patrzyłem:D)

Edytowane przez freezz4
Opublikowano

Ale na kompie musisz mieć system Microsoft Windows Server, bądź jakiegoś linuxa.

Najtańszy dedyk to koło 300zł jest i wcale nie za dobry. Server możesz robić od zera na swoim kompie, nikt ci nie broni, polecam tylko przy przenoszeniu na dedyk zrobić backupa przez FTP wszystkiego, zainstalować pliki od nowa na dedyku i wszystko powklejać (to co zmieniałeś/ustawiłeś w plikach). Przy okazji możesz sobie clienta wykonać.

tlofbnowe2.jpg