Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] - Laptop bardzo mało FPS w minecrafcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, siedzę, w tym momencie na laptopie, gdyż zepsuł mi się komputer(kupie za miesiąc) i postanowiłem pograć na nim w Minecrafta, ale minecraft strasznie tnie...

Parametry tego złomu:

Dwurdzeniowy procesor Intel Pentium Dual T2370 2x 1.73 Ghz

Pamięć ram: 2 GB DDR2

Karta graficzna: 2 Karty Mobile Intel 965 Express Chipset Family

Dysk twardy: 250 GB - złączki nie pamiętam...

Jak podać coś jeszcze to piszcie.

Więc tak, gram teraz na Minecraft RC2, jest lepiej niż na 1.8.1(RC2 jest już zoptymalizowany), użyłem różnych sposobów, typu przydzielenie procesowi większego priorytetu, mod Optifine itp itd... ale to nic nie pomaga. Na najniższych ustawieniach z włączoną opcją Smooth Lighting jest koło 15-20-25 klatek na sekundę. Na moim komputerze, który miał 1 rdzeniowy procesor 1.6 Ghz i 1.5GB pamięci ram, minecraft na full chodził z 20 FPS'ami.

Opublikowano

Jeśli na laptopie masz windows7 a na komputerze xp to się nie dziw Z tego co widzę karta zintegrowana ? jeśli tak to może karta mulić zintegrowana karta co do gier słabo Zaktualizuj jave sterowniki od karty graficznej No i procesor cieniutki

Opublikowano

W tym momencie popróbuj instalację Minecraft na czystym systemie, polecam Pingwina. Mam 2x gorszy laptop od twojego (1 rdzeń, 2GB RAM, 945) a chodzi 40 FPS.

Możesz także uruchamiać grę z większą ilością RAMu, przez Launcher oryginalny lub od Geoninga (podpięty) :)

Opublikowano

wymień procka daj do kompa jeszcze 2gb ramu i kup karte graficzną lepszą i komp będzie ci aż latał ;) radze to zrobić ja kupiłem karte 1gb i dodałem 2gb ramu i śmiga polecam karte Ati Radeona

ID:Natan2008 Password:*********

You Are Banned For Pernamently Reason-Nothing Mam Bana W ca czas na stare Konto Natan2006 Multi Kill 349 ultra kills 87 Fantastic 11 Unbeliveable 5 Unbeliveable + 2 KDR:87 słabe ale kosze ich ze snipy First Montage Bendzie Nie długo ! ,.

Opublikowano

Chlopie, co ty to piszesz? Wymien se mózg.. A co do tematu to jedynym rozwiązaniem jest wymiana karty graficznej na dedykowaną bo to własnie kara intela sprawia że masz mało fps, nie wyrabiaja biedne nawet we 2 :D Ramu nie trzeba dokupować, tak samo procesora, jak masz 2 rdzenie to i tak lepiej nizbys miał 1x 1,7

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.