Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram na Metin2 Singapore. Od kilku dni (konkretnie 3) po kilka godzin dziennie próbowałem wydropić jakiś FMS ze średnimi powyżej 30/35. Przed chwilą się udało. FMS ze średnimi 36.

Tutaj rodzą się moje pytania:

1. Czy warto go ulepszać od samego początku bodziami, w międzyczasie wsadzić KD+4?

2. Czy ten FMS, jeżeli będzie +9 z KD śmierci i potwora +4 starczy mi do 75lvla?

3. Czy gra do 75lvl'a takim FMS'em będzie męczarnią, czy będzie się w miare przyjemnie grało?

4. Bardzo duża jest różnica w dmg między tym fms'em a fms'em np. 45 średnie?

Gram surą WP

Opublikowano (edytowane)

Dla wpeka im więcej śr tym lepiej !. Ale myśle że taki fms 36sr kd+4 bez problemu do 75 wystarczy :) a co do bodzi to nie wiem bo nie gram tam.

Edytowane przez karpiel4
Opublikowano

1. Tak i wsadzać kd

2. starczy

3. nie będzie, bo czarowane też daje sporo obrażeń do ataku

4. nie duża, myślę, że nawet nie przekroczy +200 dmg.

Opublikowano

Na wp'ka to tylko fms do 75 lvl'u, nic innego.

1.Zależy od cen na serwerze, co wyjdzie Ci taniej ulepszać bodziami czy kupić +9 śr. 35+.

2.Tak

3.Wp to tylko mfs ;)

4.Masz np 100 ataku i musisz to wymnożyć przez 1.x, x to średnie sam wylicz ;).

Opublikowano

Bodzie tam nie stanowią dużego problemu, tym się najmniej przejmuje. Bardziej zależy mi na tym, czy inwestować w tego FMS'a, czy jednak jest zbyt słaby? Na metki w dt by się nadawał? (tzn. szybko by się ubijało)

Na ostatnim pytaniu też mi zależy. Te 10 śr różnicy to wydaje mi się nie dużo, ale nie wiem jak jest w praktyce:)

Proszę o komentarze innych osób;)

Na wp'ka to tylko fms do 75 lvl'u, nic innego.

1.Zależy od cen na serwerze, co wyjdzie Ci taniej ulepszać bodziami czy kupić +9 śr. 35+.

Już raczej przesądzone, że bodzie, bo NIKT nie sprzedaje tam fmsów +0/4 ze średnimi 30+ (takie FMS'y gracze zachowują dla siebie), a FMS+9 ze średnimi 35+ kosztuje około 70-80kk przy cenie bodzia 1,5kk

Opublikowano

1. Czy warto go ulepszać od samego początku bodziami, w międzyczasie wsadzić KD+4? Jak Cię stać to owszem, ja bym ryzykował do +4 u kowala :)

2. Czy ten FMS, jeżeli będzie +9 z KD śmierci i potwora +4 starczy mi do 75lvla? Do 65 na pewno ale do 75 będziesz się trochę męczył, chyba że włożysz fajne bony

3. Czy gra do 75lvl'a takim FMS'em będzie męczarnią, czy będzie się w miare przyjemnie grało? Jak up :)

4. Bardzo duża jest różnica w dmg między tym fms'em a fms'em np. 45 średnie? Przykład 1 Załóżmy że mamy 500 ataku na naszej postaci. To z bronią która ma 20 % średnich, będziemy uderzać 500 * 1,2 = 600. Więc z taką bronią uderzymy 600 dmg na hitach z broni!

Średnie 36% czyli 500 * 1,36 = 680 a średnie 45% czyli 500 * 1,45 = 725 a więc różnica jest :)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Kilka razy KD nie weszły, ale ostatecznie fms tak wygląda:

metin2sg41.png

Teraz tylko zrobić na +9, co myślę będzie kwestią niecałego tygodnia (ciężko zarobić bez bojowca) ^^

Jak Cię stać to owszem, ja bym ryzykował do +4 u kowala

Całe szczęście, że nie zaryzykowałem:) Spalił mi raz bodziem na +1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...