Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] W wyborze designu

Killer1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zależy gdzie latasz z kolegą i co bijecie :P

ja np. wybrałem Diminishera i latam nim wszędzie

i jestem w 100% zadowolony...

- Podczas bitwy odpowiednio użyty zwiększa szansę

na wygraną o 200% (ty masz 1,5 konfy z osłonami,

przeciwnik 0)

- Jeśli latasz po bitkach, to użyteczny tylko podczas

bitew 1 vs 1 (ew. 1 vs 2)

- Na zwykłe mapy w 100% Diminisher.

To tyle, jeśli chodzi o Ofensywne designy,

jeszcze możesz wybrać Venoma i te Defensywne,

ale nie mam ich i wolę się nie wypowiadać...

­Keelah se'lai

Opublikowano

Ja latam na

1 konfa:

6 osłonek elitarnych, reszta LF-3

w genach na statku napędy wsadzasz

(do ubijania statków na ich mapach)

2 konfa:

zwykły, dobry, mocny czołg :)

i oto cała filozofia, dobrze użyta moc

daje ci zwycięstwo.

P.S to dla Diminishera są konfy

­Keelah se'lai

Opublikowano

ja proponuje max speeda w dronah i na statku, i lf jedynki albo wcale laserów. Ja tak latam swoją phełką

Naucz mnie wsadzać napędy do dronów ...

zakaz handlu

Opublikowano

ja proponuje max speeda w dronah i na statku, i lf jedynki albo wcale laserów. Ja tak latam swoją phełką

wcale laserow ? to jak ty bijesz ? rakietami i przylaczam sie do [ytania up :)

Opublikowano

Ja latam na

1 konfa:

6 osłonek elitarnych, reszta LF-3

w genach na statku napędy wsadzasz

(do ubijania statków na ich mapach)

2 konfa:

zwykły, dobry, mocny czołg :)

i oto cała filozofia, dobrze użyta moc

daje ci zwycięstwo.

P.S to dla Diminishera są konfy

Chciałbym Cię spotkać na mapie, 1 konfy bym nie zużył <3

Dziękuję Danielniem :)

Proszę jeszcze o konfy dla solace

Ode mnie konf nie dostaniesz, bo nie będę swoich publikował to po pierwsze, po drugie moje konfy są bardzo ułożone pode mnie, wypracowane na wylotach i stylem gry... Z boosterkiem na osłonkę każdego kładę (chyba, że ma podwójne z dobrymi konfami). Jak mam podwójne to 1v1 na moim serwerze jeszcze nikt nie podskoczył :D

zależy gdzie latasz z kolegą i co bijecie :P

ja np. wybrałem Diminishera i latam nim wszędzie

i jestem w 100% zadowolony...

- Podczas bitwy odpowiednio użyty zwiększa szansę

na wygraną o 200% (ty masz 1,5 konfy z osłonami,

przeciwnik 0)

- Jeśli latasz po bitkach, to użyteczny tylko podczas

bitew 1 vs 1 (ew. 1 vs 2)

- Na zwykłe mapy w 100% Diminisher.

To tyle, jeśli chodzi o Ofensywne designy,

jeszcze możesz wybrać Venoma i te Defensywne,

ale nie mam ich i wolę się nie wypowiadać...

Tak, też latałem wszędzie z Diminisherem, dopóki nie nauczyłem się grać. Teraz mam Diminishera i Venoma z ofensywnych i ich prawie w ogóle nie używam... Właściwie designy defensywne to jest moc tak naprawdę. Masz jeden/dwa designy, oba ofensywne i się wypowiadasz jaki najlepszy... Brawo :)

Co do wyboru designu - Od siebie polecam na początek kupić Solace, potem Spectrum.

Opublikowano

Solace do latania w 2 osoby.

Spectrum do latania solo.

Konfy?

Wsadźcie sobie na obie w 4 irki osłony, reszta LF3/4.

Jedna szybka, druga wolna. Dużo osłon, i dużo klepiecie.

Konfy optymalne, są lepsze, ale to sami kombinujcie,

bo nie chcę za często padać więc nie podam ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Na wyloty tylko gdzie? W praktyce widzę że na X-2 największe zamieszanie robią obce Vegi z designem Lightning i Goliaty z Venom a na X-8 najczęściej biją z designem Diminisher. Czyli rozumiem że na wyloty lepsze są desingny ofensywne + max bostery na bicie, HP i osłony

Opublikowano

Gram na serwie pl1 zrobiłem już misje na 1000 golców mmo więc myślę że trochę doświadczenia już mam . na mapie np 1-8 dobre konfy to 2 oslonki w drony reszta lf3/4 oraz full speed ( trzeba dużo bić aby kogoś ubić zanim skoczy przez tp) 2 konfa to czołg tylko nie taki z 15 osłon ale z 19-21 gdyż trzeba zrekompensować małą ilość osłony na konfiguracji pierwszej . Przy 20 osłonach na podwójnych masz ponad 500 tyś osłony z designem do ataku . Na 2 gale wroga polecam designy z 5% do ataku . Z diminisherem sklepiesz każdego 1 na 1 , za to dzięki Venomowi poubijasz sobie boty na 1-8 gdy poleca na bazę a umiejętność zdziała swoje :D Natomiast na bitki polecam design z +10% do osłony czołg nie więcej niż 17 osłon gdyż trzeba z sabu sporo bić , a szybka minimum 8 osłon na dronach . A co do designu jak latasz z kumplem to solace to dobry wybór od siebie dostaniesz 153 k hp ( zależy od ekstrasów ) i od kolegi 75 więc to już jest ładna ilość hp . Jednak mimo wszystko polecam ci Spectruma bo ten design daje dużo możliwości taktycznych :D i wiele razy uratował mnie przed zezłomowaniem .

Opublikowano

a czy moglby ktos mi powiedziec dokladnie jak dziala kazdy z designow? bo niby jest to opisane w hangarze ae niezbyt dokladnie;/ np ogromne szkody venoma tzn ile itp? albo niemal nieskuteczne ataki laserowe w sentinelu? jak to dokladnie dziala i ile tego jest? no i reszte tez bym prosil;d

Opublikowano

Opisane jest to na oficjalnym forum darkorbit w dziale FAQ . Solace odnawia 50% twojego maksymalnego hp oraz 25% kolegów z grupy . Sentinel powoduje że o 30% zmniejsza się dmg który zadawany jest Twoim osłonom . Diminisher zwiększa o 50% dmg który zadajesz wrogowi ( ale tylko jego osłonie ) . Spectrum zmniejsza dmg który dostajesz do 20% z laserów ( np miał byś dostać za 100 tyś to dostaniesz tylko za 20 ) oraz redukuje Twój atak laserów do 50% . Venom troszkę spowalnia wroga i zadaje mu szkody bezpośrednio w hp omijając osłonę na początku 1000 i z każdą sekundą +200 np w 1 sek 1000 w drugiej już 1200 w 3 1400 i tak dalej . Mam nadzieje że pomogłem :D

Opublikowano

hmm.Ja mam dimshnera oraz spectrum:)Powiem tak jezeli chcesz latac we 2.to niebylby zły sentinel ponieważ gosc w cb naparza Ty dajesz moc(ktora nie spowalnia scigalem sie z kolega mialem sentinela a on solace na pl1 bo teraz gram na meksyku wcale nie wolniej lecialem rowno z nim na spedowkach wiec nie wiem.) powracając gdy on zaczyna ucikac twoj kolega poprostu go dobija.A jezeli nie sentinel to spectrum dobry jest ale tylko moc trwa 30 sek;/ (ale to tak dziwnie poniewaz macie wtedy 2 staki defensywne) na towim miejscu kupilbym Dimshnera bardzo przydatny:) dobry takze na kubiki ;p i na mapy 4-5.A jeszcze jedno jezeli niemasz 24pp przynajmiej nie kupuj nie oplaca sie. Tyle odemnie:)

Opublikowano

Zdecydowałem się na solace :)

Po moich przeżyciach z pvp doszedłem do wniosku, że to nie siła ognia się liczy, ale właśnie osłona, moge bić po 40k i tak nie rozwale kogoś to ma 500k osłon i bije po te głupie 20k :)

PROSZĘ O KONFIGURACJE DO SOLACE

Opublikowano

No moze byc ten twoj ten solace ale co ci da te 150k jak ta sa 2 hity z bialki i rsb???(tyle ze dobry na wrota) mniejsza z tym.Konfy zalezy na jakie mapy: na bitewne

1 konfa:czolg ale 17 osolon BO-2 reszta lf3

2 konfa:spedd na 3 irkach osolny reszta lf3 sproboj :0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...